ΑΕΚ: Θα «πατήσει το κουμπί» για Αντούνα;

η ΑΕΚ δεν έχει αποφασίσει πώς εντέλει θα κινηθεί, αλλά δεν έχει επίσης καταρρίψει την πιθανότητα να προχωρήσει με τον Αντούνα. Οι δύο πλευρές έχουν έτοιμη τη βάση συμφωνίας που απαιτείται για να μετακινηθεί ο 26χρονος εξτρέμ στην περσινή νταμπλούχο

Το όνομα του Ουριέλ Αντούνα παίζει πολύ δυνατά στην επικαιρότητα της ΑΕΚ, αλλά όχι τόσο απ’ την Ελλάδα, κυρίως απ’ το Μεξικό. Αυτό έχει εξήγηση. Η «Ενωση» είχε δυναμικό κύκλο επαφών με την Κρουζ Αζούλ, ανταλλαγή απόψεων για το πώς θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί η μεταγραφή, η οποία διήρκεσε αρκετές εβδομάδες καθώς μετά την αρχική κρούση, φτάσαμε στο σημείο να γίνονται διαπραγματεύσεις.

Οι δύο πλευρές ήρθαν πολύ κοντά, με τις κουβέντες να γίνονται γύρω από ένα deal περίπου 4 εκατ. ευρώ. Ο ποδοσφαιριστής πίεζε πολύ, απ’ την πλευρά του, τον σύλλογο στον οποίο ανήκει γι’ αυτή την προοπτική να παίξει ξανά στην Ευρώπη, κάτι που είχε να συμβεί απ’ όταν στα 19 του είχε αγωνιστεί για λίγο στην ολλανδική Γκρόνινγκεν.

Εν μέσω των συζητήσεων με τους Μεξικανούς, αποφασίστηκε η συνέχιση της συνεργασία με τον Νορντίν Αμραμπατ. Προφανώς ο Αλμέιδα τον ήθελε ξανά μαζί του, έπαιξε όμως ρόλο κι η «ανασφάλεια» που απ’ την πλευρά των Μεξικανών είχε δημιουργηθεί, καθώς δεν έπαιρναν και τόσο εύκολα απόφαση για την παραχώρηση του Αντούνα.

Επί του παρόντος, η ΑΕΚ δεν έχει αποφασίσει πώς εντέλει θα κινηθεί, αλλά δεν έχει επίσης καταρρίψει την πιθανότητα να προχωρήσει με τον Αντούνα. Οι δύο πλευρές έχουν έτοιμη τη βάση συμφωνίας που απαιτείται για να μετακινηθεί ο 26χρονος εξτρέμ στην περσινή νταμπλούχο.

Ωστόσο, ενώ όλα φαίνονταν να παίρνουν τον δρόμο τους, στο Μεξικό ισχυρίζονται ότι η «Ενωση»… εξαφανίστηκε τις τελευταίες ημέρες κι η μεταγραφή «πάγωσε». Ετσι, ξεκίνησε -προφανώς με την Κρουζ Αζούλ να πρωτοστατεί προς αυτή την κατεύθυνση- ένα μπαράζ δημοσιευμάτων, σε πολλά και διαφορετικά Μέσα, σύμφωνα με τα οποία οι δύο πλευρές έχουν συμφωνήσει και πως αργά ή γρήγορα η μεταγραφή θα πραγματοποιηθεί.

Μάλιστα, κάποια Μέσα απ’ το Μεξικό έφτασαν στο σημείο να ντύσουν τον Αντούνα στα κιτρινόμαυρα,
όπως τον… Πινέδα στα χρώματα της Μοντερέι πριν από μερικές ημέρες. Είναι εύκολο να καταλάβει κανείς πως τα περισσότερα media του Μεξικού κάνουν τη… δουλειά για τους συλλόγους της χώρας. Τι θα
συμβεί όμως αυτή τη στιγμή, δεν έχει αποσαφηνιστεί.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News