Μπαρτσελόνα: Οι κινήσεις του Αλεμάνι την ανέβασαν επίπεδο
Μπαρτσελόνα: Ο Ομπαμεγιάνγκ και ο Τραορέ είναι επιτυχίες του διευθυντή ποδοσφαίρου, Ματέου Αλεμάνι, και την ανέβασαν επίπεδο σε La Liga και Europa League.
Ο διευθυντής ποδοσφαίρου των «μπλαουγκράνα» έπαιξε σπουδαίο ρόλο στις χειμερινές προσθήκες και ιδιαίτερα στις περιπτώσεις του Ανταμά Τραορέ και του Πιέρ- Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ, αποδεικνύοντας το λόγο, για τον οποίο τον εμπιστεύτηκε ο Τζουάν Λαπόρτα.
Επιπλέον ο Ματέου Αλεμάνι βγαίνει ενισχυμένος από το χειμερινό μεταγραφικό «παζάρι», ιδιαίτερα αν συγκρίνουμε την τωρινή κατάσταση με αυτή του καλοκαιριού.
Το ρίσκο, οι γνωριμίες και η δικαίωση
Στην Άρσεναλ ο Πιέρ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ ήταν στο περιθώριο έχοντας κάκιστες σχέσεις με τον Μίκελ Αρτέτα. Ο Ματέου Αλεμάνι πήρε πολύτιμη βοήθεια από τον Εουχένιο Μπότας, τον οποίο γνώριζε από τη θητεία του στη Βαλένθια, αφού ο Μπότας ήταν ο εκπρόσωπος του Μαρθελίνο, όταν ο τελευταίος ήταν στον πάγκο των «νυχτερίδων». Το αποτέλεσμα το γνωρίζουμε ήδη: ο Ομπαμεγιάνγκ έφυγε χωρίς κόστος από το Λονδίνο και υπέγραψε μέχρι το 2025. Πέρα από τις αρχικές αμφιβολίες η δικαίωση είναι πανηγυρική με 5 γκολ σε 6 αναμετρήσεις.
Αναφορικά με τον Ανταμά Τραορέ έπαιξε ρόλο η συμφωνία με τον Ζόρζε Μέντες, από τη στιγμή που ο παίκτης απέρριψε την περίπτωση της Τότεναμ και επέστρεψε στην Μπαρτσελόνα ως δανεικός από τη Γουλβς. Εδώ βεβαίως υπάρχει και η οψιόν αγοράς, κάτι που ισχύει και για τον Τρινκάο, ο οποίος παίζει δανεικός στη Γουλβς από την Μπαρτσελόνα. Τίποτα δεν είναι τυχαίο, αφού εκπρόσωπος του Πορτογάλου είναι επίσης ο Ζόρζε Μέντες.
Φυσικά δεν έχουμε ξεχάσει τις περιπτώσεις του Φεράν Τόρες και του Ντάνι Άλβες. Απλά η μεταγραφή του Βραζιλιάνου είχε να κάνει περισσότερο με τη σχέση που έχει ο παίκτης με τον Λαπόρτα και τον Τσάβι, ενώ η προσθήκη του Φεράν Τόρες έχει περισσότερο τη «σφραγίδα» του συλλόγου, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν έβαλε το χεράκι του και ο Ματέου Αλεμάνι.
Η σύγκριση με την καλοκαιρινή περίοδο
Πριν από μερικούς μήνες ο Ματέου Αλεμάνι είχε ολοκληρώσει τις προσθήκες του Ερίκ Γκαρθία, του Μέμφις Ντεπάι και του Σέρχιο Αγουέρο. Ωστόσο ήταν κινήσεις που είχαν συμφωνηθεί από την εποχή του Μπαρτομέου. Πούλησε τον Έμερσον στην Τότεναμ για 14 εκατομμύρια, δεν έφερε εις πέρας τις διαπραγματεύσεις με την Ατλέτικο Μαδρίτης για την ανταλλαγή Γκριζμάν-Φέλιξ και στις 31 Αυγούστου έκλεισε τον Λουκ Ντε Γιονγκ, ο οποίος τους πρώτους μήνες δεν έδειχνε ότι βρίσκεται και στην καλύτερη δυνατή κατάσταση.
Το μέλλον
Τώρα η Μπαρτσελόνα έχει μπροστά της σημαντικές αγωνιστικές υποχρεώσεις, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει και η ανάλογη σεναριολογία. Το όνομα του Έρλινγκ Χάαλαντ «παίζει» και για τους Καταλανούς. Μάλιστα ο Τσάβι πήγε στο Μόναχο και για να δει τον παίκτη και το μόνο που είπε στους Ισπανούς δημοσιογράφους ήταν το εξής: «Το μόνο που μπορώ να πω για τον παίκτη είναι ότι δουλεύουμε για την Μπαρτσελόνα του παρόντος και του μέλλοντος». Υπάρχουν στο τραπέζι και τα ονόματα των Αθπιλικουέτα και Κρίστενσεν. Το μέλλον θα δείξει αν η Μπαρτσελόνα και ο Ματέου Αλεμάνι προσθέσουν κάποιον από αυτούς στη λίστα με τις «ηχηρές» μεταγραφές.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Ο Τσάβι επιβεβαίωσε έμμεσα τις επαφές με Χάαλαντ
ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Ανακοίνωσε την απόκτηση του Πάμπλο Τορέ
ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Δεν έχει αποφασιστεί ακόμη το μέλλον του Τραορέ