Παναθηναϊκός: Έφυγε από τη ζωή ο Γιώργος Γονιός

Βαρύ πένθος σκέπασε τον Παναθηναϊκό και συνολικά το ελληνικό ποδόσφαιρο, καθώς ο Γιώργος Γονιός δεν βρίσκεται πλέον στη ζωή, σε ηλικία 79 ετών.

Ο εκλιπών αποτέλεσε μία από τις πιο εμβληματικές προσωπικότητες στην ιστορία των «πρασίνων», έχοντας συνδέσει το όνομά του με μια από τις πιο ένδοξες περιόδους του συλλόγου. Με πολυετή παρουσία και σταθερή προσφορά, άφησε ανεξίτηλο αποτύπωμα τόσο εντός αγωνιστικού χώρου όσο και στα αποδυτήρια.

Η πορεία του με το «τριφύλλι» ξεκίνησε στα τέλη της δεκαετίας του ’60 και διήρκεσε πάνω από μία δεκαετία. Αρχικά αγωνίστηκε στην επίθεση, πριν μετακινηθεί στα μετόπισθεν, όπου και καθιερώθηκε ως βασικό στέλεχος. Η συνέπειά του, η αγωνιστική του ευφυΐα και η ηγετική του παρουσία τον κατέστησαν σημείο αναφοράς για την ομάδα.

Κατά τη διάρκεια της καριέρας του, κατέγραψε εκατοντάδες συμμετοχές και πανηγύρισε σημαντικούς τίτλους, ενώ υπήρξε μέλος της ομάδας που έφτασε μέχρι τον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών το 1971,  μια ιστορική στιγμή για τον σύλλογο.

Η απώλειά του αφήνει ένα μεγάλο κενό, με τον Παναθηναϊκό να αποχαιρετά έναν άνθρωπο που τίμησε τη φανέλα και υπηρέτησε το κλαμπ με αφοσίωση.

Η ανακοίνωση του Παναθηναϊκού

«Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός εκφράζει τη βαθιά θλίψη της για την απώλεια του σπουδαίου Γιώργου Γονιού, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 79 ετών. Ο Γιώργος Γονιός υπήρξε σημαντική μορφή στην ιστορία του Τριφυλλιού, και ένας ποδοσφαιριστής που συνέδεσε το όνομά του με μία από τις πιο λαμπρές εποχές του συλλόγου.

Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 22 Δεκεμβρίου 1946 και αγωνίστηκε με τη φανέλα του Παναθηναϊκού για έντεκα σεζόν, από το καλοκαίρι του 1968 ως το 1979, καταγράφοντας μία από τις μακροβιότερες παρουσίες στην ομάδα. Αποκτήθηκε ως επιθετικός από τον Άγιο Ιερόθεο και άφησε άμεσα το στίγμα του, σημειώνοντας 20 γκολ στην πρώτη του χρονιά και έχοντας μεγάλη συνεισφορά στην κατάκτηση του νταμπλ το 1969. Στη συνέχεια μετακινήθηκε στα μετόπισθεν, όπου και καθιερώθηκε, αποτελώντας για χρόνια βασικό στέλεχος της άμυνας του Παναθηναϊκού.

Με το Τριφύλλι κατέγραψε συνολικά 310 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις και 31 γκολ. Στο πρωτάθλημα αγωνίστηκε σε 253 αγώνες με 26 τέρματα, ενώ στην Ευρώπη μέτρησε 21 συμμετοχές και 4 γκολ. Υπήρξε μέλος της «χρυσής» ομάδας που έγραψε ιστορία φτάνοντας στον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών το 1971, ενώ πανηγύρισε την κατάκτηση τεσσάρων πρωταθλημάτων (1969, 1970, 1972, 1977) και δύο Κυπέλλων Ελλάδας (1969, 1977). Διετέλεσε αρχηγός του Παναθηναϊκού και σήκωσε το Βαλκανικό Κύπελλο τον Μάρτιο του 1978.

Η οικογένεια του Παναθηναϊκού αποχαιρετά με σεβασμό και ευγνωμοσύνη έναν σπουδαίο ποδοσφαιριστή και άνθρωπο, που τίμησε την πράσινη φανέλα με αφοσίωση και ήθος.

Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στους οικείους του.»

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News