ΤΙΜΠΟ ΚΟΥΡΤΟΥΑ: «UEFA και FIFA νοιάζονται μόνο για την τσέπη τους» (vid)

Πυρά κατά των UEFA και FIFA εξαπέλυσε ο πορτιέρε της της Ρεάλ, με αφορμή τις συζητήσεις για την διεξαγωγή του Μουντιάλ ανά διετία, τονίζοντας πως οι δύο ομοσπονδίες έχουν ως αυτοσκοπό το κέρδος και δεν νοιάζονται για τους αθλητές

Σε συνέντευξη που παραχώρησε μετά την ήττα του Βελγίου από την Ιταλία με 2-1 για τον μικρό τελικό του Νations League, ο Τιμπό Κουρτουά έριξε τα «βέλη» του σε UEFA και FIFA.

Ο Βέλγος πορτιέρε της Ρεάλ, με αφορμή τις συζητήσεις για διεξαγωγή του Παγκοσμίου Κυπέλλου κάθε δύο χρόνια, μίλησε έξω από τα δόντια για τις δύο ομοσπονδίες. Μεταξύ άλλων, τόνισε πως ενδιαφέρονται μόνο για το κέρδος κι όχι για την υγεία των ποδοσφαιριστών.

 

Αναλυτικά όσα είπε

«Αυτό το παιχνίδι είναι απλά ένα παιχνίδι για χρήματα και πρέπει να είμαστε ειλικρινείς. Απλώς παίζουμε γιατί για την UEFA είναι επιπλέον χρήματα», τόνισε αρχικά ο Βέλγος κίπερ μετά την ήττα από τη σκουάντρα ατζούρα για να προσθέσει στη συνέχεια

«Δημιούργησαν μία επιπλέον διοργάνωση (Conference League), αλλά είναι πάντα το ίδιο. Μπορεί να είναι θυμωμένοι με άλλες ομάδες που θέλουν μία European Super League, αλλά δεν νοιάζονται για τους παίκτες, νοιάζονται μόνο για τις τσέπες τους.

Είναι άσχημο και οι παίκτες δεν μιλούν γι’ αυτό. Και τώρα ακούμε για Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και Παγκόσμιο Κύπελλο κάθε χρόνο, πότε θα ξεκουραστούμε εμείς; Ποτέ. Έτσι στο τέλος οι κορυφαίοι παίκτες θα τραυματιστούν και θα τραυματιστούν και θα τραυματιστούν.Δεν είμαστε ρομπότ! Απλά γίνονται ολοένα και περισσότερα παιχνίδια και υπάρχει λιγότερη ξεκούραση για εμάς και κανείς δεν νοιάζεται. Του χρόνου έχουμε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο τον Νοέμβριο, πρέπει να παίξουμε ξανά μέχρι τα τελευταία στάδια του Ιουνίου. Θα τραυματιστούμε! Κανείς δεν νοιάζεται πια για τους παίκτες.

Τρεις εβδομάδες διακοπών δεν είναι αρκετές για να μπορέσουν οι παίκτες να συνεχίσουν για 12 μήνες στο υψηλότερο επίπεδο. Αν δεν πούμε ποτέ τίποτα θα συνεχίσει να γίνεται το ίδιο».

 

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News