Αντώνης Καρπετόπουλος: Ποιος σηκώνει τα τηλέφωνα;

Μόνο που στην Ελλάδα αγαπάμε τη φασαρία πιο πολύ από το ποδόσφαιρο. Κι όχι άδικα. Η φασαρία είναι θεαματικότερη από το ποδόσφαιρο που βλέπουμε.

Το Σάββατο σας είχα γράψει πως αν ο Παναθηναϊκός έχει προβλήματα με κάποιο διαιτητή στην Τούμπα αυτός δεν θα είναι ο Κροάτης Μπέμπεκ, που ήταν στο VAR, αλλά ο Λετονός Τρεϊμάνις που θα είναι στον αγωνιστικό χώρο. Την Παρασκευή το είχα πει και στο ραδιόφωνο.  

Δεν έχω καμία μαγική σφαίρα, αλλά ξέρω λίγα πράγματα από διαιτησία – και δεν αναφέρομαι μόνο στους κανονισμούς: άλλωστε ποτέ στην Ελλάδα δεν ήταν αυτοί το πρόβλημα. Πάντα τα προβλήματα είναι άλλα. Για παράδειγμα θα νόμιζε κανείς πως σήμερα είναι (τουλάχιστον για κάποιους) οι ξένοι διαιτητές, ο Κλάτενμπεργκ κτλ. Είναι όμως έτσι;

Βρέθηκε η μαγική λύση

Το ποδόσφαιρο έχει τη γοητεία που έχει και γιατί γεννά ίντριγκες. Δεν υπάρχει κανένας τρόπος να εξασφαλίσεις ό,τι όλα θα πάνε καλά πλην του Fair Play. Αν όλοι συμπεριφέρονται σαν μικροί λόρδοι θα γίνονται λάθη (ακόμα και με το VAR), αλλά δεν θα υπήρχε φασαρία. Μόνο που στην Ελλάδα αγαπάμε τη φασαρία πιο πολύ από το ποδόσφαιρο. Κι όχι άδικα. Η φασαρία είναι θεαματικότερη από το ποδόσφαιρο που βλέπουμε.  

Η συνέχεια του άρθρου εδώ.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News