ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ: Το ιστορικό «μεγάλο ευχαριστώ» του Βαγγέλη Μαρινάκη στον Σωκράτη Κόκκαλη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης γίνεται επίσημα ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, μετά την ολοκλήρωση της Γενικής Συνέλευσης, στην οποία γίνεται η παράδοση – παραλαβή από τον Σωκράτη Κόκκαλη.

Η 31η Δεκεμβρίου 2010 ήταν μια ιστορική μέρα για τον Ολυμπιακό. Σαν σήμερα, ο Βαγγέλης Μαρινάκης γίνεται πρόεδρος του Ολυμπιακού. Παραλαμβάνει από τον Σωκράτη Κόκκαλη, ο οποίος αποχωρεί και τυπικά από την προεδρία των «ερυθρόλευκων» μετά την ολοκλήρωση της Γενικής Συνέλευσης, στην οποία γίνεται η παράδοση – παραλαβή.

 Ο κ. Κόκκαλης παρέμενε απλό μέλος της ΠΑΕ.

Η ανακοίνωση που εξέδωσε τότε η ΠΑΕ, ανέφερε: 

«Πραγματοποιήθηκε σήμερα, στα γραφεία του Συλλόγου, η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση της Π.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, κατά τη διάρκεια της οποίας εγκρίθηκαν οι οικονομικές καταστάσεις και εξελέγη νέο Διοικητικό Συμβούλιο το οποίο έχει ως εξής:

Πρόεδρος: Ευάγγελος Μαρινάκης

Α’ Αντιπρόεδρος: Σωκράτης Κόκκαλης του Σωκράτη

Β’ Αντιπρόεδρος: Σωκράτης Κομινάκης

Γ’ Αντιπρόεδρος: Γεώργιος Λούβαρης

Δ’ Αντιπρόεδρος: Ιωάννης Μώραλης

Δ/νων Σύμβουλος: Ιωάννης Βρέντζος

Μέλη: Σωκράτης Π. Κόκκαλης, Λεωνίδας Θεοδωρακάκης, Σταύρος Νταϊφάς, Κωνσταντίνος Μπαρμπής, Μιχάλης Κουντούρης, Ανδρέας Νασίκας, Νικόλαος Τραυλός, Αντώνιος Ρογκόπουλος και Αναστάσιος Τσούφης».

Ο νέος ισχυρός άντρας του Ολυμπιακού δήλωσε: «Πραγματικά είναι μια πολύ σημαντική η σημερινή ημέρα για μένα. Τόσο από τη φίλαθλή μου πλευρά, όσο και από την επίσημη θέση μου, θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στο Σωκράτη Κόκκαλη, για όλα όσα προσέφερε όλα αυτά τα χρόνια στον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ». 

Η πρώτη γυναίκα head coach

2020: H 43χρονη βοηθός προπονητή των Σαν Αντόνιο Σπερς Μπέκι Χάμον αναλαμβάνει τα ηνία της ομάδας μετά την αποβολή του Γκρεγκ Πόποβιτς στην ήττα της ομάδας από τους Λος Αντζελες Λέικερς με 121-107 και γίνεται η πρώτη γυναίκα head coach στην ιστορία του NBA.

2019: Η Κίνα ειδοποιεί τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας για αρκετά κρούσματα μία περίεργης πνευμονίας στην Ουχάν. Στις 11/1, η Κίνα θα ανακοινώσει τον πρώτο θάνατο και στις 11/2 θα ονομάσει τον κορονοϊό ως «COVID-19», ο οποίος θα εξελιχθεί σε παγκόσμια πανδημία και θα σταματήσει την αθλητική δράση για πάνω από 3 μήνες.

1999: Είναι η τελευταία ημέρα που χρησιμοποιείται η άσπρη μπάλα στην Α1 Κατηγορία Ανδρών στο βόλεϊ. Από την καινούργια χρονιά η μπάλα θα έχει κίτρινες και μπλε ρίγες.

1999: Πεθαίνει από ανακοπή καρδιάς ο Αυστραλός θρύλος των μαραθωνίου στην κολύμβηση Des Redford σε ηλικία 72 ετών. Ξεκίνησε σε ηλικία 39 ετών και διέσχισε τα νερά της Μάγχης 19 φορές.

Το παγκόσμιο ρεκόρ που έσβησε λόγω… βάρους

1999: Σβήνει το παγκόσμιο ρεκόρ στο έπταθλο με 7.291 βαθμούς της Jacky Joyner Kersee από τις 24/9/88 λόγω αλλαγής στο βάρος του ακοντίου. Το καινούργιο ρεκόρ θα ισχύσει από 1/1/2000 και θα είναι η καλύτερη επίδοση που θα σημειωθεί μέσα στη χρονιά.

