ΣΕΒΙΛΛΗ: Διεκδικεί τη La Liga διατηρώντας τη «βάση» του 2019

ΣΕΒΙΛΛΗ: Η ομάδα της Ανδαλουσίας αντιστέκεται με επιτυχία στην πώληση των παικτών που πήρε το 2019 με στόχο τη διεκδίκηση της κορυφής στη La Liga.

Με την ανανέωση του συμβολαίου του Τζουάν Χορδάν μέχρι το 2027 και τις επικείμενες επεκτάσεις συνεργασίας με τον Ντιέγο Κάρλος και τον Ζιλ Κουντέ, οι Ανδαλουσιανοί διατηρούν στο σταθερό «κορμό» που έχουν δημιουργήσει εδώ και σχεδόν δυόμισι χρόνια.  

Ειδικότερα στις περιπτώσεις των δύο τελευταίων έχει αποδειχθεί ότι η Σεβίλλη μεγαλώνει όλο και περισσότερο ως ομάδα. Συγκεκριμένα η Τσέλσι την προσέγγισε για χάρη του Ζιλ Κουντέ, ενώ η Νιούκαστλ προσπάθησε να αποκτήσει τον Ντιέγο Κάρλος, ωστόσο και οι δύο κεντρικοί αμυντικοί παραμένουν στο «Ραμόν Σάντσεθ Πιθχουάν».  

Ο παράγοντας Μόντσι

Στους τρεις προαναφερθέντες να προσθέσουμε τον Φερνάντο Ρέγες (αμυντικός μέσος) και τον Λούκας Οκάμπος (αριστερό εξτρέμ η βασική θέση του). Μιλάμε δηλαδή για συνολικά πέντε ποδοσφαιριστές οι οποίοι αποκτήθηκαν μέσα στο 2019, όπως άλλωστε και ο προπονητής Γιούλεν Λοπετέγκι. Όλοι έχουν δει την πολύ καλή δουλειά που έκανε για άλλη μία φορά ο Μόντσι (από τους πιο επιτυχημένους τεχνικούς διευθυντές στον κόσμο) και φυσικά δεν είναι διατεθειμένος να πουλήσει κάποιον από αυτούς τους ποδοσφαιριστές. Τουλάχιστον αν δεν πλησιάσουν οι ενδιαφερόμενοι τις ρήτρες αποδέσμευσης.

Το θέμα βεβαίως έχει κυρίως να κάνει με το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι και την επιθυμία να κρατηθούν οι παίκτες της Σεβίλλης μακριά από οποιαδήποτε σκέψη. Για παράδειγμα στις περιπτώσεις του Ντιέγο Κάρλος και του Λούκας Οκάμπος το πιθανότερο είναι ότι θα επεκτείνουν τα συμβόλαιά τους για ένα χρόνο ακόμα, μέχρι το 2025.

Η ανανέωση του Φερνάντο

Οι προθέσεις της Σεβίλλης είχαν φανεί από τις πρώτες μέρες του νέου έτους με την ανανέωση του συμβολαίου του Βραζιλιάνου μέσου μέχρι το καλοκαίρι του 2024. Οι «νερβιονένσες» τον είχε αποκτήσει από τη Γαλατάσαραϊ έναντι 4,5 εκατομμυρίων ευρώ. Ίσως εκείνη τη στιγμή ούτε ο πιο αισιόδοξος θα μπορούσε να φανταστεί τον τρόπο με τον οποία θα «έδενε» με τον Ντιέγο Κάρλος και τον Ζιλ Κουντέ, για να δημιουργήσει αυτό το περίφημο τρίγωνο της Σεβίλλης και να κάνει τον Γιούλεν Λοπετέγκι να τρίβει τα χέρια του από ικανοποίηση.

Ο Φερνάντο μετράει 113 επίσημα ματς με τη φανέλα της Σεβίλλης και στα περισσότερα από αυτά έχει δείξει ότι συνεργάζεται άψογα και με τον Τζουάν Χορδάν. Η ποδοσφαιρική λογική είναι απλή: ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει, κέντρο που… δουλεύει ρολόι δεν το αφήνεις. Αποτέλεσμα; Οι ανανεώσεις που έχουν ήδη γίνει και αυτές που έρχονται.

Οι προσθήκες

Η Σεβίλλη όχι μόνο έβαλε τοίχος προστασίας, όχι μόνο δεν επέτρεψε την αναχώρηση των ποδοσφαιριστών της με προορισμό την Premier League, αλλά κατάφερε (όπως ξέρουμε ήδη) να ενισχυθεί στην μεσοεπιθετική γραμμή της. Αρχικά πήρε τον Μεξικανό Χεσούς Κορόνα έναντι 3 εκατομμυρίων ευρώ από την Πόρτο και εν συνεχεία δανεικό τον Αντονί Μαρσιάλ από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Αναμφίβολα σε μία ακόμα μεταγραφική περίοδο ο Μόντσι έχει καταγράψει αυτή τη διπλή επιτυχία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News