ΑΡΗΣ: Πως χάθηκε η μεταπωλητική αξία των αστεριών του

Ο περσινός αποκλεισμός από τους Ουκρανούς αποτελεί οδηγό για το μέλλον, καθώς μετά από μία σπουδαία χρονιά, δεν αποτυπώθηκε ουσιαστικά η χρηματιστηριακή αξία βασικών ποδοσφαιριστών

Ο περσινός αποκλεισμός από την Ουκρανική Κοβαλίβκα, ακόμη στοιχειώνει τον Άρη. Πέρα από τις οικονομικές συνέπειες, καθώς σε μία δύσκολη συγκυρία ο Άρης πόνταρε στα ευρώ της UEFA, χάθηκε η δυνατότητας αναρρίχησης στο ranking με τα γνωστά αποτελέσματα στις κληρώσεις. Ακόμη περισσότερο όμως αδικήθηκαν βασικοί ποδοσφαιριστές του κλαμπ, που έκαναν τρομερή χρονιά, αλλά δεν διαφημίστηκαν ανάλογα. 

Ποδοσφαιριστές όπως ο Λούκας Σάσα και ο Τζέιμς Τζέγκο που εντυπωσίασαν στα ελληνικά γήπεδα, όπως ο Φακούντο Μπερτόλιο που ενθουσίασε με τις εμφανίσεις, ή όπως ο Μπρούνο Γκάμα, που είναι ίσως ο πιο ποιοτικός ποδοσφαιριστής του Άρη, έχασαν μεγάλο μέρος από την χρηματιστηριακή αξία τους στην ευρωπαϊκή αγορά. Όλες αυτές οι εμφανίσεις έμειναν εντός συνόρων με αποτέλεσμα να μην υπάρχει μεταγραφικό ενδιαφέρον. Αν ο Άρης είχε καταφέρει να προκριθεί στους ομίλους, με τη σεζόν που έκανε η ομάδα του Μάντζιου, σίγουρα θα υπήρχαν πολλές προτάσεις για μεταγραφή στα γραφεία της Αλκμήνης. 

Ο Άρης παραχώρησε τα τελευταία χρόνια τον Μανώλη Σιώπη και τον Γιάννη Φετφατζίδη κι έβαλε κάποια χρήματα στα ταμεία του. Αλλά μέχρι εκεί. Ο δρόμος λοιπόν είναι ξεκάθαρος. Χρειάζεται ευρωπαϊκή παρουσία με συνέπεια σε ψηλότερο επίπεδο. Είναι σημαντικό να καταφέρει να μπει στους ομίλους, αν και φέτος θα πρέπει να πετύχει ένα μικρό θαύμα. Ίσως είναι σημαντικό ότι η Αστάνα δεν είναι η ισχυρή ομάδα των προηγούμενων χρόνων, ενώ αν ο Άρης την αποκλείσει, θα κλέψει μία θέση και θα μπει στους ισχυρούς στην επόμενη κλήρωση. Αν πάντως ο στόχος επιτευχθεί, τότε είναι βέβαιο πως τα ταλέντα του Άρη θα… γυαλίσουν σε αρκετούς τεχνικούς διευθυντές.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News