ΙΣΠΑΝΙΑ: Τα νέα μέτρα έφεραν πτώση της πληρότητας στα γήπεδα

Η χώρα της Ιβηρικής χερσονήσου δεν θα μπορούσε αποτελέσει εξαίρεση και να μην προχώρησει σε περιορισμούς και στα γήπεδο λόγω της κατάστασης με τον κορωνοϊό.

Το υπερεθνικό συμβούλιο του εθνικού συστήματος υγείας της Ισπανίας ανακοίνωσε σήμερα νέα μέτρα σύμφωνα με τα οποία μειώνεται η πληρότητα τόσο στα κλειστά όσο και στα ανοιχτά γήπεδα.

Σύμφωνα με αυτά η πληρότητα των ανοιχτών γηπέδων θα είναι μάξιμουμ στο 75% από την 1η Γενάρη, μειώνεται δηλαδή κατά 25% απ’ ότι ίσχυε μέχρι σήμερα που δεν υπήρχαν περιορισμοί. Στην χώρα των Βάσκων έχει εγκριθεί η πληρότητα να πέσει στο 50% ενώ στην Καταλονία υπάρχουν «ζυμώσεις» για να πάει στο 70%.

Στα κλειστά γήπεδα η πληρότητα θα πέσει στο 50%. Φυσικά, όπως στα ανοιχτά γήπεδα, οι αυτόνομες κοινότητες της χώρας μπορούν να επιλέξουν και πιο μικρά όρια, όχι όμως να ξεπεράσουν το 50%.

Θα υπάρχει εφαρμόζεται υποχρεωτική χρήση της μάσκας και θα απαγορεύεται το κάπνισμα και η κατανάλωση φαγητού. Θα γίνεται εξαίρεση μόνο για να πίνεις κάποιος νερό. Ενώ και η έξοδος από τα γήπεδα θα γίνεται κλιμακωτά και όχι όλοι μαζί.

Τέλος, υπήρξε συναίνεση της Δημόσιας Επιτροπής Υγείας να μειωθεί η καραντίνα τόσο των εμβολιασμένων όσο και των ανεμβολίαστων στις 7 από τις 10 μέρες.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News