Ολυμπιακός: Η «μάχη» των πρωταθλητών Ευρώπης με την Τζιρόνα για την πρόκριση στους «16»

Ολυμπιακός: Η «μάχη» των πρωταθλητών Ευρώπης με την Τζιρόνα για την πρόκριση στους «16»

Η ομάδα Νέων του Ολυμπιακού κοντράρεται με την Τζιρόνα (17:00/Cosmote Sport 2) για την φάση των «32» του Youth League και θέλει να συνεχίσει την υπεράσπιση του τίτλου της

Μεγάλο παιχνίδι θα δώσει σήμερα στις 17:00 (Cosmote Sport 2) η ομάδα Νέων του Ολυμπιακού απέναντι στην Τζιρόνα για τη φάση των «32» του Youth League. Οι ερυθρόλευκοι είναι οι κάτοχοι του τίτλου και θέλουν να συνεχίσουν την υπεράσπιση του.

Η αναμέτρηση θα διεξαχθεί στις προπονητικές εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού στο Ρέντη και είναι νοκ άουτ, με τη διαδικασία των πέναλτι να ακολουθεί σε περίπτωση ισοπαλίας.

Η ομάδα του Ρομέν Πιτό μέχρι στιγμής έχει αποκλείσει τις Ταλίνα Κάλεβ (5-0, 2-1), Τρέντσιν (4-1, 1-1).

Η Τζιρόνα μετέχει για πρώτη φορά στο θεσμό, παίζοντας στη league phase.
Εκεί, παρέμεινε αήττητη, μετρώντας δύο νίκες και τέσσερις ισοπαλίες, που την έφερε στη δωδέκατη θέση της βαθμολογίας.

Τη δεδομένη χρονική στιγμή πάντως, η Τζιρόνα δεν βρίσκεται στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, καθώς προέρχεται από τρεις ήττες σε τέσσερα ματς, που την έχουν ρίξει στη δέκατη θέση της βαθμολογίας του 3ου ομίλου στο ισπανικό πρωτάθλημα Νέων.

Οι «ερυθρόλευκοι» από τη μεριά τους, είναι αήττητοι εντός έδρας από τον Νοέμβριο του 2023.

“Θα αντιμετωπίσουμε μία ομάδα που έχει καλή τεχνική και ποιότητα. Ένα σύνολο και επίσης έχει ικανότητα στις μεταβιβάσεις. Το σημαντικό είναι πως θα παίξουμε στο γήπεδό μας και έχουμε αρκετά κίνητρα έτσι ώστε να βγάλουμε τον καλύτερό μας εαυτό, να κάνουμε όσα πρέπει μέσα στον αγωνιστικό χώρο και να καταφέρουμε να πάρουμε την πρόκριση για την επόμενη φάση της διοργάνωσης” εξήγησε ο τεχνικός της ομάδας Νέων του Ολυμπιακού, Ρομέν Πιτό. Και δεν έκρυψε πως… “πάντα ένας ευρωπαϊκός αγώνας είναι σημαντικός γενικότερα για τον σύλλογο, αλλά και ειδικότερα για τους ποδοσφαιριστές μας”.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News