ΜΕΣΟΥΤ ΟΖΙΛ: The football for peace

Τη δική του παρακαταθήκη μέσα από το κοινωνικό του έργο θέλει να αφήσει ο Μεσούτ Οζίλ, ιδρύοντας ένα κέντρο στο πανεπιστήμιο του Μπράντφορντ με σκοπό να βοηθήσει τους ανθρώπους της Νότιας Ασίας να ακολουθήσουν τα βήματα του ποδοσφαίρου.

Το κοινωνικό του έργο έδειξε ο ποδοσφαιριστής της Φενερμπαχτσέ, Μεσούτ Οζίλ, καθώς δημιούργησε ένα κέντρο στο Μπράντφορντ, με στόχο να βοηθήσει τους ανθρώπους της Νότιας Ασίας να ακολουθήσουν τα βήματα του επαγγελματικού ποδοσφαίρου.

Οι εγκαταστάσεις που δημιουργήθηκαν μέσα στο πανεπιστήμιο του Μπαράντφορντ φέρουν το όνομά του «The Football for Peace Mesut Ozil Center», ενώ τόσο η ομάδα της πόλης όσο και η ποδοσφαιρική ομοσπονδία βοήθησαν έτσι ώστε να υλοποιηθεί η ιδέα και το έργο.

Όπως αναφέρουν επίσημα στοιχεία στη χώρα οι Βρετανοασιάτες ποδοσφαιριστές έχουν σχεδόν μηδαμινή εκπροσώπηση στο και παρουσία στα πρωταθλήματα, αφού μόνο 15 ποδοσφαιριστές από τη Νότια Ασία βρίσκονται μεταξύ των 4.000 επαγγελματιών παικτών.

Μάλιστα ο Μεσούτ Οζίλ παραχώρησε δηλώσεις:

«Ήμουν πάντα λίγο σκεπτικός γιατί η κοινότητα της Νότιας Ασίας πρέπει να είναι μόνο οπαδοί του παιχνιδιού. Γιατί δεν βλέπουμε περισσότερους παίκτες η προπονητές να εισβάλλουν στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Θέλω να τους προωθήσω, να τους δώσω την ευκαιρία να είναι επιτυχημένοι εντός και εκτός γηπέδου. Εγώ ο ίδιος είμαι από διαφορετικό εθνικό υπόβαθρο και κατανοώ τις προκλήσεις».

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News