ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ: Τι είπαν Βαρούχας, Σπάθας, Κάκος για Τούμπα, Καραϊσκάκη, Λεωφόρο και Γιάννενα (vids)

Οι τρεις τηλεκριτικοί διαιτησίας και τα όσα είπανε για τις αμφισβητούμενες φάσεις των τριών σημαντικότερων αγώνων της αγωνιστικής.

Όπως γίνεται κάθε αγωνιστική, οι τρεις τηλεκριτικοί σχολίασαν και χθες τις αμφισβητούμενες φάσεις των τριών σημαντικότερων αγώνων της ημέρας έχοντας αλλού ομοφωνία και αλλού διαφωνίες για τις φάσεις.

Ο Τάσος Κάκος στο Open, συμφώνησε με τις αποφάσεις των διαιτητών στο παιχνίδι του Ολυμπιακού με τον Βόλο ΝΠΣ, τόσο στις τρεις περιπτώσεις πέναλτι που υπήρξαν όσο και στο ακυρωθέν γκολ του Βόλου.

Από την πλευρά του ο Γιώργος Βαρούχας στην Αθλητική Κυριακή, συμφώνησε κι εκείνος με το πέναλτι του 80ου λεπτού που κέρδισε ο Ρέαμπτσιουκ, αλλά πως είναι άγνωστο αν πέρασε η μπάλα τη γραμμή στην κεφαλιά του Μπουχαλάκη χωρίς την χρήση της ανάλογης τεχνολογίας.

Ο Ηλίας Σπάθας στο MEGA υποστήριξε κι εκείνος υπάρχει πέναλτι στην φάση του Ρέαμπτσιουκ, αφού υπάρχει ξεκάθαρο σπρώξιμο.

«Bλέπω ότι ο παίκτης του Ολυμπιακού, ενώ η μπάλα βρίσκεται στον αέρα, παίρνει το προβάδισμα από τον παίκτη του Βόλου. Ο παίκτης του Βόλου με το δεξί του χέρι σπρώχνει στην πλάτη τον ποδοσφαιριστή και τον βγάζει εκτός τροχιάς.

Υπάρχει σίγουρα σπρώξιμο, δεν έχουμε κάποιο δυναμόμετρο. Έψαξα και στην αγορά, δεν υπάρχει κάποιο δυναμόμετρο. Υπάρχει επαφή, υπάρχει το σπρώξιμο, είναι παράβαση, πολύ σωστά ο διαιτητής έδωσε την παράβαση».

Αναφορικά με το πέναλτι που… έλυσε τα χέρια του Παναθηναϊκού στην Λεωφόρο και βοήθησε τους «πράσινους» να ανοίξουν το σκορ κόντρα στον Παναιτωλικό, Σπάθας και Κάκος θεώρησαν πως καλώς δόθηκε η παράβαση.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Σπάθας:

«Εδώ ο διαιτητής δεν δίνει παράβαση. Με το VAR έκανε ανασκόπηση της φάσης. Σωστά πήρε την τελική απόφαση. Δεν υπήρχε λόγος για κίτρινη κάρτα στο πέναλτι».

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Κάκος:

«Ο διαιτητής έκανε λάθος στην φάση του Αϊτόρ. Ο «πράσινος» προλαβαίνει και παίζει την μπάλα, προ του Χουχούμη. Ευτυχώς υπάρχει το VAR και αποδόθηκε δικαιοσύνη».

Όσον αφορά το μεγάλο ντέρμπι της Τούμπας τώρα, ο Παναγιώτης Βαρούχας υποστήριξε πως δεν έχει προηγηθεί φάουλ στο γκολ των κιτρινόμαυρων.

«Ο διαιτητής βρίσκεται δίπλα στη φάση, ελέγχει την κατάσταση, φάουλ δεν υπάρχει και σωστά το ματς συνεχίστηκε και μέτρησε το γκολ», είπε χαρακτηριστικά ο κριτικός διαιτησίας».

Για το παιχνίδι μεταξύ της ΑΕΚ και του ΠΑΣ στα Γιάννινα, ο Ηλίας Σπάθας συμφώνησε με το πέναλτι που δόθηκε υπέρ της ομάδας των Ιωαννίνων, αλλά και με την απόφαση του διαιτητή να μην δώσει πέναλτι σε τράβηγμα του Μάνταλου στον Κάργα. Ωστόσο, διαφώνησε στην περίπτωση του μαρκαρίσματος του Βράνιες στον Πίρσμαν λέγοντας πως εκεί υπήρχε πέναλτι.

«Υπάρχει μια περίπτωση πέναλτι. Βλέπουμε ότι ο ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ αρχίζει να παίζει παραβατικά έξω από την περιοχή. Τραβάει τον επιτιθέμενο ποδοσφαιριστή, ο οποίος καταφέρνει να του ξεφύγει, να έχει στην κατοχή την μπάλα και να είναι εντός περιοχής. Βλέπουμε τον παίκτης της ΑΕΚ που προσπαθεί να μαρκάρει τον αντίπαλο, κινείται δεξιά και τον ανατρέπει. Ενώ θα μπορούσε να πάει προς τη μπάλα, βλέπουμε να τον ανατρέπει. Όπως μπορούμε να κάνουμε παράβαση με το χέρι, με το πόδι, έτσι μπορούμε να κάνουμε και με το σώμα. Ο παίκτης της ΑΕΚ εδώ χρεώνεται ότι δεν πήγε στη μπάλα, κάνει μια κίνηση δεξιά για να ανατρέψει τον ποδοσφαιριστή, και να του πάρει την κατοχή της μπάλας. Σωστά ο διαιτητής έδωσε παράβαση πέναλτι, κατευθείαν, χωρίς δεύτερη σκέψη, επιβεβαιώθηκε από το VAR.

«Ο παίκτης Μάνατλος της ΑΕΚ έχει μια επαφή, όμως όπως είπαμε και σε άλλες περιπτώσεις, η επαφή δεν τιμωρείται εφόσον δεν υπάρχει τράβηγμα ή σπρώξιμο».

«Ένα πέναλτι που ζήτησε ο ΠΑΣ. Ο διαιτητής δεν έδωσε κάτι. Στην επανάληψη θα δούμε ότι ο παίκτης του ΠΑΣ προλαβαίνει, τσιμπάει τη μπάλα, ο παίκτης της ΑΕΚ μπαίνει μπροστά στην πορεία του ποδοσφαιριστή, είναι εντός περιοχής και είναι μια παράβαση πέναλτι».

Για το ίδιο ματς ο Τάσος Κάκος συμφώνησε κι αυτός πως υπήρχε παράβαση στο πέναλτι που κέρδισε ο Περέα και σωστά καταλογίστηκε.

«Ο αμυντικός πηγαίνει λίγο πιο δυνατά στη φάση, απρόσεχτα θα έλεγα. Βγάζει εκτός πορείας τον επιθετικό κι αυτό συνιστά παράβαση και επομένως πέναλτι. Ο διαιτητής το έδωσε άμεσα και το VAR επιβεβαίωσε την απόφασή του».

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News