Γιώργος Χελάκης: Η ΑΕΚ ψάχνει για πολλούς σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα

Εδώ είναι που θα κριθεί όχι μόνο η… ευστοχία του Αλμέιδα αλλά και η ικανότητα της διοίκησης Ηλιόπουλου.

Εχει περίπου ένα μήνα η ΑΕΚ μέχρι το πρώτο ευρωπαϊκό της παιχνίδι με τη Βελέζ. Ακόμα και μια χαμηλή πτήση, η «Ενωση» μπορεί να περάσει πάνω από τη Βελέζ που δεν θυμίζει σε τίποτα ούτε το παλιό ένδοξο ούτε το πρόσφατο παρελθόν της. Θέλω να πως ότι ακόμα και χωρίς μεταγραφική ενίσχυση η «Ενωση» είναι σε θέση να πάρει την πρόκριση.

Mε άλλα λόγια, ο χρόνος μπορεί να λιγοστεύει για την μεταγραφική ενίσχυση της ομάδας δεν γίνεται όμως τροχοπέδη. Η κλήρωση για τα προκριματικά του Κόνφερενς Λιγκ έδωσε στην ομάδα του Ματίας Αλμέιδα αυτό το πλεονέκτημα. Το έδωσε κυρίως στον ίδιο. Διότι με βάση τα όσα γνωρίζουμε αυτός είναι που έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο.

Ο Μάριος Ηλιόπουλος ήταν κάτι παραπάνω από σαφής στο θέμα αυτό. Δεν άφησε περιθώρια να σκεφτούμε κάτι άλλο πέρα από το ότι λύνει και δένει στα μεταγραφικά ο προπονητής. Αυτός ήταν που εισηγήθηκε να παραμείνουν ο Χατζησαφι και ο Καλενς. Αυτός ήταν που εισηγήθηκε το  παρκάρισμα του Αθανασιάδη και το Στάνκοβιτς. Aν δεν βρεθεί λύση με τα συμβόλαια των δύο τερματοφυλάκων σημάνει ότι η ΠΑΕ θα τους πληρώνει κανονικά για να… κάθονται. Την απόφαση αυτή, όπως δείχνουν τα πράγματα, την αποδέχτηκε ασμενως ο νέος ιδιοκτήτης.

Μέχρι εδώ όλα καλά. Μόνο που τα δύσκολα είναι από εδώ και πέρα. Στους παίκτες που έχουν τσεκαριστεί και θα πρέπει με έρθουν. Εδώ είναι που θα κριθεί όχι μόνο η… ευστοχία του Αλμέιδα αλλά και η αποτελεσματικότητα της διοίκησης υπό τον Μάριο Ηλιόπουλο.

Τα μέτωπα είναι κάμποσα. Ενας ή δύο εξτρέμ ένας σέντερ φορ, ένας χαφ, ένας στόπερ αν φύγει ο Μουκουντί, δύο τερματοφύλακες, ένας ακραίος μπακ. Δεν τους λες και λίγους.

Αυτή τη στιγμή εκτός από την περίπτωση Μπρινιόλι η «Ενωση» είτε τσεκαρει ακόμα είτε έχει κάνει προτάσεις. Ωστόσο μεταγραφή δεν έχει πραγματοποιήσει. Το γεγονός δεν γεννά επί του παρόντος κάποια ανησυχία αλλά προβληματίζει για την ετοιμότητα της να φέρει παίκτες που τουλάχιστον θα προλάβουν το βασικό στάδιο προετοιμασίας στην Ολλανδία.

H περίπτωση του Άνταμ Μπαρέιρο δείχνει ότι η «Ενωση» είναι διατεθειμένη να ξοδέψει μέχρι και τρεισημιση τέσσερα εκατομμύρια ευρώ για να φέρει ένα καλό σέντερ φορ στην ομάδα όταν έχει εισπράξει περίπου οχτώ από την πώληση του Πόνσε.

Μπορείς να μιλήσεις για νοικοκυριό εξετάζοντας μεμονωμένα την περίπτωση. Αν είσαι διατεθειμένος να ξοδέψεις τόσα λεφτά για παίκτη στην πιο κρίσιμη και ακριβοπληρωμένη θέση, μέχρι που είσαι διατεθειμένος να πας για τις υπόλοιπες, είναι το ερώτημα που ακολουθεί. Με έναν παρορμητικό και απρόβλεπτο πρόεδρο δεν μπορεί να δοθεί καμία πειστική απάντηση.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στην SPORTDAY που κυκλοφορεί
Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News