ΑΛΕΞΑΝΤΕΡ ΤΣΕΦΕΡΙΝ: «Η διάλυση της European Super League, η μεγαλύτερη νίκη για το 2021»

Ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν υποστήριξε πως η διάλυση της European Super League, ήταν η μεγαλύτερη νίκη για το 2021.

O πρόεδρος της UEFA, Aλεξάντερ Τσέφεριν ανέλυσε τα δεδομένα για το σεζόν που έφυγε στο ποδόσφαιρο και έκανε ειδική αναφορά στη European Super League.

Ο Σλοβένος μάλιστα χαρακτήρισε τη διάλυση της Λίγκας ως την μεγαλύτερη νίκη για το 2021 για το ποδόσφαιρο.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Κοιτάζοντας πίσω σε μια αξέχαστη χρονιά για την UEFA και την ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική κοινότητα, είναι δύσκολο να εντοπίσουμε το μεγαλύτερο επίτευγμά μας. Η λίστα με τους νικητές είναι απλώς πολύ μεγάλη. Οι αρχηγοί των συλλόγων και των Εθνικών ομάδων έχουν κερδίσει τρόπαια UEFA σε τουλάχιστον επτά διοργανώσεις: EURO 2020, Nations League, Champions League ανδρών και γυναικών, Europa League, τελικούς Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U21 και Futsal Champions League.

Το ποδόσφαιρο διασφάλισε τις δικές του αθλητικές νίκες κατά τη διάρκεια της πανδημίας, αρχικά διοργανώνοντας τόσους πολλούς αγώνες κατά τη διάρκεια της χρονιάς εν μέσω διαρκώς μεταβαλλόμενων υγειονομικών κανονισμών. Δεύτερον, δείχνοντας ότι οι φίλαθλοι μπορούν να επιστρέψουν με ασφάλεια στα γήπεδα. Τους τελευταίους 12 μήνες, κάθε μέλος της κοινότητάς μας συνέβαλε σημαντικά σε αυτές τις εξαιρετικές επιτυχίες: εθνικές ομοσπονδίες, παίκτες, εθνικά πρωταθλήματα, σύλλογοι, προπονητές, υπεύθυνοι αγώνων, φίλαθλοι, οι συνεργάτες μας και τα μέσα ενημέρωσης.

Το πιο σημαντικό μας επίτευγμα αξίζει περισσότερης αναγνώρισης. Είναι η προστασία του ευρωπαϊκού αθλητικού μοντέλου που καθοδηγεί την αποστολή της UEFA, των ενώσεων-μελών της και αμέτρητων άλλων αθλητικών οργανώσεων. Βασισμένο σε μια δομή πυραμίδας που συνδέει το ποδόσφαιρο βάσης από κάτω με τους κορυφαίους συλλόγους πάνω, το μοντέλο λειτουργεί σε μια διπλή προϋπόθεση. Όχι μόνο τα έσοδα από επαγγελματικούς αγώνες επανεπενδύονται στο παιχνίδι. Λίγοι οργανισμοί ενσωματώνουν τις αξίες του ευρωπαϊκού αθλητικού μοντέλου πιο έντονα από την UEFA. Κάθε τέσσερα χρόνια, το Ευρωπαϊκό μας Πρωτάθλημα διοχετεύει ένα μεγάλο ποσοστό εσόδων σε έργα ανάπτυξης ποδοσφαίρου σε όλη την ήπειρο μέσω του προγράμματος HatTrick.»

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News