Ανατόλι Τίμοστσουκ: Η μη αποχώρηση του Ουκρανού από την Ζενίτ επιφέρει κυρώσεις

Persona non grata θεωρείται πλέον στην Ουκρανία ο Ανατόλι Τίμοστσουκ, αφού δεν ακολούθησε το παράδειγμα του συμπατριώτη του, Ρακίτσκι να αποχωρήσει από την Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης και συνεχίζεται να εργάζεται ως βοηθός στον ρωσικό σύλλογο.

Ο Ουκρανός προπονητής πέρα από το ότι όχι δεν έχει αποχωρήσει από την Ρωσία, δεν έχει προβεί ούτε σε κάποια δήλωση με την οποία καταδικάζει την εισβολή του ρωσικού κράτους προς την πατρίδα του κι αυτό έχει εξοργίσει τους συμπατριώτες του. Μάλιστα, η ουκρανική ομοσπονδία του αφαίρεσε το προπονητικό του δίπλωμα και έχει εισηγηθεί να του αφαιρεθούν και όλοι οι τίτλοι και τα βραβεία του. Ο Τίμοστσουκ αποτελεί τον παίκτη με τις περισσότερες συμμετοχές με την φανέλα της εθνικής Ουκρανίας με 144.

Ο 42χρονος Ουκρανός βρίσκεται στο πόστο αυτό από το 2017 ενώ έχει μάλιστα αγωνιστεί στην ομάδα και ως ποδοσφαιριστής σε δύο διαφορετικές περιόδους (2007-2009 και 2013-2015). 

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ουκρανικής ομοσπονδίας:

«Από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, ο Τίμοστσουκ, πρώην αρχηγός της εθνικής ομάδας της Ουκρανίας, όχι μόνο δεν έκανε δημόσιες δηλώσεις για το θέμα, αλλά ούτε διέκοψε την συνεργασία του και με ρωσικό σύλλογο. Την ώρα που ένας άλλος σύλλογος, η Μπάγερν, δημοσιεύει ανακοινώσεις και ενεργεί υποστηρικτικά στην Ουκρανία, ο Τίμοστσουκ συνεχίζει να παραμένει σιωπηλός και να δουλεύει σε σύλλογο του επιτιθέμενου. Κάνοντας τη συνειδητή επιλογή του, ο Τίμοστσουκ καταστρέφει την εικόνα του ουκρανικού ποδοσφαίρου και παραβιάζει τον κώδικα δεοντολογίας και του ευ αγωνίζεσθαι της ομοσπονδίας» 

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News