ΝΤΙΕΓΚΟ ΜΠΙΣΕΣΒΑΡ: Γύρισε για να βοηθήσει τον ΠΑΟΚ και στον Δικέφαλο τον... έστυψαν

Πως φτάσαμε από την προσπάθεια «αναζωογόνησης» του Ντιέγκο Μπίσεσβαρ, στην παραδοχή του Ραζβάν Λουτσέσκου περί… «στυψίματος» τον Σουριναμέζου

Ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ αποτελεί την κορυφή του παγόβουνου των λάθος κινήσεων του ΠΑΟΚ, που τον έχουν φέρει στην δεύτερη ταχύτητα του φετινού πρωταθλήματος, πολύ μακριά από την διεκδίκηση του τίτλου που ευαγγελιζόταν διοίκηση και προπονητικό τιμ τον περασμένο Μάιο.

Ο Σουριναμέζος μεσοεπιθετικός πέρασε το δεύτερο εξάμηνο της σεζόν 2020-21 στη Λεμεσό. Όταν έφτιαχνε βαλίτσες για Κύπρο, η αγωνιστική του εικόνα στο πρώτο μισός της σεζόν ήταν τέτοια που όσο κυνικό και αν ακούγεται, δεν θα έλειπε από τον ΠΑΟΚ. Ο «Μπίσε» έμοιαζε άδειος τον τελευταίο 1,5 χρόνο. Το καλοκαίρι του 2019, με τον Ραζβάν Λουτσέσκου να έχει φύγει δυο 24ωρα πριν την αναχώρηση της αποστολή για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας. Ο Μπίσεσβαρ πήγε να αποκλείσει σχεδόν μόνος του τον Άγιαξ στο Άμστερνταμ. Τον Άγιαξ τον Τεν Χάαγκ, που είχε φτάσει μια ανάσα από τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, ο Ντιέγκο τον είχε κάνει… τ’ αλατιού στο Άμστερνταμ και το μεγάλο what if παραμένει εκείνο το φάουλ στο 90φεύγα. Ο «αφάνας» θα το κάρφωνε, και αυτό δε βγαίνει από κανενός το μυαλό.

 

Και, από εκείνο το ματς και μετά, ο Μπίσεσβαρ έμοιαζε να είναι «άδειος». Λες και κάποιος πείραξε τις εργοστασιακές του ρυθμίσεις και για σχεδόν 1,5 χρόνο δεν είχε καμία σχέση με τον παίκτη που είχε βάλει την υπογραφή δίπλα στις υπόλοιπες των πρωταγωνιστών των τεσσάρων τίτλων του ΠΑΟΚ. Το καλοκαίρι του 2021, ο Ραζβάν Λουτσέσκου επέστρεψε, και λίγες ώρες μετά την παρουσίασή του από τον Δικέφαλο του βορρά έλεγε. «Τον Μπίσε τον ξέρω καλά. Τον θέλω εδώ. Δεν ξέρω αν έχει…κουμπί, όπως μου λες αλλά ξέρω καλά τι μπορεί και τι δεν μπορεί να κάνει… Ας έρθει να παίξει δυο – τρία ματς και θα τα πούμε μετά».

 

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου τον ξέρει καλά τον Μπίσεσβαρ, ως ποδοσφαιριστή, ως χαρακτήρα, ως άνθρωπο. Και αυτό που ήθελε ήταν να τον έχει ως την καλύτερη δεύτερη επιλογή για τη θέση του επιτελικού μέσου. Τίποτα παραπάνω, τίποτα λιγότερο. Την καλύτερη δεύτερη επιλογή. Και το «δεύτερη» δεν είχε να κάνει με την υποτίμηση του Σουριναμέζου. Ο Λουτσέσκου γνώριζε καλά το τι μπορεί να του δώσει ο Μπίσεσβαρ αλλά κυρίως τον τρόπο με τον οποίο έπρεπε να του «συμπεριφερθεί». Και η συμπεριφορά αφορά τον τρόπο και τον χρόνο συμμετοχής. Ο «Μπίσε» ξαναβρήκε τον (χαμένο) εαυτό του. Όταν ο ΠΑΟΚ ήταν ακόμα «κρύος» έδωσε λύση με γκολ και ασίστ απέναντι στη Μποέμιανς, άρχισε να ανεβάζει στροφές και στο ντέρμπι με την ΑΕΚ έβαλε φαρδιά – πλατιά την υπογραφή του και άνοιξε διάπλατα το θέμα αλλαγής τεχνικού στην Ένωση.

 

Ο ΠΑΟΚ έχει δώσει 22 παιχνίδια που μεταφράζονται σε 1980 αγωνιστικά λεπτά. Και ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ είναι πρώτος σε λεπτά συμμετοχής, χωρίς να υπολογίζονται οι τερματοφύλακες. Έχει γράψει 1538 αγωνιστικά λεπτά, περισσότερα και από τον Αντρίγια Ζίβκοβιτς. Ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να πάρει παίκτη στη θέση του, ο Σίντζι Καγκάβα δεν έκανε το παραμικρό για να λογίζεται ως ο παίκτης που θα μοιραστεί τη θέση με τον Σουριναμέζο και ο Ραζβάν Λουτσέσκου άρχισε τις αλχημείες για να μην αναγκαστεί να «στύψει».

 

Ποιες ήταν οι εναλλακτικές για τον Μπίσεσβαρ, μετά το μεταγραφικό φιάσκο του καλοκαιριού; Ο Ομάρ Ελ Καντουρί, που έμεινε επτά εβδομάδες εκτός αγωνιστικής δράσης. Ο κλήρος έπρεπε να πέσει κάπου αλλού. Και έπεσε στον Ντόουγκλας Αουγκούστο, που έλειπε τέσσερις εβδομάδες στο ξεκίνημα και άλλες τέσσερις στη διάρκεια της μέχρι τώρα σεζόν. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου τα είχε χύμα (μη απόκτηση παίκτη, αδυναμία Καγκάβα να ανταποκριθεί) του ήρθε και τσουβαλάτα (τραυματισμός του plan b που ήταν ο Καντουρί αλλά και το… plan c που ήταν ο Αουγκούστο).

 

Η παραδοχή του Ραζβάν Λουτσέσκου για την κατάσταση του Ντιέγκο Μπίσεσβαρ, μέσω των όσων είπε μετά την αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με τον Ιωνικό, αποτελεί μια μικρογραφία του τι πήγε λάθος στον Δικέφαλο του βορρά τους τελευταίος έξι μήνες.

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News