ΑΕΚ: Αλλάζει χέρια - Πέτρος Παπάς και Μάριος Ηλιόπολος φαβορί για να διαδεχθούν τον Μελισσανίδη

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης είναι προχωρημένες οι συζητήσεις με τους δύο επώνυμους εφοπλιστές προκειμένου να αναλάβουν σύντομα τα ηνία του συλλόγου.

Ο Πέτρος Παππάς κι ο «Mr Seajet» Μάριος Ηλιόπουλος είναι τα φαβορί για να διαδεχτούν τον Δημήτρη Μελισσανίδη στην ιδιοκτησία της ΠΑΕ ΑΕΚ!

Σύμφωνα με άριστα ενημερωμένες πηγές, πολύ κοντά στον ισχυρό άντρα της «Ενωσης», είναι προχωρημένες οι συζητήσεις με τους δύο επώνυμους εφοπλιστές προκειμένου να αναλάβουν σύντομα τα ηνία του συλλόγου.

Ο Ηλιόπουλος έχει υπάρξει συνεργάτης του Μελισσανίδη σε διάφορες επιχειρηματικές δραστηριότητες κι όπως όλα δείχνουν ήρθε η ώρα που θα τον διαδεχτεί στην ηγεσία, κάτι που ισχύει σε ακόμη μεγαλύτερο βάθος χρόνου και με τον Πέτρο Παππά.

 

Ο Πέτρος Παππάς (Νο 11 στη λίστα με τους πιο ισχυρούς Ελληνες πλοιοκτήτες, σύμφωνα με το Forbes), στενός φίλος του «τίγρη» επί σειρά ετών, πέρα από ένθερμος κι επώνυμος οπαδός της «Ενωσης», είχε εμπλακεί και στο παρελθόν ως μέτοχος με την αγαπημένη του ομάδα. Στην αλλαγή σελίδας αναμένεται ν’ αναλάβει πρωταγωνιστικό ρόλο.

Το 2004 ασχολήθηκε ενεργά με την «Ενωση», κατέχοντας το 5,32 των μετοχών της ΠΑΕ, ενώ υπήρξε και ιδρυτικό μέλος της «Δικέφαλος ΑΕ». Η απόφαση του ηγέτη των «κιτρινόμαυρων» να κάνει στην άκρη και να χαράξει την επόμενη μέρα δεν είναι, ασφαλώς, άσχετη με την απώλεια του τίτλου στα 100 χρόνια του συλλόγου, παρότι ο δρόμος ήταν… στρωμένος από τις υπόγειες κινήσεις του Γιάννη Παπαδόπουλου σε συνεργασία με ανθρώπους που ελέγχουν την ΕΠΟ.

Επίσης, δεν είναι τυχαίο ότι οι εξελίξεις θα «τρέξουν», όπως φαίνεται, σε ένα χρονικό σημείο που άλλαξαν και τα κόζια στην ομοσπονδία, με τον Μάκη Γκαγκάτση να αναλαμβάνει πανηγυρικά πρόεδρος κι ο Ισίδωρος Ντογιάκος, που προόριζε η ΑΕΚ για αντικαταστάτη του Μπαλτάκου, να μην καταθέτει καν υποψηφιότητα υπό το φάσμα της συντριβής. Από κει και πέρα, Πέτρος Παππάς και Μάριος Ηλιόπουλος αποτελούν δύο απ’ τις πλέον αναγνωρίσιμες προσωπικότητες του επιχειρηματικού και επενδυτικού τομέα, τόσο στην χώρα μας όσο και διεθνώς. Αμφότεροι δραστηριοποιούνται στον χώρο της ναυτιλίας.

Ο δεύτερος είναι ευρύτερα γνωστός για τον ιδρυτικό του ρόλο στην εταιρεία «Seajets», υπό την καθοδήγηση του οποίου έχει φτάσει να θεωρείται μία απ’ τις κορυφαίες εταιρείες του είδους της. Ο «Super Mario», όπως είναι το παρατσούκλι του, που του έχει αποδοθεί από την εμπλοκή του με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό, έχει συμβάλει σημαντικά στην αναβάθμιση των ακτοπλοϊκών υπηρεσιών στην Ελλάδα. Καθιστώντας τα νησιά του Αιγαίου, με τα οποία αισθάνεται άμεσα συνυφασμένος, πιο προσιτά, ενισχύοντας με αυτό τον τρόπο τον τουρισμό και την οικονομική ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών. Η εταιρεία διαθέτει έναν από τους μεγαλύτερους και πιο σύγχρονους στόλους ταχύπλοων στον κόσμο.

Οι καινοτόμες στρατηγικές του ιδρυτή της κι η δέσμευσή του στην παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών έχουν καταστήσει την εταιρεία ως μία εκ των ηγέτιδων στον τομέα των θαλάσσιων μεταφορών. Το όραμά του για την εξέλιξη και τον εκσυγχρονισμό της ακτοπλοΐας, καθώς και η συνεισφορά του στην οικονομία και την κοινωνία, υπογραμμίζουν τη σημαντική του επιρροή στον τομέα της ναυτιλίας και της επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα. Ως λάτρης του μηχανοκίνητου αθλητισμού, είχε το «μικρόβιο» της ταχύτητας ανέκαθεν στο αίμα του. Η εμπλοκή του δεν περιορίζεται μόνο στην οδήγηση, αλλά περιλαμβάνει την υποστήριξη και προώθηση του αθλήματος στην Ελλάδα και τον κόσμο.

Εξάλλου, οι πολλαπλές νίκες του κι οι διεθνείς συμμετοχές του σε αγώνες, τον κατατάσσουν μεταξύ των κορυφαίων οδηγών της χώρας μας. Η αφοσίωση και οι επιτυχίες του Μάριου Ηλιόπουλου στον μηχανοκίνητο αθλητισμό, σε συνδυασμό με τις επιχειρηματικές του επιδόσεις, αποδεικνύουν την πολυδιάστατη προσωπικότητά του και την ικανότητά του να διαπρέπει σε διαφορετικούς τομείς. Ο γνωστός επιχειρηματίας έχει προβεί πολλάκις και σε ορισμένες αξιοσημείωτες δωρεές και συνεισφορές, αν και το ταπεινό προφίλ που καλλιεργεί εδώ και χρόνια δυσκολεύει τη δημοσιοποίηση των πεπραγμένων του. Αρχικά, έχει ενισχύσει οικονομικώς εκπαιδευτικά και πολιτιστικά ιδρύματα στην Ελλάδα, συμβάλλοντας στην προ- ώθηση της παιδείας και της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στην SPORTDAY που κυκλοφορεί
Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News