ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός: Βαρούχας, Κάκος, Σπάθας - Ποιος «δίνει» πέναλτι στον Παναθηναϊκό και ποιος όχι

Διαιτησία: Τι είπαν Σπάθας, Βαρούχας και Κάκος για τις αμφισβητούμενες φάσεις του ντέρμπι

Οι τηλεκριτικοί διαιτησίας σχολίασαν για ακόμη μία φορά τις αμφισβητούμενες φάσεις της αγωνιστικής, με το μεγάλο παιχνίδι ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό να βρίσκεται στο επίκεντρο της κουβέντας.

Ο Παναγιώτης Βαρούχας, ο Ηλίας Σπάθας και ο Τάσος Κάκος διαφώνησαν στην περίπτωση πέναλτι που ζητούσε ο Παναθηναϊκός για το μαρκάρισμα του Τσιγγάρα πάνω στον Αϊτόρ, με τους δύο πρώτους να λένε πως ο διαιτητής έκανε λάθος σ’ αυτή τη φάση, αφού υπάρχει ξεκάθαρη επαφή και τον δεύτερο να θεωρεί πως δεν καταλόγισε την παράβαση, αφού στην αρχή της φάσης, ο παίκτης του ΠΑΟΚ βρίσκει την μπάλα καθαρά και βρίσκει στην συνέχεια τον αντίπαλό του, αφού δεν είναι δυνατόν να προλάβει να σταματήσει.

Παναγιώτης Βαρούχας: «Ο παίκτης του Παναθηναϊκού δέχεται πάτημα»

Πιο συγκεκριμένα, στην «Αθλητική Κυριακή», ο Παναγιώτης Βαρούχας είπε για την φάση του 27ου λεπτού πως: «ο παίκτης του Παναθηναϊκού (Αϊτόρ) δέχεται ένα πάτημα από τον παίκτη του ΠΑΟΚ (Τσιγγάρας). Ήταν πέναλτι. Το VAR τον κάλεσε να πάει να τσεκάρει τη φάση ίδιος. Πηγαίνει το βλέπει και λέει το παιχνίδι να συνεχιστεί».

Για τον πέναλτι που ζήτησε ο ΠΑΟΚ ξεκαθάρισε πως: «Δεν υπάρχει παράβαση γιατί εκτός του ότι ο παίκτης μαζεύει τα χέρια του, η μπάλα πηγαίνει στο στήθος».

Μετά αναφέρθηκε στο δεύτερο γκολ του «Δικεφάλου του Βορρά» λέγοντας πως η μπάλα πέρασε τη γραμμή καθαρά: «Έχουμε πει ότι για να μετρήσει ένα τέτοιο γκολ πρέπει η μπάλα να περάσει ολόκληρη τη γραμμή. Ο διαιτητής και ο βοηθός πηγαίνουν στη σέντρα πολύ σωστά αφού η μπάλα έχει περάσει τη γραμμή».

Τέλος, ο Παναγιώτης Βαρούχας σχολίασε και το πέναλτι που καταλόγισε αρχικά ο Τρεϊμάνις για τον ΠΑΟΚ και στην συνέχεια το πήρε πίσω στο 90+4′: «Ο Λετονός καταλόγισε παράβαση, όμως θα έπρεπε να δει ότι η μπάλα αλλάζει πορεία γιατί πρώτα την βρίσκει ο παίκτης του Παναθηναϊκού. Το VAR του είπε να πάει το δει, βλέπει ότι δεν υπήρχε παράβαση και παίρνει το πέναλτι πίσω».

Ηλίας Σπάθας: «Κακώς δεν δόθηκε πέναλτι υπέρ του Παναθηναϊκού

Ο Ηλίας Σπάθας που μίλησε στην εκπομπή του MEGA «Super Μπάλα Live» τόνισε πως κακώς δεν καταλογίστηκε πέναλτι υπέρ του Αϊτόρ στην φάση του 27ου λεπτού για τον Παναθηναϊκό λέγοντας: «Κακώς δεν δόθηκε πέναλτι υπέρ του Παναθηναϊκού. Φαίνεται πως ο παίκτης του ΠΑΟΚ βρίσκει με το άλλο πόδι τον παίκτη των ”πρασίνων”. Είναι παράβαση – πέναλτι. Ο VAR κάλεσε τον διαιτητή, δεν καταλαβαίνουμε γιατί δε δόθηκε το πέναλτι».

Τάσος Κάκος: «Δεν υπάρχει πέναλτι στον Αϊτόρ. Ο παίκτης του ΠΑΟΚ παίζει καθαρά τη μπάλα»

Για την φάση του πέναλτι που ζητάει ο Παναθηναϊκός στον Αϊτόρ στο 27ο λεπτό: «Ο διαιτητής θα πάρει σωστή απόφαση και θα αφήσει το παιχνίδι να συνεχιστεί. Και είναι σωστή η απόφασή του γιατί ο αμυντικός έδω παίζει καθαρά τη μπάλα. Αφού παίξει τη μπάλα, στη συνέχεια και στην ενιαία του κίνηση θα βρει τον αντίπαλο. Λογικό είναι. Τι να κάνει; Δεν μπορεί να σταματήσει. Ούτε χειρόφρενο μπορεί να τραβήξει. Είναι αυτό που έχουμε πει κι άλλες φορές. Όπως π.χ. μπορεί να συμβεί με τον τερματοφύλακα, που αφού διώξει την μπάλα σ’ ένα τετ α τετ, μπορεί να πέσει πάνω στον επιθετικό μετά, χωρίς να υπάρχει παράβαση. Ο VAR πάντως διαφώνησε εδώ, ο διαιτητής πήγε είδε τη φάση και διατήρησε την απόφασή του. Ο VAR πήγε να τον πάρει στο λαιμό του».

