Ολυμπιακός: Κι όταν δεν κερδίζεις, να νικάς

Ο Νοέμβρης είχε μπόλικο πειστικό ποδόσφαιρο για τον Ολυμπιακό και έκλεισε με ουσία… και μόνο ουσία, ενώ ο Μεντιλίμπαρ ψάχνει τον αμυντικό που θα γίνει ο τρίτος του.

Με τρεις βαθμούς και άλλο τίποτα επέστρεψε από το Αγρίνιο ο Ολυμπιακός. Συμβαίνει. Κανείς δεν καταρρέει με μία μέτρια ή κακή εμφάνιση τον Δεκέμβρη, πόσο μάλλον όταν αυτή φέρνει νίκη. Υπερπολύτιμη νίκη στην οικονομία της σεζόν. Στο «κυνήγι» του τίτλου, που είναι από μόνος του ένας βασικός στόχος, αλλά και της πρόκρισης στο επόμενο Τσάμπιονς Λιγκ που ταυτίστηκε με το πρωτάθλημα μετά την επικράτηση της Βίκινγκ στο πολύ μακρινό Σταβάνγκερ. 

Πειστικό ποδόσφαιρο, άλλωστε, ο Ολυμπιακός έπαιξε μπόλικο μέσα στον Νοέμβρη. Αυτό που του έλειψε, στο Τσάμπιονς Λιγκ και μόνο, ήταν η ουσία. Δεν πρέπει να γίνει συνήθειο, αλλά σαφέστατα ούτε και λόγος για γκρίνια πέραν εκείνης του προπονητή. Της καταγραφικής και προνοητικής, δηλαδή. 

Μη βαθμολογικά κέρδη ο Ολυμπιακός δε βρίσκει κυρίως γιατί κανένας από τους ποδοσφαιριστές που χρειάζονται «πόντους» δε τους πήρε. Ουδείς σκίζει τα ρούχα του για την εικόνα των Μάνσα και Καλογερόπουλου, ενώ οι Νασιμέντο και Στρεφέτσα δεν έκαναν το παιχνίδι που θα «σφράγιζε» την ανοδική τους πορεία.

Υπάρχουν δύο μικρές εξαιρέσεις. Ο ρυθμός που κέρδισε ο Γιάρεμτσουκ, καθώς και το νέο «παρών» του Γιαζίτσι. Ο Τούρκος και ο Καμπελά είναι οι δύο… on n’ off του ρόστερ και έχουν ανάγκη από στιγμές. Τα… φάλτσα της ασίστ, όπως και την τηλεκατευθυνόμενη ρουκέτα της πρεμιέρας, δε την έχει κανένας πέρα από τον πρώην μεσοεπιθετικό της Λιλ, ο οποίος έχει λόγους που δε βρίσκεται στο βασικό ροτέισον, αλλά δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να ξεχαστεί. 

Τα λόγια πλεόν φυσικά περισσεύουν για τον πρωταγωνιστή ακόμα μίας αναμέτρησης, τον Αγιούμπ Ελ Καμπί. Τι το ενδιαφέρον να πεις ή να γράψεις για έναν καθιερωμένο θρύλο, που είναι πάντα εκεί; Είτε χρειάζεται να βγάλει κάστανα από τη φωτιά, είτε να μετατρέψει σε πάρτι μια αναμέτρηση.

Αναζητείται… Πιρόλα

Αφού ο Πιρόλα έγινε Κάρμο και ο Ρέτσος παρέμεινε Ρέτσος, ο Ολυμπιακός έχει ανάγκη από ένα «στεπ απ». Από κάποιον που θα διαλευκάνει το τοπίο των στόπερ και θα γίνει ο τρίτος, όπως πέρσι ήταν ο Ιταλός.

Κανείς, ούτε ο Μεντιλίμπαρ, δε μπορεί να πει με σιγουριά το ποιος ακολουθεί στην ιεραρχία μετά τους δύο βασικότατους. Μάνσα, Καλογερόπουλος και Μπιανκόν απέχουν μεταξύ τους όσο ένα καλό παιχνίδι, αφού όλοι τους έχουν δειγματίσει θετικά και αρνητικά. 

Ο τραυματισμός του Ρέτσου, του οποίου η διάρκεια μένει να μαθευτεί, είναι ένα πρόβλημα για τον Ολυμπιακό, αλλά και μια ευκαιρία.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News