ΟΥΝΑΪ ΣΙΜΟΝ: Ένας χρόνος με τα γάντια της Εθνικής Ισπανίας, ρεκόρ από το 1997!

Μέσα στο 2021 ο Βάσκος τερματοφύλακας δεν έχει χάσει ματς της Εθνικής Ισπανίας και αυτό συμβαίνει για πρώτη φορά μετά το 1997 και τον Αντόνι Θουμπιθαρέτα.

Βέβαια το σερί του Ουνάι Σιμόν πηγαινει λίγο πιο πίσω. Συγκεκριμένα στις 11 Νοεμβρίου του 2020 στην εκτός έδρας φιλική αναμέτρηση με την εθνική ομάδα της Ολλανδίας, ο τερματοφύλακας της Αθλέτικ Μπιλμπάο έκανε το ντεμπούτο του και από την πλευρά του ο Λουίς Ενρίκε έκανε και μία δήλωση προθέσεων για τα ματς με την Ελβετία και τη Γερμανία στο πλαίσιο του Nations League. Έκτοτε ο Ουνάι Σιμόν έχει παίξει και στα 19 ματς με τα γάντια του βασικού. Φιλτράροντας τα δεδομένα μόνο για το 2021, οι συμμετοχές «πέφτουν» στις 15. 

Το 1997 ο Αντόνι Θουμπιθαρέτα είχε δώσει και τα 6 ματς της Εθνικής Ισπανίας. Μιλάμε για μία εποχή που είχαμε μικρότερο αριθμό αγώνων, ωστόσο και πάλι ο θρυλικός διάδοχος του Λουίς Μιγέλ Αρκονάδα είναι ο Ισπανός με τις περισσότερες συνεχόμενες συμμετοχές με τη «φούρια ρόχα»: έχει 86, οι 81 εξ αυτών στο αρχικό σχήμα. 

Επιστρέφουμε στα του παρόντος. Ο Νταβίντ Ντε Χέα ήταν εκείνος που είχε πάρει θέση κάτω από την εστία στην αρχή της κάθε μίας από τις δύο θητείες του Λουίς Ενρίκε στην εθνική ομάδα της Ισπανίας. Ο τερματοφύλακας της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ωστόσο έπαιξε τελευταία φορά στις 13 Οκτωβρίου του 2020 στο εκτός έδρας με την Ουκρανία για το Nations League και πλέον μετράει 19 ματς ως αναπληρωματικός. 

Από τον περασμένο Νοέμβριο λοιπόν ο Ουνάι Σιμόν είναι συνεχώς βασικός. Στο μόνο ματς που δεν ολοκλήρωσε το ενενηντάλεπτο ήταν στο εντός έδρας με τη Γεωργία, όταν αντικαταστάθηκε, για να κάνει το ντεμπούτο του ο Ρόμπερτ Σάντσεθ. Το φιλικό με τη Λιθουανία δεν υπολογίζεται, καθώς για υγειονομικούς λόγους ήταν η Εθνική Ελπίδων της Ισπανίας που είχε εκτελέσει χρέη της ανδρικής «φούρια ρόχα».

Ο Λουίς Ενρίκε έδειξε εμπιστοσύνη στον Ουνάι Σιμόν σε αρκετά δύσκολες στιγμές. Θυμόμαστε ότι το περασμένο καλοκαίρι ο Βάσκος είχε κάνει το λάθος στο ματς με την Κροατία για τη φάση των 16 του Euro. Στην παράταση του ίδιου παιχνιδιού είχε πραγματοποιήσει μια εξαιρετική απόκρουση και τελικά έπαιξε σπουδαίο ρόλο στην πρόκριση των Ίβηρων. Επίσης ήταν ο ήρωας στη διαδικασία των πέναλτι στη επόμενη αναμέτρηση με αντίπαλο την Ελβετία δίνοντας ουσιαστικά την πρόκριση στα ημιτελικά. 

Η εθνική ομάδα της Ισπανίας έχει λύσει το θέμα του τερματοφύλακα έχοντας βρει μία σταθερότητα. Δεν ξέρουμε βέβαια αν ο Ουνάι Σιμόν πλησιάσει κάποια στιγμή τα νούμερα του Αντόνι Θουμπιθαρέτα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι τερματοφύλακες από τη Χώρα των Βάσκων έχουν μία σπουδαία ιστορία και ο Ουνάι Σιμόν φαίνεται ότι κρατάει επάξια τη συγκεκριμένη «σκυτάλη».

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News