Λίβερπουλ: Για να κάνει το «καρέ» τίτλων χρειάζεται τον Τσιμίκα και τους άλλους

Ο Γιούργκεν Κλοπ το χαρακτηρίζει «τρελό», αλλά με την ομάδα του να έχει την ευκαιρία να κάνει ένα ιστορικό «καρέ» κατακτώντας όλους τους μεγάλους τίτλους σε Αγγλία και Ευρώπη, το ενδιαφέρον έχει χτυπήσει… κόκκινο για το πώς μπορεί να το καταφέρει. Η αρχή, πάντως, έγινε με το League Cup, συνεχίζει στο FA Cup, ενώ ελπίζει για την Premier League και το Champions League.

Για να σηκώσει και τα υπόλοιπα τρία η Λίβερπουλ χρειάζεται να δώσει 21 ματς σε λιγότερο από τρεις μήνες. Αυτό σημαίνει, χοντρικά, ένα ματς ανά τρεις – τέσσερις μέρες. Τέτοιο επίτευγμα δεν έχει συμβεί ξανά στα χρονικά του αγγλικού ποδοσφαίρου και γενικά θεωρείται απίθανο να συμβεί, αλλά για όλα υπάρχει μια πρώτη φορά.

Το πρόγραμμα σε Premier League, Champions League και FA Cup

Στην Premier League, η Λίβερπουλ βρίσκεται έξι βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο Μάντσεστερ Σίτι, αλλά με ματς λιγότερο. Παιχνίδια κλειδιά θεωρούνται αυτά με Άρσεναλ (16/3, εκτός), Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (20/3, εντός) και Μάντσεστερ Σίτι (10/4, εκτός). Έχει στο πρόγραμμά της 12 ματς.

Στο Champions League, αν «σφραγίσει» την πρόκριση κόντρα στην Ίντερ στις 8 Μαρτίου (προβάδισμα 2-0), μετά ο δρόμος έχει: δύο ματς στα προημιτελικά, δύο στα ημιτελικά και φυσικά ο τελικός.

Στο FA Cup, έχει προημιτελικά, ημιτελικά και τελικό μπροστά της. Αν φτάσει στα ημιτελικά σε Champions League και FA Cup θα πρέπει να τα βγάλει πέρα σ’ έναν πολύ απαιτητικό Απρίλιο – Σίτι στις 10/4, ημιτελικά FA Cup 16 ή 17/4, προημιτελικά Champions League 5 ή 6/4 και 12 ή 13/4, με τον πρώτο ημιτελικό να γίνεται 26 ή 27/4.

Η Γιουνάιτεντ και η Σίτι έφτασαν κοντά, αλλά…

Το πρόγραμμα είναι πάρα πολύ σημαντικό, ίσως το νούμερο ένα εμπόδιο για να κατακτήσει η Λίβερπουλ το «καρέ». Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έκανε το treble το 1999 και έμοιαζε ικανή να κάνει το 4/4, αλλά «σκόνταψε» στα προημιτελικά του League Cup. Η Μάντσεστερ Σίτι, τεχνικά έκανε «καρέ» τη σεζόν 2018-19 με Community Shield, Premier League, FA Cup, League Cup, αλλά στην Αγγλία δεν το… μετράνε.

Τί μαθήματα μπορεί να πάρει η Λίβερπουλ από εκείνες; Ό,τι μπορεί να νοιαστεί μονάχα για εκείνα που μπορεί να ελέγξει και όπως είπε κι ο Κλοπ να έχει «πάρα πολλή τύχη». Τόσο στα ματσαρίσματα στους νοκ άουτ γύρους, αλλά και στη διάρκεια των αγώνων.

Ο Τσιμίκας και οι άλλοι

Αυτή τη σεζόν, η Λίβερπουλ έχει ένα ασυνήθιστα (για την επόχη Κλοπ) μεγάλο ρόστερ. Το γεγονός πως παρέμεινε «όρθια» όσο έλειπαν ο Μοχάμεντ Σαλάχ με τον Σάντιο Μανέ στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής δείχνει το βάθος αυτής της ομάδας που ενισχύθηκε κιόλας με τον Λουίς Ντίας. Στην άμυνα με τον Κώστα Τσιμίκα να δίνει «ανάσες» στον Ρόμπερτσον, να υπάρχουν αξιόπιστες εναλλακτικές στο κέντρο της άμυνας, αλλά και με την επίθεση γεμάτη και παίκτες όπως ο Μιναμίνο κι ο Οριγκί να συμβάλλουν, είναι ένα πολύ καλό σημάδι.

Χωρίς όλο το υποστηρικτικό καστ το «καρέ» δεν θα είναι εφικτό. Καμία ομάδα δεν έκανε τέτοια πορεία με 13-14 παίκτες. Το μόνο «αλλά» σ’ αυτή την υπόθεση είναι η μεσαία γραμμή που μοιάζει κάπως άδεια, αλλά από την άλλη το κέντρο του γηπέδου δεν είναι το σημείο που εστιάζει τακτικά η Λίβερπουλ που προτιμά να δίνει σημασία στις περιοχές.

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News