ΠΣΑΠΠ: Εκπρόσωποι των ομάδων της Θεσσαλονίκης στο σημείο δολοφονίας του Άλκη (vid)

Με πρωτοβουλία του ΠΣΑΠΠ, οι αρχηγοί των ομάδων της Θεσσαλονίκη, σε άνδρες και γυναίκες, βρέθηκαν στο σημείο της δολοφονίας του Άλκη Καμπανού.

Με πρωτοβουλία του ΠΣΑΠΠ, οι αρχηγοί των ομάδων της Θεσσαλονίκη, σε άνδρες και γυναίκες, βρέθηκαν στο σημείο της δολοφονίας του Άλκη Καμπανού.

Το μεσημέρι της Δευτέρας (7/2), ο πρόεδρος του ΠΑΣΠΠ, Γιώργος Μπαντής, συνοδευόμενος από εκπρόσωπο ποδοσφαιριστή του Άρη, του ΠΑΟΚ, του Ηρακλή και του Απόλλωνα Πόντου στους άνδρες και του Άρη και του ΠΑΟΚ στις γυναίκες, βρέθηκαν στο σημείο της δολοφονίας του Άλκη Καμπανού και τίμησαν τη μνήμη του. 

 

 

Ο πρόεδρος του ΠΣΑΠ Γιώργος Μπαντής δήλωσε: «Ήρθαμε στον τόπο που τόσο άδικα δολοφονήθηκε ο Άλκης, να δείξουμε ότι ο αθλητισμός ενώνει και δεν μαχαιρώνει. Πρέπει να καταλάβουμε όλοι ότι κανένα χρώμα, καμία φανέλα και καμιά ομάδα δεν είναι ανώτερα από την αξία της ανθρώπινης ζωής. Θέλω να ζητήσω συγνώμη από τον Άλκη που δεν έκανα κάτι για να το αποτρέψω αυτό, δεν κάναμε κάτι σαν κοινωνία για να το σταματήσουμε, μια κοινωνία που αναπαράγει συνεχώς το μίσος, το φόβο, την αδικία. Δυστυχώς για την πόλη της Θεσσαλονίκης κανείς δεν έπεσε από τα σύννεφα, αυτή είναι η ωμή αλήθεια, πριν από τον Άλκη, είχαν γίνει παρόμοια περιστατικά και όποιος νομίζει ότι δεν έχει μερίδιο ευθύνης, ας κοιτάξει καλύτερα στον καθρέφτη του. Αν το αίμα του Άλκη δεν μας ενώσει, εύχομαι να μας πνίξει».

 

Ο αρχηγός του ΠΑΟΚ Άντρε Βιεϊρίνια ανέφερε: «Θέλω να δώσω συλλυπητήρια στην οικογένεια του Άλκη, γιατί δεν μπορεί κανένας να έχει στο μυαλό του τον πόνο που περνά αυτή η οικογένεια. Όλοι έχουμε δικαιώματα για να υποστηρίξουμε την ομάδα που θέλουμε αλλά κανένας δεν έχει το δικαίωμα να αφαιρεί τη ζωή ενός ανθρώπου. Χάθηκε άδικα εδώ, δεν είναι η πρώτη φορά, ας είναι η τελευταία». Ο τερματοφύλακας του Άρη Μάριος Σιαμπάνης επισήμανε: «Από τη μεριά μου, οφείλω να πω σαν οργανισμός Άρη, ότι είμαστε πολύ συγκινημένοι, να δώσουμε τα βαθύτερα συλλυπητήρια μας στην οικογένεια του Άλκη. Είναι πολύ άδικο να φεύγει μια ζωή. Οφείλουμε να βοηθήσουμε όπως μπορούμε την οικογένεια του Άλκη και να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε για να είναι ο αθλητισμός μια γιορτή».

 

Ο αρχηγός του Ηρακλή Μανώλης Παπαστεριανός τόνισε: «Να πω συλλυπητήρια στην οικογένεια του Άλκη. Είμαστε εδώ για να δείξουμε ότι είτε φοράς πράσινη, κόκκινη, μπλε μπλε, κιτρινόμαυρη φανέλα, δεν παίζει κανένα ρόλο, όλοι είμαστε το ίδιο, ο αθλητισμός ενώνει. Έχουμε και εμείς μεγάλο μερίδιο ευθύνης γιατί πρέπει να δείξουμε στα νέα παιδιά το δρόμο έτσι ώστε να έρθουν καλύτερες ημέρες στην κοινωνία μας, η οποία αυτές τις ημέρες έπιασε πάτο».

 

Ο Δημήτρης Αμαραντιδης, αρχηγός του Απόλλωνα Πόντου ανέφερε: «Είναι πολύ λυπηρό αυτό που συμβαίνει. Λέει άμεσα να παρθούν αποφάσεις. Δεν μπορούν να χάνονται έτσι τα παιδιά. Ένα συγνώμη και συλλυπητήρια στην οικογένεια του Άλκη».

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News