Ολυμπιακός: Το παρασκήνιο πίσω από το «αντίο» του Ιμπόρα και η άμεση αντίδραση με Ντάνι Γκαρθία

Μόνο τα τυπικά μένουν για την προσθήκη του Ντάνι Γκαρθία, ο οποίος θα αποτελέσει τον αντικαταστάτη του Βιθέντε Ιμπόρα.

Ένας Ισπανός φεύγει και ένας άλλος έρχεται στον Ολυμπιακό. Η καταγωγή, βέβαια, δεν είναι το μόνο κοινό μεταξύ του Βιθέντε Ιμπόρα, που ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από το μεγάλο λιμάνι, και του Ντάνι Γκαρθία, που σύντομα έρχεται στην Ελλάδα για να υπογράψει.

Ο Βάσκος μέσος, που τα τελευταία έξι χρόνια αγωνιζόταν στην Αθλέτικ Μπιλμπάο, πρόκειται για τον… φύσει και θέσει αντικαταστάτη του Ιμπόρα και δεν είναι τυχαίο ότι το «κουμπί» της ενεργοποίησης της συμφωνίας του Ολυμπιακού με τον Γκαρθία πατήθηκε όταν ο πολύπειρος Βιθέντε ανακοίνωσε ότι τελικά αποχωρεί.

Το δίλημμα του Ιμπόρα και η υπομονή

Κατά τη διάρκεια της σεζόν – και ειδικά στους μήνες του Μεντιλίμπαρ – ο Βιθέντε Ιμπόρα κατάφερε να κερδίσει τον σεβασμό στο Ρέντη και στην Πλατεία Αλεξάνδρας, μέσω του πραγματικού του μεγαλείου.  Έτσι, οι άνθρωποι του Ολυμπιακού ήταν διατεθειμένοι να του δώσουν αρκετό χρόνο να αποφασίσει αν τελικά θα παραμείνει ή αν θα πάει στην αγαπημένη του Λεβάντε, η οποία τον έχει ανάγκη.

Η επιθυμία του να αγωνιστεί για ακόμα μία χρονιά στην ομάδα της καρδιάς του δεν ήταν κρυφή, όμως στην πραγματικότητα, ο πονοκέφαλος του 36χρονου ήταν μεγάλος. Όντας απόλυτα ευχαριστημένος από τη συμπεριφορά των συμπαικτών του, του συλλόγου και του κόσμου, καθώς και κολακευμένος από την προσφορά του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, που του ζήτησε να παραμείνει, δυσκολευόταν πολύ να επιλέξει μεταξύ… καρδιάς και μυαλού.

Σε συζήτησή του με ανθρώπους της ομάδας, είχε ζητήσει μερικές ημέρες για να το σκεφτεί. Αυτοί αποδέχτηκαν το αίτημά του, όμως παράλληλα ετοίμαζαν τη διάδοχη κατάσταση. Όταν ο Ιμπόρα κατέληξε στο «φεύγω» (στα μέσα της τρέχουσας εβδομάδας), ο Ολυμπιακός τον ευχαρίστησε και ενεργοποίησε τη συμφωνία με έναν γνήσιο αντικαταστάτη του.

Με τον Ντάνι Γκαρθία

Ο – κατά δύο χρόνια νεότερος – Γκαρθία, αποτελεί μία επιλογή… μηνών, η οποία είχε τοποθετηθεί στην αναμονή ελέω Ιμπόρα. Ο Ισπανός, παρότι κυρίως «8ρι», έχει πολλά κοινά με τον συμπατριώτη του. Πρόκειται για μία ηγετική μορφή, αντίστοιχη του Βιθέντε, και μάλιστα… δοκιμασμένη από τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ.

Οι δύο άντρες, που θα ανταμώσουν ξανά στον Ολυμπιακό, είχαν συνεργαστεί για τρία χρόνια στην Έιμπαρ. Σε αυτό το διάστημα, το περιβραχιόνιο είχε γίνει… τατουάζ στο χέρι του Ντάνι, ο οποίος κατέγραψε 105 συμμετοχές υπό τις οδηγίες του πρώην και μελλοντικού προπονητή του.

Η σχέση τους, προφανώς, είναι ειλικρινής, ο 34χρονος δέχθηκε να μείνει «stand by» και τώρα αναμένεται σύντομα στην Αθήνα, έτοιμος να ανοίξει το νέο κεφάλαιο της καριέρας του.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News