Γιώργος Χελάκης: Το απίστευτο πάθος των παικτών του Ολυμπιακού
Ο Ολυμπιακός πανηγύρισε μια μεγάλη νίκη κόντρα στην Καϊράτ, πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση με τους παίκτες να δείχνουν και το πάθος που θέλει να βλέπει ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ
Αυτό που άξιζε το πήρε ο Ολυμπιακός στην παγωμένη Αστάνα. Ηταν καλύτερος και το φτωχό 1-0 τον αδικεί. Ειχε είκοσι τελικές προσπάθειες, εφτά στο τέρμα και τρία δοκάρια. Εκανε ο,τι χρειαζόταν για να φτάσει στην πρώτη νίκη του και τα κατάφερε με πολύ πίεση και ακόμα περισσότερη υπομονή.
Tο κατάφερε εντέλει γιατί ο Ζέλσον Μάρτινς αντί να κάνει αυτό που όλοι περιμέναμε και μαζί με εμάς ο εντυπωσιακός τερματοφύλακας Αναρμπέκοφ, δηλαδή να πασάρει προς τον Ελ Καμπί, αυτός από πολύ πλάγια πέρασε την μπάλα ανάμεσα στον γκολκίπερ της Καϊράτ και το δοκάρι ανοίγοντας το σκορ.
Iσως ήταν ο μόνος τρόπος για να νικηθεί αυτός ο σπουδαίος τερματοφύλακας που με σύμμαχο τα δοκάρια δεν άφησε το σκορ να ξεφύγει. Οι παίκτες του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ έπαιζαν με απίστευτο πάθος και αυταπάρνηση για να φτάσουν στη νίκη. Παίκτης που να υστέρησε δεν υπάρχει.
Οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν σπουδαία εμφάνιση και για πρώτη φορά φέτος ανταμείφθηκαν. Ο τερματοφύλακας της Καϊράτ έχει το μεγαλύτερο μερίδιο της ευθύνης διότι οι ομάδες πήγαν ισόπαλες στα, αποδυτήρια, μετά το πρώτο ημίχρονο.
Ο Αναρμπέκοφ σταμάτησε δύο φορές τον Ελ Καμπί και δεν άφησε περιθώρια στους «ερυθρόλευκους» να ανοίξουν το σκορ. O Ολυμπιακός πήρε γρήγορα την πρωτοβουλία των κινήσεων και πίεσε τους αντιπάλους του χωρίς να δημιουργήσει κλασσικές ευκαιρίες για γκολ.
Η πίεση του εκδηλώθηκε κυρίως από τα άκρα. Ο κεφάτος Ζελσον Μαρτίνς δεν κατάφερε να πει με την μπάλα στα πόδια μέσα στην περιοχή. Ο Ποντένσε αν και είχε μικρότερη συμμετοχή στο παιχνίδι πέρα σε πιο επικίνδυνες σέντρες αλλά ούτε αυτός μπόρεσε να γίνει απειλητικός.
Η Καϊράτ είχε καλά διαβάσει το παιχνίδι του πρωταθλητή Ελλάδας και ως άλλη… Πάφος επιχειρούσε να του περιορίσει τη δραστηριότητα από τα άκρα. Τα ρηχά νερά στα οποία κινήθηκαν ο Μουζακίτης με τον Τσικίνιο στο πρώτο ημίχρονο δεν άφησαν περιθώρια για παιχνίδι απο τον άξονα.
Oι Καζάκοι δεν έδειξαν κάτι το ιδιαίτερο επιθετικά. Προσπάθησαν να παίξουν με αντεπιθέσεις και κάπως έτσι φόρτωσαν με κάρτες τον Εσε και τον Μπιανκόν.
Ο ρυθμός στο δεύτερο ημίχρονο υπήρξε καταιγιστικός. Βοήθησε σε αυτό και η Καϊράτ που αποφάσισε να ξεμυτίσει κάπως από την περιοχή της. Ο Ζέλσον Μάρτινς οργίασε και βρήκε άξιο συμπαραστάτη τον Στρεφέτσα που μπήκε στη θέση του Ποντένσε.
Μετά το γκολ η Καϊράτ βγήκε μπροστά, δημιούργησε μια δυο επικίνδυνες καταστάσεις αλλά στο διάστημα αυτό κάλλιστα θα μπορούσε να έχει δεχτεί δυο με τρία γκολ ακόμα. Η νίκη ήρθε, η υπόθεση της πρόκρισης στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ είναι ανοικτή.
*Το κείμενο γράφτηκε στη Sportday της Τετάρτης (10/12)
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
- Υπεράνω Όλων: Είμαστε ακόμη ζωντανοί στην σκηνή σαν ροκ συγκρότημα
- Ολυμπιακός: Ο μετρονόμος Μουζακίτης, ο αδικημένος Εσε και ένα θρίλερ που δε βρήκε δεύτερο πρωταγωνιστή
- Ολυμπιακός Μεταγραφές: Το συμβόλαιο που πήρε ο Μόντε Μόρις - Ακολουθεί και σέντερ
- Νίκος Σαρίδης: Ελπίδες μέσα απ’ το... μάτι της βελόνας
- Super League: Η ΚΕΔ επανέφερε Γερμανό διαιτητή στο Αρης-Ολυμπιακός
