Αρης: Ευρώπη και σχεδιασμός

Ο Αρης μπαίνει στα πλέι οφ με στόχο την ευρώ-πρωτιά, έχοντας στο μυαλό του και την επόμενη μέρα

Οπως εξελίχθηκε η φετινή σεζόν ο Αρης είναι αναγκασμένος να παλέψει στα πλέι οφ έχοντας ένα μικρό βαθμολογικό πλεονέκτημα που δεν ανταποκρίνεται στην αληθινή του εικόνα έναντι των αντιπάλων του, προκειμένου να εξασφαλίσει την πέμπτη θέση στη βαθμολογία που είναι πιθανό να προσφέρει και ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Πρόκειται για τον μίνιμουμ στόχο που έχει ο Αρης φέτος, αλλά είναι πολύ σημαντικός για την επόμενη χρονιά και τον σχεδιασμό που θα ακολουθήσει. Το επόμενο χρονικό διάστημα, ο Μαρίνος Ουζουνίδης θα πρέπει να δουλέψει σκληρά με τους παίκτες του για να τους οδηγήσει στον στόχο, παράλληλα όμως μαζί με τη διοίκηση του Αρη θα πρέπει να προχωρήσουν στον σχεδιασμό για τη νέα αγωνιστική περίοδο.

Η παρουσία του Ουζουνίδη δείχνει ότι θα υπάρχει σημαντική αλλαγή στη φιλοσοφία, στην οργάνωση και στελέχωση του ρόστερ με απώτερο σκοπό την αλλαγή νοοτροπίας. Οι ομάδες του Ουζουνίδη χαρακτηρίζονται από παίκτες με εντάσεις, δυνατούς, που παίζουν με πάθος και δεν φοβούνται τη σωματική επαφή, που προσπαθούν να εκμεταλλευτούν κάθε αδυναμία του αντιπάλου.

Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να στηθεί νωρίς το ρόστερ και να οργανωθεί η προετοιμασία της ομάδας τάχιστα, καθώς αν επιτευχθεί ο ευρωπαϊκός στόχος, ο Αρης θα είναι η πρώτη ομάδα που θα μπει σε διεθνείς υποχρεώσεις.

Από τους παίκτες που είναι δανεικοί, θα πρέπει να γίνει άμεσα συζήτηση για να αποφασιστεί αν ο Αρης θα προσπαθήσει να αποκτήσει τους Σιφουέντες και Σπίκιτς, που είναι και τα επίμαχα πρόσωπα.

Μέσα στις άμεσες προτεραιότητες θα είναι η αποχώρηση κάποιων ποδοσφαιριστών που δεν μπορούν να σηκώσουν το βάρος, αλλά και ο εμπλουτισμός με ελληνικό στοιχείο, υποχρεωτικό άλλωστε αν επιτευχθεί και η Ευρώπη

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στην SPORTDAY που κυκλοφορεί
Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News