Εθνική Ρωσίας: Προσέφυγε στο CAS μετά την τιμωρία από FIFA και UEFA

Στο CAS εναντίον των FIFA και UEFA προσέφυγε η ποδοσφαιρική ένωση της Ρωσίας, ζητώντας να μην ισχύσει η απόφαση για αποβολή των ρωσικών ομάδων αλλά και της εθνικής Ρωσίας από τις διεθνείς διοργανώσεις.

Σε δύο εφέσεις προχώρησε η ποδοσφαιρική ένωση της Ρωσίας, στο CAS, το πρωί της Τρίτης, μετά από την αποβολή των εθνικών ομάδων αλλά και των συλλόγων της χώρας από τις διεθνείς διοργανώσεις. Αυτές οι εφέσεις αφορούν τις αποφάσεις, των FIFA και UEFA, όπως αρκετών ποδοσφαιρικών ομοσπονδιών, ευρωπαϊκών χωρών, μέσα σε αυτές βρίσκεται και η ΕΠΟ.

Αυτό ήταν κάτι που έκανε γνωστό μέσω ενημέρωσής του το αθλητικό διαιτητικό δικαστήριο της Λοζάνης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του CAS:

Το CAS καταχώρησε στα μητρώα της νωρίτερα σήμερα τις εφέσεις που κατέθεσε η Ποδοσφαιρική Ένωση της Ρωσίας εναντίον των αποφάσεων που λήφθηκαν στις 28 Φεβρουαρίου 2022 από το Συμβούλιο της FIFA (έφεση FIFA) και από την Εκτελεστική Επιτροπή της UEFA (έφεση UEFA) (εφεξής, οι Αμφισβητούμενες Αποφάσεις) περί απαγόρευσης όλων των ρωσικών ομάδων και συλλόγων από τη συμμετοχή τους στις αντίστοιχες διοργανώσεις, μέχρι νεωτέρας.

Η έφεση FIFA κατατέθηκε εναντίον της FIFA, της UEFA και των ποδοσφαιρικών ομοσπονδιών Πολωνίας, Σουηδίας, Τσεχίας, Μαυροβουνίου και Μάλτας.

Η έφεση UEFA κατατέθηκε εναντίον της UEFA και των ποδοσφαιρικών ομοσπονδιών Ελλάδας, Λευκορωσίας, Δανίας, Λουξεμβούργου, Αυστρίας, Μάλτας, Πορτογαλίας, Αγγλίας, Ισπανίας, Ιρλανδίας και Γαλλίας.

Στις εφέσεις της, η Ποδοσφαιρική Ένωση της Ρωσίας ζητά από το CAS να αψηφίσει τις Αμφισβητούμενες Αποφάσεις και να επαναφέρει όλες τις ρωσικές ομάδες και συλλόγους στις διοργανώσεις της FIFA και της UEFA. Μαζί με κάθε έφεση, η FUR υπέβαλε επίσης αίτημα αναστολής της εκτέλεσης κάθε αμφισβητούμενης απόφασης.

Το δικαστικό γραφείο του CAS άρχισε δύο ξεχωριστές διαδικασίες και σύμφωνα με τον Διαιτητικό Κώδικα περί αθλητισμού (οι κανόνες διαιτησίας που διέπουν τις διαδικασίες του CAS), θα αναζητήσει τη θέση των εναγόμενων μερών σε σχέση με τα αιτήματα της FUR να ανασταλεί η εκτέλεση των Αμφισβητούμενων Αποφάσεων και ως προς την οργάνωση και τον σχεδιασμό κάθε διαδικασίας διαιτησίας.

Το CAS αναμένει ότι θα είναι σε θέση να μοιραστεί περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με τη διαδικασία μέσω δελτίου Τύπου σε λίγες ημέρες, μόλις εκδοθεί απόφαση σχετικά με τα αιτήματα για αναστολή.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News