ΣΕΡΙΦ ΤΙΡΑΣΠΟΛ: Από τους Καραγκούνη, Κατσουράνη, στους Κολοβό, Αθανασιάδη!

Δύο Έλληνες στη βασική ενδεκάδα ομάδας του εξωτερικού, στους ομίλους του Champions League…

Μπορεί ο προπονητής της εθνικής Ελλάδας, Τζον Φαν’τ Σχιπ, να δήλωσε πως δε βλέπει στους «μεγάλους» πολλούς Έλληνες ποδοσφαιρστές στη Super League, αλλά στο εξωτερικό και σε ιστορικό ματς, βρέθηκαν δύο στη βασική ενδεκάδα!

Η Σέριφ Τίρασπολ υποδέχτηκε τη Σαχτάρ Ντόνετσκ στο πρώτο της ιστορίας της ματς στους ομίλους του Champions League και είχε στην ενδεκάδα της δύο Έλληνες παίκτες, ενώ συνολικά στο ρόστερ της έχει τρεις. Συγκεκριμένα, οι Γιώργος Αθανασιάδης και Δημήτρης Κολοβός ήταν στην αρχική ενδεκάδα της Σέριφ, κόντρα στη Σαχτάρ.

Αποτελούν βασικές μονάδες της ομάδας τους και αυτό φάνηκε στο σημαντικό ματς των ομίλων του Champions League. Αναφορικά με τον τρίτο του ρόστερ είναι ο Στέφανος Ευαγγέλου, ο οποίος πρόσφατα ανακοινώθηκε από την ομάδα της Μολδαβίας.

Πέρα από την ιστορική σημασία της Σέριφ, το στατιστικό της παρουσίας δύο Ελλήνων στη βασική ενδεκάδα σε ομάδα του εξωτερικού, σε αγώνα του Champions League, έχει να συμβεί αρκετά χρόνια πριν!

Δεκαπέντε χρόνια πριν είχε συμβεί ξανά το ίδιο και συγκεκριμένα στις 26 Σεπτεμβρίου του 2006, σε αγώνα της Μπενφίκα απέναντι στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Οι Πορτογάλοι είχαν στην ενδεκάδα τους τον Γιώργο Καραγκούνη και τον Κώστα Κατσουράνη.

Πέρασαν δεκαπέντε χρόνια από τότε, για να δούμε δύο Έλληνες ενδεκαδάτους σε ομάδα του εξωτερικού, σε ομίλους του Champions League…

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News