Γιάννης Κωνσταντέλιας: Πρόταση 9 εκατ. από ΤΣΣΚΑ – Το «όχι» του ΠΑΟΚ και οι διαπραγματεύσεις

Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας κατέθεσε πρόταση 9 εκατ. ευρώ για τον Γιάννη Κωνσταντέλια, όμως ο ΠΑΟΚ ζητά έως και 20.000.000 ευρώ.
Ο Γιάννης Κωνσταντέλιας συνεχίζει να απασχολεί ομάδες της Ρωσίας. Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας φέρεται να κατέθεσε επίσημη πρόταση στον ΠΑΟΚ ύψους 9 εκατομμυρίων ευρώ, συνοδευόμενη από σημαντικά μπόνους επίτευξης στόχων. Ωστόσο, ο Ιβάν Σαββίδης απέρριψε την προσφορά, αξιώνοντας ποσό που κυμαίνεται μεταξύ 15 και 20 εκατομμυρίων ευρώ, ανάλογα με το ποσοστό μεταπώλησης και τις δόσεις πληρωμής.
Την είδηση μετέδωσε ο Ρώσος δημοσιογράφος Ιβάν Καρπόφ, τονίζοντας ότι οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο συλλόγων βρίσκονται σε εξέλιξη, ενώ η ΤΣΣΚΑ αναμένεται να επανέλθει με νέα βελτιωμένη πρόταση για τον 22χρονο μεσοεπιθετικό.
Παράλληλα, ο Καρπόφ υπενθύμισε και το έντονο ενδιαφέρον του Σεργκέι Σέμακ για να φέρει τον Κωνσταντέλια στη Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης, ενώ στη «μάχη» φέρονται να βρίσκονται επίσης η Χιρόνα, η Σάλτσμπουργκ και η Μπενφίκα.
Στο ρεπορτάζ του, ο Καρπόφ αναφέρει:
«Η ΤΣΣΚΑ πρόσφερε 9.000.000 ευρώ για τον Κωνσταντέλια + παχυλά μπόνους: Ο Σαββίδης αρνήθηκε, περιμένει να πάρει από 15.000.000 ευρώ έως 20.000.000 ευρώ για τον 22χρονο επιθετικό μέσο της εθνικής Ελλάδας (τον Μάρτιο σημείωσε 1+2 γκολ κόντρα στους Σκωτσέζους). Αυτά τα μπόνους θα είναι ανάλογα με τα μπόνους και τις δόσεις πληρωμής. Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των επικεφαλής του συλλόγου βρίσκονται σε εξέλιξη και η ΤΣΣΚΑ ετοιμάζει μια νέα προσφορά για αυτόν το προϊόν των ακαδημιών του ΠΑΟΚ, τον οποίο ο Σέμακ θέλει επίσης να δει στη Ζενίτ. Ταυτόχρονα, υπάρχει συγκεκριμένο ενδιαφέρον για τον Γιάννη Κωνσταντέλια από Τζιρόνα, Σάλτσμπουργκ και Μπενφίκα.
Ο Κωνσταντέλιας ήρθε στη Θεσσαλονίκη από τον Βόλο ως παιδί και έκανε το ντεμπούτο του με την πρώτη ομάδα το 2023, καθιστώντας τον έναν από τους δέκα νεότερους παίκτες στην ιστορία του συλλόγου. Στα 15 της, η Μπαρτσελόνα ήθελε να αποκτήσει τον μέσο για 1.000.000 ευρώ, αλλά ο ΠΑΟΚ απέρριψε τους Καταλανούς με μια τόσο ασήμαντη προσφορά. Σε διάφορες χρονικές στιγμές, τον τύπο ακολούθησαν η Μάντσεστερ Σίτι, η Άρσεναλ, η Τσέλσι και η Μίλαν. Μεταξύ των Ρώσων ενδιαφέρθηκε και η Κράσνονταρ. Ο Γιάννης είναι ένας εύστροφος και ευέλικτος παίκτης, ικανός να κουβαλάει την μπάλα από τα βαθιά και να δημιουργεί επιθέσεις στο τελευταίο τρίτο χάρη στην εξαιρετική του όραση στο γήπεδο. Αυτή τη σεζόν πέτυχε 10 γκολ σε 47 αγώνες για τον ΠΑΟΚ (τη σεζόν 2024/25 σκόραρε 14 με 9 ασίστ σε 55 αγώνες). Φαίνεται ότι στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας έχουν βρει το σούπερ 10άρι τους του ΠΑΟΚ. Ο Μάρκο Νίκολιτς, παρεμπιπτόντως, εγκρίνει θερμά την επιλογή με τον Κωνσταντέλια και ελπίζει σε μια επιτυχή έκβαση των διαπραγματεύσεων».
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
- Φλόριαν Βιρτζ: Προτιμά Λίβερπουλ – Ξεκίνησαν διαπραγματεύσεις με Λεβερκούζεν
- Νάπολι: Εκστασιασμένος ο Κόντε μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος
- Final Four Αμπου Ντάμπι: Το 6Χ6 που έχει ο Βασίλης Σπανούλης σε ημιτελικούς!
- ΠΑΟΚ: «Ο Λουτσέσκου ζήτησε ενίσχυση από τον Σαββίδη για να πάρει εκδίκηση»
- ΑΕΚ Μεταγραφές: «Συμφωνία με Ντέσερς»