ΣΑΛΕΡΝΙΤΑΝΑ: Άλλαξε διοίκηση και απέφυγε την καταστροφή

Η ιταλική ομάδα άλλαξε χέρια και κατόρθωσε να πάρει την απαραίτητη άδεια για να παραμείνει στην Serie A.

Μπορεί να χρειάστηκε η υπόθεση να μετατραπεί σε θρίλερ, αφού η διαδικασία έτρεχε μέχρι τελευταία στιγμή, ωστόσο η Σαλερνιτάνα κατάφερε να βρει νέο αγοραστή και να πάρει έτσι την απαραίτητη άδεια παραμονής στην κορυφαία κατηγορία του ιταλικού ποδοσφαίρου.

Το πρόβλημα με την ιταλική ομάδα δημιουργήθηκε με την άνοδό της στην Serie A, επειδή ο ένας εκ των δύο ιδιοκτητών της, Κλαούντιο Λοτίτο (ο άλλος είναι ο κουνιάδος του, Μάρκο Μετσαρόμα) κατέχει την θέση του προέδρου στην Λάτσιο. Σύμφωνα με την νομοθεσία της λίγκας, δεν είναι δυνατόν ένας άνθρωπος να είναι στην διοίκηση ή την ιδιοκτησία δύο ομάδων της ταυτόχρονα.

Ο χρονικός ορίζοντας που είχε τεθεί στην Σαλερνιτάνα για να αλλάξει ιδιοκτησία ήταν μέχρι την 1η Ιανουρίου του 2022. Η διαδικασία δεν πήγαινε καλά, ωστόσο, έστω και την ύστατη ώρα, βρέθηκε η λύση και η ομάδα πέρασε στα χέρια του Ντανίλο Ιερβολίνο αποφεύγοντας τον υποβιβασμό από το πρωτάθλημα.

Βέβαια μπορεί η ιταλική ομάδα να απέφυγε τον εξωαγωνιστικό υποβιβασμό, όμως τώρα πρέπει να σώσει και αγωνιστικά την κατάσταση, αφού μην ξεχνάμε πως βρίσκεται στην τελευταία θέση της βαθμολογίας με οκτώ βαθμούς.

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News