1999: Σκοτώνεται σε τροχαίο στην Εθνική Οδό Κορίνθου – Επιδαύρου ο δημοσιογράφος της Ελευθεροτυπίας και του SuperSport Κώστας Τσόγκας σε ηλικία 38 ετών.

1993: Ο Thomas J. Watson, Jr., πρόεδρος της IBM από το 1952 μέχρι το 1971, υιός του ιδρυτή και πρώτου προέδρου της εταιρείας Thomas J. Watson, πεθαίνει σε ηλικία 79 ετών. Ανέλαβε την εταιρεία ένα μήνα πριν από το θάνατο του πατέρα του (19/6/1956) και στα μέσα της δεκαετίας του ’60 οδήγησε την εταιρεία από τα συστήματα ηλεκτρομαγνητικών καρτών στους υπολογιστές.

1989: Ο τζόκεϊ Kent Desormeaux κάνει παγκόσμιο ρεκόρ όταν σημειώνει την 598ή νίκη του σε μια χρονιά κερδίζοντας με την 2χρονη ”East Royalty” την 10η κούρσα του Inner Harbor Stakes στο Laurel. Έτσι ξεπερνά το ρεκόρ που είχε ο Chris McCarron κατά 52 νίκες.

Πρεμιέρα για τον ΑΝΤ1

 

1989: Ξεκινά τις εκπομπές του ο ιδιωτικός τηλεοπτικός σταθμός Antenna.

1987: Αφαιρείται ένα δευτερόλεπτο από το έτος 1987 για να εξομαλυνθεί μια από τις εγγενείς ανωμαλίες του Γρηγοριανού ημερολογίου.

1972: Ο 36χρονος Πορτορικανός άσσος του baseball Ρομπέρτο Κλεμέντε σκοτώνεται όταν το αεροπλάνο με το οποίο μεταφέρει εφόδια στα θύματα του σεισμού της Νικαράγουα συντρίβεται λίγο μετά την απογείωσή του.

1964: Ο Donald Campbell οδηγώντας μία Bluebird K7 με ταχύτητα 444,71 χλμ/ώρα σπάει το παγκόσμιο ρεκόρ ταχύτητας πάνω σε νερό (το 7ο του) στην Λίμνη Dumbleyung κοντά στο Πέρθ, και γίνεται ο πρώτος που σπάει τα ρεκόρ στο έδαφος και στο νερό την ίδια χρονιά. Πέντε μήνες νωρίτερα, στις 17/7, έσπασε το ρεκόρ στο έδαφος με 648,73 χλμ/ώρα με ένα τετράτροχο όχημα.

1958: Ο Willie Shoemaker γίνεται ο πρώτος τζόκεϊ που κερδίζει το πρωτάθλημα Αμερικής τέσσερις φορές.

Και εγένετο… ΠΣΑΤ

1952: Με την υπ’ αριθμόν 14374 απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών αναγνωρίζεται ο Σύνδεσμος Αθλητικών Συντακτών (ΣΑΣ) ως επίσημο σωματείο. Το 1971 θα μετονομαστεί σε ΣΑΤ και στις 17 Απριλίου 1981 σε ΠΣΑΤ.

1836: “Εις το διάστημα των ωρών της αναπαύσεως και των ημερών της διακοπής οι μαθηταί επιδίδονται υπό την επίβλεψην των διδασκάλων εις γυμναστικάς και άλλας ασκήσεις” ορίζει το Βασιλικό Διάταγμα “περί του κανονισμού των Ελληνικών Σχολείων και Γυμνασίων” ΔΕΚ 87, 31/12/1836, άρθρο 14, για την Μέση Εκπαίδευση. Το πρώτο γυμναστήριο στην Ελλάδα έχει ιδρυθεί το 1834 στο Ναύπλιο υπό την διεύθυνση του Γερμανού γυμναστή Κορκ, και περιλαμβάνει όλα τα τότε γυμναστικά όργανα (δίζυγα, μονόζυγα, τραπέζια, αιώρες, κλπ). Σταδιακά θα ιδρυθούν γυμναστήρια στην Αίγινα, τη Σύρο και την Αθήνα. Στην γωνία των οδών Πλουτάρχου και Β.Σοφίας θα ιδρυθεί το 1858 το Δημόσιο Γυμναστήριο από την Β.Αμαλία, το μοναδικό κρατικό γυμναστήριο έως την δεκαετία του ’70 και θα διατίθεται για τη γύμναση φοιτητών και αργότερα πολιτών με εισιτήριο 20 λεπτών. Ο Ιωάννης Φωκιανός θα χρησιμοποιήσει το γυμναστήριο αυτό και το 1878 θα ιδρυθεί το Κεντρικό Γυμναστήριο δίπλα στο Στάδιο στο οποίο θα ορισθεί και θα παραμείνει διευθυντής μέχρι τον θάνατό του το 1896.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News