Εθνική Ελλάδας: Πέταξε για Αγγλία... με ένα όνειρο τρελό (pics)

Η αποστολή της εθνικής ομάδας αναχώρησε με προορισμό την Αγγλία για την αναμέτρηση με τα «τρια λιοντάρια».

Για την Αγγλία αναχώρησε η αποστολή της Εθνικής ομάδας με ένα όνειρο τρελό. Ποιο είναι αυτό; Να επαναλάβει μία μεγάλη εμφάνιση, όπως είχε κάνει η ομάδα του Ότο Ρεχάγκελ το 2001 όταν πήρε ισοπαλία 2-2 από τους Άγγλους ή για την ακρίβεια των λεγομένων μας, όταν η Αγγλία πήρε την ισοπαλία με το γκολ – φάουλ του Μπέκαμ στο τέλος του παιχνιδιού.

Ένα ιστορικό γκολ, αφού χάρη σε αυτό η Αγγλία πήγε στα τελικά του Μουντιάλ του 2002. Όμως, δεν είναι μόνο αυτό; Η Ελλάδα θέλει να πετύχει και κάτι ακόμα. Να σπάσει αυτή την παράδοση που τη θέλει να μην έχει κερδίσει ποτέ την Αγγλία. Ως μεγάλη επιτυχία είχε πανηγυριστεί το 0-0 το 1983 σε παιχνίδι που είχε γίνει στην Αγγλία για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Σε εννέα παιχνίδια η Αγγλία έχει επτά νίκες και δύο ματς έχουν λήξει ισόπαλα. Η κακή παράδοση φαίνεται και στα γκολ. Αγγλία έχει σκοράρει 23 γκολ εναντίον της Ελλάδας, η οποία έχει μόλις τρία στο ενεργητικό της, δύο σε εκείνο το παιχνίδι το 2001 και ένα σε μία ήττα με σκορ 2-1 σε εντός έδρας φιλικό το 1989! Η Ελλάδα, λοιπόν, έχει ένα όνειρο τρελό για το αυριανό μεγάλο παιχνίδι στο ναό του ποδοσφαίρου, το Γουέμπλει.

Όμως, εκεί δεν θα είναι μόνη της. Στο πλευρό της θα έχει 4.300 Έλληνες. Τόσα είναι τα εισιτήρια που έχει πάρει η ΕΠΟ. Και από αυτά περισσότερα από 4.000 έχουν εξαντληθεί. Έχουν απομείνει λιγότερα από 300.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News