ΜΑΡΚΟΣ ΑΛΟΝΣΟ: Στην ατζέντα της Μπαρτσελόνα

Οι «μπλαουγκράνα» παρακολουθούν την περίπτωση του Ισπανού αριστερού μπακ της Τσέλσι, ο οποίος ίσως αποτελέσει ιδανική προσθήκη εν’ όψει της πιθανής αποχώρησης του Τζούνιορ Φίρπο.

Ο Τζουάν Λαπόρτα είχε ήδη αναφέρει ότι μέσα στις προτεραιότητές του ήταν η απόκτηση ενός επιθετικού, ενός μεσου και η αντικατάσταση του πρώην παίκτη της Μπέτις σε περίπτωση αποχώρησης.

Η Μπαρτσελόνα δεν έχει παραχωρήσει ακόμα κάποιον παίκτη, είτε με τη μορφή πώλησης είτε με τη μορφή δανεισμού, παρά το γεγονός ότι είναι πάρα πολλοί αυτοί που βρίσκονται κοντά στην πύλη της εξόδου. Ένας από τους υποψήφιους προς αποχώρηση είναι και ο Τζούνιορ Φίρπο, ο οποίος δεν έχει πείσει ότι έχει θέση στον αγωνιστικό χώρο με την «μπλαουγκράνα» φανέλα.

Η Μπαρτσελόνα έχει ρωτήσει για τον Μάρκος Αλόνσο, για τον οποίο έχει δείξει ενδιαφέρον και στο παρελθόν. Οι Ισπανοί αναφέρουν ότι ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής έχει τη διάθεση να κάνει το ταξίδι στην Καταλωνία και για το λόγο αυτό το όνομα του Μαδριλένου παραμένει στην ατζέντα.

Στην Τσέλσι ο Μάρκος Αλόνσο έχει κερδίσει λίγο παραπάνω χρόνο επί εποχής Τόμας Τούχελ, ωστόσο παραμένει στη σκιά του Τσίλγουελ, γεγονός το οποίο τον κάνει ενδεχομένως να σκέφτεται την πιθανότητα αποχώρησής του από το Λονδίνο.

Το συμβόλαιό του με τους πρωταθλητές Ευρώπης τελειώνει βέβαια το 2023 και η Μπαρτσελόνα, αν είναι να τον αποκτήσει, θα πρέπει πρώτα να πουλήσει παίκτες, προκειμένου να μην έχει περισσότερα προβλήματα στο οικονομικό κομμάτι.

Αγωνιστικά ο Μάρκος Αλόνσο, πέρα από το γεγονός ότι μπορεί να καλύψει όλη την αριστερή πλευρά, έχει τη δυνατότητα να αγωνιστεί και στο κέντρο της άμυνας και αυτό βεβαίως είναι κάτι που θα δώσει πάρα πολλές λύσεις στο όποιο σύστημα θελήσει να παρατάξει στον αγωνιστικό χώρο ο Ρόναλντ Κούμαν.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News