Ολυμπιακός: Καρβάλιο η πρώτη μεταγραφή του 2023

Τα 16 λεπτά που αγωνίστηκε κόντρα στην ΑΕΚ και με τα οποία έκανε ντεμπούτο στην ελληνική Super League με τη φανέλα του Ολυμπιακού δεν προσφέρονται για ασφαλή συμπεράσματα αναφορικά με το τι μπορεί να προσφέρει ο Ζοάο Καρβάλιο στον Ολυμπιακό.

Ωστόσο αγωνιζόμενος ως βασικός κόντρα σε Βόλο, ΟΦΗ και Αστέρα Τρίπολης μας έδωσε την ευκαιρία ο μπαλαδόρος Πορτογάλος να πάρουμε μια πρώτη γεύση. Όχι από το ταλέντο του και την ποιότητά του, γνωστά είναι αυτά τα χαρακτηριστικά από την περίοδο που φορούσε τη φανέλα της Μπενφίκα. Η γεύση αφορούσε στην ικανότητα γρήγορης εξοικείωσης με το νέο περιβάλλον και φυσικά τον βαθμό ετοιμότητάς του.

Τα στατιστικά με ΟΦΗ, Βόλο, Αστέρα

Στο Βόλο έπαιξε 64 λεπτά και η αλήθεια είναι ότι δεν έδειξε αρκετά πράγματα. Είχε 2 τελικές, 0/2 γεμίσματα προς την περιοχή, 4 σωστές πάσες προς την επίθεση και 0 λάθη. Η πιο πλήρης, μέχρι τώρα, εμφάνισή του επιτεύχθηκε κόντρα στον ΟΦΗ όπου είχε 4 τελικές, 6/13 γεμίσματα, 10 σωστές πάσες και 2 λάθη αλλά και 2 κλεψίματα. Και απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης έκανε ξανά αισθητή την παρουσία του με 3/10 γεμίσματα, 9 πάσες, 6 λάθη, 3 κλεψίματα και 1 ασίστ.

Πέντε χρόνια νεότερος από Φορτούνη…

Ο Ζοάο είναι ένας παίκτης που του αρέσει να παίζει κάθετα και έχει το απρόβλεπτο στο παιχνίδι του. Είναι ταυτόχρονα και παλιάς κοπής 10άρι αλλά και πολύ μοντέρνος και αυτό τον κάνει ξεχωριστό. Ο Μαρτίνς έχει πολύ ψηλά τις απαιτήσεις του από τον Καρβάλιο και θέλει να δει πολλά περισσότερα. Αν ο 25χρονος ποδοσφαιριστής βρει τη φόρμα που μπορεί είναι σίγουρο πως θα σταματήσουν και οι τελευταίοι να αισθάνονται ότι λείπει ο Κώστας Φορτούνης. Μην ξεχνάμε εξάλλου πως ο Πορτογάλος ένα σπουδαίο πλεονέκτημα σε σχέση με τον Έλληνα, είναι 5 χρόνια νεότερος…  

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Από τι εξαρτάται η παραμονή του Βαλμπουενά.

Μασούρα δεν είναι πια αστείο…

Η εξήσηγη για τις χαμηλές… πτήσεις του Αγκιμπού.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News