ΚΑΛΙΝΤΟΥ ΚΟΥΛΙΜΠΑΛΙ: «Με αποκάλεσαν γ.... μαϊμού, να τους βρουν και να μείνουν μακριά από τα γήπεδα»

Ο κεντρικός αμυντικός της Νάπολι δέχτηκε ρατσιστική επίθεση στο παιχνίδι με την Φιορεντίνα, η οποία ανακοίνωσε ότι συνεργάζεται με την αστυνομία και απολογήθηκε για το περιστατικό.

Ο κεντρικός αμυντικός της Νάπολι, Καλιντού Κουλιμπαλί, δέχτηκε ρατσιστική επίθεση μετά τη νίκη των «παρτενοπέι» με 2-1 επί της Φιορεντίνα την Κυριακή, στο «Αρτέμιο Φράνκι». 

Ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής έκανε την ακόλουθη ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στα social media:

«Μαϊμού των σ…».«Γ… πίθηκος». Με φώναξαν έτσι. Αυτά τα θέματα δεν έχουν καμία σχέση με τον αθλητισμό. Πρέπει να βρεθούν και να κρατηθούν έξω από τα γήπεδα: για πάντα.  

 Η Φιορεντίνα εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση μετα το θλιβερό περιστατικό:

«Το καταδικάζουμε, θα πράξουμε τα δέοντα αλλά σε παρόμοιο περιστατικό με την Αταλάντα, δεν δόθηκε η ίδια βαρύτητα»

«Η Φιορεντίνα εκφράζει την απόλυτη και σκληρή καταδίκη της για τα επεισόδια ρατσισμού που σημειώθηκαν χθες κατά τη διάρκεια του αγώνα με τη Νάπολι. Ο Γενικός Διευθυντής Τζόε Μπαρόνε, ήδη μετά τον αγώνα, ζήτησε προσωπικά συγγνώμη εκ μέρους του συλλόγου στην φιλοξενούμενη ομάδα και στους παίκτες που ήταν θύματα ντροπιαστικών και απαράδεκτων ύβρεων. Ο σύλλογος έχει ήδη διαθέσει στην αστυνομία όλες τις εικόνες βίντεο και όλα τα εργαλεία που έχει στην κατοχή του, έτσι ώστε να εντοπιστούν οι ένοχοι αυτών των ανείπωτων υβρεολόγιων. 

Μόλις τα αρμόδια όργανα εντοπίσουν τους ενόχους αυτής της σοβαρής πράξης, θα φροντίσει η ίδια η Φιορεντίνα να τους απαγορεύσει την πρόσβαση στο γήπεδο, ελπίζοντας στην ίδια δέσμευση από όλους τους συλλόγους, καθώς και στην εφαρμογή των κανόνων που πρέπει πάντα να είναι η ίδια για όλους.  Μας εξέπληξε, μάλιστα, ότι σε αντίστοιχες καταστάσεις όπως στο Αταλάντα- Φιορεντίνα δεν υπήρχε η ίδια ενημέρωση και προσοχή σε αντίστοιχο περιστατικό που ήταν εξίσου ντροπιαστικό για έναν παίκτη των «βιόλα». Ο Πρόεδρος, Ρόκο Κομίσο και σύσσωμη η Φιορεντίνα μάχονται εδώ και αρκετό καιρό και έχουν δεσμευτεί για την καταπολέμηση του ρατσισμού και κάθε μορφής διάκρισης και δεν μπορούν παρά να αποδεχτούν με πικρία επεισόδια στα οποία η άγνοια και η βλακεία κάποιου, τους κάνει να ντρέπονται, ειδικά όταν η Φλωρεντία είναι μια πόλη που έχει μερικά από τα πιο σταθερά θεμέλια στην πολυπολιτισμικότητα και την ενσωμάτωσή της».

Από την πλευρά του ο Νιγηριανός επιθετικός της Νάπολι, που επίσης έγινε στόχος, Βίκτορ Όσιμεν, έγραψε στο twitter:

«Μιλήστε στα παιδιά σας, στους γονείς σας, κάντε τους να καταλάβουν πόσο απαίσιο είναι να μισείς κάποιον για το χρώμα του δέρματός του»

 

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News