Παναθηναϊκός: Ψάχνει το πρώτο βήμα - Τα πλάνα της ενδεκάδας για την Πάκσι

Στο επίσημο ντεμπούτο του Νίστρουπ στον πάγκο, ο Παναθηναϊκός ξεκινάει απόψε τις επίσημες υποχρεώσεις του.

Το πρώτο βήμα για την πρόκριση στον επόμενο προκριματικό γύρο του Κόνφερενς Λιγκ θέλει να κάνει απόψε στις 21:00 (ΣΚΑΪ) ο Παναθηναϊκός απέναντι στην Πάκσι στην Ουγγαρία.

Οι «πράσινοι» ξεκινούν τις επίσημες υποχρεώσεις τους από νωρίς, λόγω της τελευταίας θέσης στα περσινά πλέι οφ του ελληνικού πρωταθλήματος και του χειρότερου ευρωπαϊκού εισιτηρίου που εξασφάλισαν, απέναντι σε έναν θεωρητικά βατό αντίπαλο. Αυτό σημαίνει ότι ο Παναθηναϊκός παίζει στην Ευρώπη χωρίς «κανονάκια» και θέλει μόνο προκρίσεις για να εξασφαλίσει την είσοδό του στη Λιγκ Φέις του Κόνφερενς Λιγκ.

Πρώτος αντίπαλος απόψε η Πάκσι στο πρώτο ματς για τον δεύτερο προκριματικό γύρο, με στόχο το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα ώστε στη ρεβάνς του ΟΑΚΑ να «κλειδώσει» το εισιτήριο για τον τρίτο προκριματικό γύρο, εκεί όπου ήδη γνωρίζει το ζευγάρι όπου θα προκύψει ο επόμενος αντίπαλος. Συγκεκριμένα, το «τριφύλλι» θα κοντραριστεί με τον νικητή του ζευγαριού Σπαρτάκ Τρνάβα (Σλοβακία) – ΤΣΣΚΑ 1948 (Βουλγαρία) -έληξε 0-0 χθες το πρώτο μεταξύ τους ματς- και σε περίπτωση που καταφέρει να αποκλείσει και τον επόμενο του αντίπαλο, τότε θα του μένει μόνο ένα εμπόδιο για τη Λιγκ Φέις, αυτό των πλέι οφ.

Κάθε πράγμα στο καιρό του, όπως λέει κι ο θυμόσοφος λαός, καθώς αυτή τη στιγμή στόχος του Παναθηναϊκού είναι να αποφύγει το κάζο, στο επίσημο ντεμπούτο του Τζέικομπ Νίστρουπ στην τεχνική ηγεσία της ομάδας και να ξεκινήσει τη νέα σεζόν με ένα θετικό αποτέλεσμα για να συνεχίσει την ευρωπαϊκή του προσπάθεια ώστε να παίζει στην Ευρώπη και τον χειμώνα.

Σε ότι αφορά την ενδεκάδα ο 38χρονος τεχνικός δείχνει να έχει καταλήξει σε πολύ μεγάλο βαθμό στο βασικό σχήμα. Προβάδισμα για να ξεκινήσουν έχουν οι Ινιάκι Πένια στο τέρμα, με τους Τριαντάφυλλο Τσάπρα και Γιώργο Κυριακόπουλο στα άκρα της άμυνας και τους Στέφαν ντε Φράι και Γιώργο Κάτρη στο κεντρικό αμυντικό δίδυμο.

Στον άξονα της μεσαίας γραμμής θα πάρουν θέση οι Ετιέν Καμαρά και Άνταμ Τσέριν, ενώ ο Αντριάνο Γιάγκουσιτς θα ξεκινήσει στο «10» με τον Σαντίνο Αντίνο αριστερό εξτρέμ. Δεξιά φαβορί δείχνει να είναι ο Ανάς Ζαρουρί, ωστόσο, τη θέση διεκδικούν με αξιώσεις και οι Βισέντε Ταμπόρδα και Παύλος Παντελίδης.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News