Για το χέρι του Σάντσες που ζητάει ο ΠΑΟΚ στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους: «Η μπάλα θα βρει στο στήθος του αμυντικού. Δεν υπάρχει καμία περίπτωση η μπάλα να βρήκε στο χέρι. Το χέρι του παίκτη είναι κολλημένο στο σώμα και δεν μεγαλώνει το σώμα αφύσικα. Είναι ξεκάθαρη εύκολη περίπτωση κι αυτή για τον διαιτητή».

Για το θέατρο του Μιτρίτσα στο 70ο λεπτό: «Ο Μίτριτσα προσπάθησε να ξεγελάσει τον διαιτητή. Ο Τρεϊμάνις δεν τρώει την προσποίηση. Δεν υπάρχει καμία παράβαση. Ο επιθετικός πέφτει για να ξεγελάσει τον διαιτητή. Δεν υπάρχει καμία παράβαση. Ο παίκτης τιμωρείται με κίτρινη κάρτα και καταλογίζετια έμμεσο λάκτισμα υπέρ του Παναθηναϊκού».

Για την κάρτα του Ζίβκοβιτς στο 73′: «Ο Ζίβκοβιτς διαμαρτύρεται ζητώντας κίτρινη κάρτα για το φάουλ που του γίνεται. Ο διαιτητής όμως εδώ δεν το ανέχεται και δείχνει πως είναι ο άρχων του αγώνα. Βάζει τα πράγματα στην θέση τους και του δείχνει την κάρτα».

Για το πέναλτι του ΠΑΟΚ στο 90+5′, που καταλογίστηκε αρχικά και άλλαξε η απόφαση με παρέμβαση του VAR: «Εδώ έκανε λάθος ο διαιτητής σε μία εύκολη φάση. Εδώ ο αμυντικός παίζει καθαρά τη μπάλα. Φαίνεται από την πορεία της μπάλας και το πως αλλάζει. Δεν ξέρω αν κουράστηκε στο τέλος. Έγινε ένα λάθος, το οποίο όμως αποφεύχθηκε χάρη στην σωστή λειτουργία του VAR, αφού του εξήγησε πως δεν υπάρχει παράβαση και τον έστειλε να την δει, με αποτέλεσμα να ανακαλέσει την απόφασή του».

Για το ματς του Ολυμπιακού με τον Ιωνικό τόνισε πως σωστά ακυρώθηκε το γκολ του Ολυμπιακού στο 3ο λεπτό ελέω οφσάιντ: «Το γκολ ακυρώθηκε σωστά. Ο Μαντί Καμαρά ξεκίνησε από θέση οφσάιντ στην προσπάθειά του, κάτι που διέφυγε του βοηθού, ο οποίος δεν το υπέδειξε. Στην συνέχεια όμως ο VAR διαπίστωσε το οφσάιντ και ενημερώσε τον διαιτητή, που ακύρωσε το τέρμα».

Για το πέναλτι που πήρε ο Μασούρας στο 54′: «Ένα απρόσεχτο μαρκάρισμα από τον παίκτη του Ιωνικού, που στην προσπάθειά του να παίξει μπάλα, βρίσκει ξεκάθαρα τον παίκτη του Ολυμπιακού και ο διαιτητής σφυρίζει άμεσα το πέναλτι».

Για τον αγώνα της ΑΕΚ με τον Απόλλωνα αναφέρθηκε στο γκολ της ΑΕΚ που δεν μέτρησε στο 42′ τονίζοντας πως: «Πολύ σωστά δεν μέτρησε. Ο παίκτης της ΑΕΚ μπήκε στην φάση και προσπάθησε να διεκδικήσει την μπάλα με αντικανονικό τρόπο. Σήκωνει το πόδι και κάνει ένα απρόσεχτο μαρκάρισμα. Σωστά ακυρώθηκε».

Ακόμη στο δεύτερο γκολ της ΑΕΚ έδωσε τα εύσημα στον βοηθό που δεν υπέδειξε οφσάιντ κανέναν από τους δύο παίκτες της ΑΕΚ, στον πρώτο γιατί δεν συμμετείχε τελικά στην φάση και στον δεύτερο επειδή έστω και πολύ οριακά καλυπτόταν.

Τέλος αναφορικά με την δεύτερη κίτρινη και την αποβολή του Μοχαμάντι στο 79ο λεπτό, αφού και τα δύο μαρκαρίσματα που έκανε, έπρεπε να τιμωρηθούν με κίτρινη κάρτα. Ειδικά για το δεύτερο είπε: «Σωστή η απόφαση του διαιτητή. Ο παίκτης της ΑΕΚ κάνει ένα ριψοκίνδυνο μαρκάρισμα, ενδεχομένως κόβει και μία υποσχόμενη αντεπίθεση για τον Απόλλωνα. Σωστός ο διαιτητής να δείξει την κίτρινη κάρτα και να αποβάλλει τον παίκτη».

 

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News