ΡΟΜΠΕΡΤΟ ΜΑΝΤΣΙΝΙ: «Ίσως χάσει τη μαγεία του το Παγκόσμιο Κύπελλο αν διεξάγεται ανά δύο χρόνια»

Ο Ιταλός τεχνικός σχολίασε το ενδεχόμενο που συζητιέται ευρέως τον τελευταίο καιρό αλλά και αν σκέφτεται να επιστρέψει στον πάγκο ενός συλλόγου.

Η Εθνική Ιταλίας αναγεννήθηκε μόλις ο Ρομπέρτο Μαντσίνι ανέλαβε την τεχνική ηγεσία και ο ομοσπονδιακός προπονητής την οδήγησε στην κατάκτηση του ΕURO, ενώ παράλληλα «σπάει» το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, παραμένοντας αήττητη για μέχρι στιγμής. 

Ο έμπειρος προπονητής, σχολίασε το ενδεχόμενο της διεξαγωγής του Παγκοσμίου Κυπέλλου ανά δύο χρόνια αλλά και την επιστροφή του στον πάγκο ενός συλλόγου. 

«H πρόταση για διεξαγωγή του Παγκοσμίου Κυπέλλου κάθε δύο χρόνια είναι κάτι που πρέπει να αξιολογηθεί. Το Παγκόσμιο Κύπελλο είναι συναρπαστικό γιατί έρχεται μία φορά κάθε τέσσερα χρόνια. Αν παιζόταν ανά δύο, θα σήμαινε Μουντιάλ, Ευρωπαϊκό, Μουντιάλ, Ευρωπαϊκό. Δεν ξέρω, πρέπει να το συζητήσουμε»

Για το ενδεχόμενο επιστροφής του στον πάγκο ενός συλλόγου, είπε: «Τώρα είναι το Παγκόσμιο Κύπελλο και μετά βλέπουμε. Πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι σε αυτό, πρέπει να φτάσουμε γρήγορα στην πρόκριση και να προσπαθήσουμε να κατακτήσουμε το Nations League. Δεν σκέφτομαι τους συλλόγους και είμαι συγκεντρωμένος στην εθνική ομάδα. Το να προπονήσεις την εθνική ομάδα είναι το καλύτερο πράγμα».Νιώσαμε μια ολόκληρη χώρα να μας ωθεί και αυτό μας έδωσε μεγάλη δύναμη, οι παίκτες μου έδωσαν περισσότερα από όσα είχαν. Ωστόσο, τώρα πρέπει σχεδόν να το ξεχάσουμε και να σκεφτούμε την επόμενη πρόκληση. Τώρα μας περιμένει το Μουντιάλ.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News