Βασίλης Πολυχρονίου: Ο διαιτητής που χάρισε την αμοιβή του για τον Άλκη, μιλάει στο sportday.gr

Βασίλης Πολυχρονίου. Ο διαιτητής που χάρισε την αμοιβή του για τον Άλκη, μιλάει στο sportday.gr και εξηγεί τους λόγους που τον ώθησαν να κάνει τη συγκεκριμένη κίνηση.

Βασίλης Πολυχρονίου. Ο διαιτητής που χάρισε την αμοιβή του για τον Άλκη, μιλάει στο sportday.gr και εξηγεί τους λόγους που τον ώθησαν να κάνει τη συγκεκριμένη κίνηση.

Όλη η Ελλάδα έχει συγκλονιστεί από την αποτρόπαια δολοφονία του Άλκη Καμπανού. Όπως είναι φυσικό, το μεγαλύτερο πλήγμα το έχει βιώσει ο χώρος του ποδοσφαίρου. Αυτονόητο είναι λοιπόν, το γεγονός ότι όλοι προσπαθούν να κάνουν κάποια κίνηση για να τιμήσουν τη μνήμη αυτού του παιδιού. Από την κορυφαία κατηγορία, μέχρι και το τελευταίο ερασιτεχνικό γήπεδο, υπήρξαν πρωτοβουλίες, ομάδων, συλλόγων, αθλητών, παραγόντων. Υπήρξε όμως και μια που ξεχώρισε. Αυτή ήταν η κίνηση του διαιτητή της αναμέτρησης Καστοριά – Άρης στις γυναίκες, Βασίλη Πολυχρονίου, ο οποίος δώρισε την αμοιβή του προκειμένου να τιμήσει την μνήμη του Άλκη.

Ο ρέφερι της ΕΠΣ Γρεβενών, που διαμένει στην Καστοριά, μίλησε στο sportday.gr για την κίνησή του αυτή.

Βασίλη θα ήθελα να μας μιλήσεις για την κίνηση που έκανες, για να τιμήσεις τον φίλο του Άρη, που δολοφονήθηκε.

Όπως όλοι, έτσι κι εγώ συγκονίστικα από το αποτρόπαιο αυτό γεγονός και ήθελα να κάνω κάτι προκειμένου να τιμήσω την μνήμη αυτού του παιδιού. Η ευκαιρία μου δόθηκε σε αυτό το παιχνίδι, όπου κατά σύμπτωση η μία από τις δύο ομάδες ήταν ο Άρης, του οποίου οπαδός ήταν κι ο Αλκης.

Ένα παιχνίδι που όπως όλα τα ματς που έγιναν στη χώρα μας, είχε ούτως ή άλλως ειδικό τελετουργικό.

Φυσικά. Πριν την αναμέτρηση, όλοι μας, κι όταν λέω όλοι μας εννοώ εμάς τους διαιτητές, τις ποδοσφαιρίστριες και τους προπονητές και τις προπονήτριες, φορέσαμε τα ειδικά μπλουζάκια που είδατε σε όλα τα γήπεδα. Πριν την έναρξη του αγώνα κρατήσαμε ενός λεπτού σιγή, ενώ και στο 19ο λεπτό είχαμε τη διακοπή για να αποδώσουμε και τότε τιμή στη μνήμη του Άλκη.

Εσύ πότε και πώς το σκέφτηκες να κάνεις αυτό που πραγματοποίησες;

Ήθελα να κάνω κάτι, αλλά δεν είχα την δυνατότητα να μετακινηθώ μέχρι τη Θεσσαλονίκη για να βρεθώ στο σημείο που δολοφονήθηκε το παιδί.Έτσι αυθόρμητα μου προέκυψε αυτή η σκέψη και αμέσως φώναξα την γενικό αρχηγό του Άρη, Ρία Κολλήγα, για να της το μεταφέρω. Μάλιστα της παρέδωσα και την αμοιβή μου, προκειμένου να αγοράσει κάτι από την μπουτίκ του Άρη και να το πάει στο σημείο.

Φαντάζομαι ότι κι εσύ, κάτι που έδειξες με την πράξη σου άλλωστε, είσαι συγκλονισμένος από το περιστατικό.

Απόλυτα. Με επιρρέασε πολύ όλο αυτό που έγινε και δεν μπορούσα να το αφήσω εκεί. Ήθελα να κάνω ότι ήταν δυνατόν για να τιμήσω τη μνήμη του παιδιού. Οι διαιτητές είμαστε κι εμείς παράγοντες του αθλήματος και θεωρώ ότι είναι χρέος μας να κάνουμε τέτοιου είδους κινήσεις. Μπορείτε να το δείτε και ως τέτοια κίνηση. Ότι δηλαδή θέλησα να δηλώσω πως και οι διαιτητές είμαστε φυσικά κομμάτι του παιχνιδιού και δεν είναι δυνατόν να μένουμε αμέτοχοι σε ότι πληγώνει το άθλημα που αγαπάμε και υπηρετούμε.

Ευελπιστείς ότι αυτό το περιστατικό μπορεί να γίνει η αιτία για την εξάλειψη της βίας στα γήπεδα αλλά και στην κοινωνία;

Είμαι σίγουρος ότι επειδή ακριβώς όλοι έχουν συγκλονιστεί και θεωρούν ότι φτάσαμε στο χειρότερο σημείο, ακριβώς γι αυτό το λόγο, αλλά και μετά τις δηλώσεις των παραγόντων που έχουν γίνει, θα είναι όντως το τελευταίο περιστατικό και δεν θα ζήσουμε κάτι ανάλογο στο μέλλον.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News