Serie A: Θρίλερ μέχρι το τέλος! Ισόπαλες Νάπολι και Ιντερ και ο τίτλος θα κριθεί στο νήμα

Η Νάπολι κόλλησε στο μηδέν με την Πάρμα όμως την ίδια ώρα η Ίντερ πέταξε δύο βαθμούς μένοντας στο 2-2 με την Λάτσιο, με τους παρτενοπέι να κρατούν το πολύτιμο +1.

Η Ίντερ έχασε μεγάλη ευκαιρία να βρεθεί εκείνη στην κορυφή της βαθμολογίας μετά το 2-2 απέναντι στη Λάτσιο μέσα στο «Τζιουζέπε Μεάτσα» δεχόμενη το γκολ της ισοφάρισης στο 90ό λεπτό.

Στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου, η Ίντερ έκανε το 1-0. Ο Τσαλχάνογλου εκτέλεσε κόρνερ, ο Ντιμάρκο δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, αλλά, ο Μπίσεκ ήταν εκεί για να νικήσει τον Μανδά και να κάνει το 1-0.

Η Λάτσιο απείλησε στο 69ο λεπτό, με τον Ντιά και, τρία λεπτά μετά, πάγωσε το «Τζουζέπε Μεάτσα». Ο Πέδρο έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και, έπειτα από μερικά λεπτά αγωνίας, λόγω VAR, ο διαιτητής έδειξε σέντρα για το 1-1 της Λάτσιο. Αρχικά, το γκολ είχε ακυρωθεί, για οφσάιντ στον Βεσίνο. Όμως, στο 80ο λεπτό, ο Τσαλχάνογλου εκτέλεσε φάουλ, ο Ντούμφρις πετάχτηκε, στο δεύτερο δοκάρι, και με κεφαλιά έκανε το 2-1.

Η χαρά των οπαδών της Ίντερ δεν κράτησε πολύ, αφού, στο 87′, η μπάλα βρήκε στο χέρι του Μπίσεκ, ο διαιτητής πήγε στο VAR και έδωσε πέναλτι υπέρ της Λάτσιο. Στο 90′, ο Πέδρο εκτέλεσε, εύστοχα, και έκανε το 2-2. Η Ίντερ πίεσε αφορητα για τρίτο γκολ και, στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Αρναούτοβιτς, μετά τη κεφαλιά του Ατσέρμπι, έχασε απίθανη ευκαιρία. Ο Αυστριακός σκόραρε στο 90’+9′, όμως το γκολ δεν μέτρησε, λόγω οφσάιντ.

ΙΝΤΕΡ: Ζόμερ, Μπίσεκ, Ατσέρμπι, Μπαστόνι (90’+1′ Ζαλέφσκι), Ντούμφρις, Μπαρέλα, Τσαλχάνογλου (90’+1′ Ζιελίνσκι), Μχιταριάν (90’+1′ Αρναούτοβιτς), Ντιμάρκο (68′ Αουγκούστο), Τουράμ, Ταρέμι (56′ Κορέα)

ΛΑΤΣΙΟ: Μανδάς, Μάρουσιτς, Γκίλα, Ρομανιόλι, Ταβάρες (65′ Χισάι), Ροβέλα, Γκεντουζί, Ίζακσεν (53′ Πέδρο), Ντιά, Βεσίνο, Καστεγιάνος

Τα δοκάρια σταμάτησαν τη Νάπολι, με τους παίκτες του Κόντε να χάνουν μεγάλες ευκαιρίες και να μένουν στο 0-0, στην έδρα της Πάρμα. Στο 90’+6′, ο Ντοβέρι έδωσε πέναλτι υπέρ της Νάπολι. Όμως, ο VARίστας τον κάλεσε να δει τη φάση, ο διαιτητής άλλαξε την απόφασή του και το 0-0 έμεινε μέχρι το φινάλε.

ΠΑΡΜΑ: Σουζούκι, Μπάλογκ, Τσιρκάτι, Λεόνι (63′ Οϊνάτ), Κεϊτά, Ντελπράτο, Ερνάνι (76′ Μπερναμπέ), Σομ, Βάλερι (85′ Λόβικ), Μπόνι (86′ Οντρεΐκα), Πελεγκρίνο (85′ Τζούριτς)

ΝΑΠΟΛΙ: Μερέτ, Ντι Λορέντσο, Ραχμάνι, Ολιβέρα, Σπινατσόλα (86′ Ματζόκι), Ανγκισά, Γκίλμουρ (69′ Μπίλινγκ), Πολιτάνο (80′ Ενγκόνγκ), Ρασπαντόρι (69′ Νέρες), ΜακΤόμινεϊ, Λουκάκου (80′ Σιμεόνε)

Όσον αφορά στη μάχη για την τέταρτη θέση που δίνει το τελευταίο εισιτήριο για το Champions League, Γιουβέντους και Ρόμα πήραν σημαντικές νίκες απέναντι σε Ουντινέζε (2-0) και Μίλαν (3-1) και αναμένεται να δώσουν μάχη μέχρι τέλους.

Τα αποτελέσματα της 37ης αγωνιστικής

Τζένοα – Αταλάντα 2-3
Γιουβέντους – Ουντινέζε 2-0
Μόντσα – Έμπολι 1-3
Κάλιαρι – Βενέτσια 3-0
Λέτσε – Τορίνο 1-0
Ίντερ – Λάτσιο 2-2
Βερόνα – Κόμο 1-1
Πάρμα – Νάπολι 0-0
Φιορεντίνα – Μπολόνια 3-2
Ρόμα – Μίλαν 3-1

Η βαθμολογία (37 Αγώνες)
 1.Νάπολι          79 --Champions League--
 2.Ίντερ           78 --Champions League--
 3.Αταλάντα        74 --Champions League--
 4.Γιουβέντους     67
 5.Ρόμα            66
 6.Λάτσιο          65
 7.Φιορεντίνα      62
 8.Μπολόνια        62 --Europa League--
 9.Μίλαν           60
10.Κόμο            49
11.Τορίνο          44
12.Ουντινέζε       44
13.Τζένοα          40
14.Κάλιαρι         36
15.Ελλάς Βερόνα    34
16.Πάρμα           33
17.Λέτσε           31
18.Έμπολι          31
19.Βενέτσια        29
20.Μόντσα          18 --Υποβιβασμός--

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News