Σβαμπ: «Όλα ανοιχτά με τον ΠΑΟΚ, θέλω να παίξω για τουλάχιστον δύο χρόνια ακόμη»

eurokinissi

Ο Στέφαν Σβαμπ μίλησε σε συνέντευξη στην Αυστρία για την καριέρα του στον ΠΑΟΚ, τους τίτλους που κατέκτησε με τα ασπρόμαυρα αλλά και το συμβόλαιο του που εκπνέει μετά το τέλος της σεζόν.

Ένα από τα συμβόλαια που ολοκληρώνονται το καλοκαίρι είναι αυτό του Στέφαν Σβαμπ, με τον Αυστριακό χαφ να μιλάει ανοιχτά για τα όσα σκέφτεται μετά το τέλος της φετινής σεζόν, αποκαλύπτοντας πως επιθυμεί να παραμείνει για τουλάχιστον δύο χρόνια στη σκηνή του γηπέδου.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Σβαμπ:

Παίζεις στον ΠΑΟΚ σχεδόν πέντε χρόνια τώρα. Πώς βλέπεις την πορεία σου εκεί;

Πώς θα περιέγραφες τη εμπειρία σου εκεί;

Ο ΠΑΟΚ είναι μια μεγάλη ομάδα, η μεγαλύτερη στη Βόρεια Ελλάδα με πάρα πολλούς φιλάθλους. Αυτό φάνηκε και όταν παίξαμε φέτος στο Europa League, όπου είχαμε περίπου 5-6 χιλιάδες φιλάθλους εκτός έδρας. Ο ΠΑΟΚ δεν είναι ιστορικά γνωστός για τους τίτλους του, αφού υπάρχουν άλλες ομάδες με πολύ περισσότερες κατακτήσεις. Στη Βόρεια Ελλάδα είναι πολύ πιο δύσκολο να κατακτήσεις τίτλους σε σχέση με τις ομάδες της Αθήνας. Γι’ αυτό και η πορεία μου με το Κύπελλο και το πρωτάθλημα ήταν ιδιαίτερη. Ο ΠΑΟΚ έχει μόνο τέσσερα πρωταθλήματα και εμείς κερδίσαμε τον πιο πρόσφατο. Βρισκόμαστε στα βιβλία της ιστορίας, γιατί δεν υπάρχουν πολλοί παίκτες που έχουν κατακτήσει τίτλους με τον ΠΑΟΚ. Ο πρόεδρος μας είπε ότι θα χαράξει τα ονόματά μας στο γήπεδο με χρυσά γράμματα. Γι’ αυτό είναι κάτι ιδιαίτερο και οι άνθρωποι το έχουν αισθανθεί…

Το συμβόλαιό σου με τον ΠΑΟΚ λήγει το καλοκαίρι. Θα το ανανεώσεις;

Αυτό σημαίνει ότι η επιστροφή στη Ραπίντ συγκεντρώνει πιθανότητες;

Ποτέ δεν μπορείς να το αποκλείσεις. Έπαιξα εκεί για πολλά χρόνια, αλλά φυσικά δεν ξέρω ακριβώς τη στρατηγική της Ραπίντ. Τώρα επενδύουν όλο και περισσότερο σε νεότερους παίκτες. Αν επιστρέψω στην Αυστρία, θα ήταν ωραίο να είναι η Ραπίντ η πρώτη ομάδα που θα επικοινωνήσει μαζί μου. Θα πρέπει να δούμε τι σχέδια έχει η Ραπίντ και αν αυτό ταιριάζει. Αν όχι, ίσως παίξω κάπου αλλού στην Αυστρία. Επίσης, συνειδητοποιώ ότι όσο περνούν τα χρόνια, θα είναι πιο δύσκολο να επιστρέψω στη Ραπίντ.

Είπες ότι θέλεις να συνεχίσεις την καριέρα σου. Πόσα χρόνια ακόμα θα βλέπουμε τον Στέφαν Σβαμπ ως ενεργό ποδοσφαιριστή;

Δεν θέλω να το περιορίσω σε έναν χρόνο, αλλά λέω τουλάχιστον δύο ακόμα χρόνια. Μετά θα πρέπει να δω πώς θα αισθάνομαι, πόσο fit θα είμαι και πόση παρακίνηση θα έχω.

Εφόσον μιλάμε για το μέλλον: Πριν από δύο χρόνια ολοκλήρωσες το μεταπτυχιακό σου στη Διοίκηση Επιχειρήσεων και Αθλητισμού. Ποια είναι τα σχέδιά σου για τη ζωή μετά το ποδόσφαιρο;

Το έκανα γιατί το βλέπω ως μια πιθανότητα να εργαστώ στον τομέα του αθλητικού management ή σε άλλες διοικητικές θέσεις, είτε στο ποδόσφαιρο είτε σε άλλους τομείς. Από την άλλη πλευρά, με ενδιαφέρει και η προπονητική. Γι’ αυτό σκοπεύω να εξετάσω και αυτή την κατεύθυνση και να αποκτήσω τις προπονητικές άδειες. Ειλικρινά, θέλω να κρατήσω όλες τις επιλογές ανοιχτές. Για μένα είναι σημαντικό να έχω γνώσεις και στις δύο κατευθύνσεις. Θέλω να αποφύγω να απορρίψω μια καλή πρόταση γιατί μου λείπει η κατάρτιση ή η άδεια γι’ αυτήν.

Έχεις αναφέρει ότι η παραμονή στον ΠΑΟΚ σε μια άλλη θέση είναι ένα πιθανό σενάριο.

Εξαρτάται από το τι θα συμβεί και πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα. Δεν έχουμε μιλήσει συγκεκριμένα γι’ αυτό, αλλά αν το θέλω και αν έχω ενδιαφέρον, σίγουρα υπάρχει η δυνατότητα να κάνω κάτι στον ΠΑΟΚ.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News