Μπαρτσελόνα: Ανατροπή και στο Europa League μέσα στο 2022

Μπαρτσελόνα: Οι «μπλαουγκράνα» βρίσκονται στα προημιτελικά του Europa League έχοντας πετύχει την τέταρτη ανατροπή τους μέσα στο 2022.

Η ομάδα του Τσάβι δείχνει μεταξύ άλλων και πνευματική δύναμη μέσα στο νέο ημερολογιακό έτος, αφού κόντρα στη Γαλατάσαραϊ γύρισε το εις βάρος της σκορ για τέταρτη φορά μέσα σε σχεδόν δυόμισι μήνες.

Μία από τις παθογένειες της Μπαρτσελόνα πριν την άφιξη του Τσάβι ήταν και το ότι έχανε την ψυχραιμία της, όταν δεχόταν πρώτη γκολ. Ήταν πολύ δύσκολο να διαχειριστεί τις καταστάσεις μέσα στο παιχνίδι, με αποτέλεσμα να χάνει τις περισσότερες φορές εντελώς τον έλεγχο. Τώρα αυτή η κατάσταση φαίνεται ότι έχει περάσει ανεπιστρεπτί.

Με βάση την κατοχή

Είναι ολοφάνερο ότι η Μπαρτσελόνα έχει ξαναβρεί τον εαυτό της με την μπάλα στα πόδια. Ήταν το βασικό στοιχείο, για το οποίο επέμενε ο Τσάβι, προκειμένου να επανέλθει η ομάδα του στο επίπεδο που μας είχε συνηθίσει τα προηγούμενα χρόνια. Από τη στιγμή που μπήκαν οι γνωστές βάσεις, το «ντόμινο» των βελτιώσεων ήταν αναπόφευκτο. Όσο καλύτερα χειρίζεται το θέμα της κατοχής η Μπαρτσελόνα, τόσο πιο εύκολο είναι για την ίδια να αντιμετωπίσει ένα ματς, το οποίο θα στραβώσει.

Το έδειξε και με τη Γαλατάσαραϊ. Δεν έχασε σε καμία περίπτωση την ψυχραιμία της και κατάφερε μάλιστα να φέρει την κατάσταση στα ίσα πριν βγει το ημίχρονο με τον Πέδρι να «ξαπλώνει» δύο αντιπάλους χωρίς να ακουμπήσει την μπάλα στις προσποιήσεις που έκανε. Είναι η στιγμή που πέραν της πνευματικής διαύγειας μέσα σε ένα ματς, βλέπουμε και στιγμές αγνής ποδοσφαιρικής μαγείας.

Οι τρεις προηγούμενες ανατροπές

Η πρώτη είχε έρθει στις 5 Ιανουαρίου στο ματς του Copa del Rey με τη Λινάρες. Ήταν ένα χρονικό διάστημα, στο οποίο η Μπαρτσελόνα δεν είχε δείξει ιδιαιτερα σημάδια της αγωνιστικής βελτίωσης και η αλήθεια είναι ότι είχε δυσκολευτεί πάρα πολύ, μέχρι να έρθουν τα γκολ του Ντεμπελέ και του Τζουντγκλά μέσα σε ένα εξάλεπτο (από το 63’ μέχρι και το 69’).

Σχεδόν ένα μήνα αργότερα, στις 6 Φεβρουαρίου, η Μπαρτσελόνα είχε βρεθεί πίσω στο σκορ μόλις στο όγδοο λεπτό του αγώνα με την Ατλέτικο Μαδρίτης. Η αντίδραση ήταν άμεση και εντυπωσιακή. Από το 10’ μέχρι και το 49’ ο ποδοσφαιριστές του Τσάβι είχαν στείλει τέσσερις φορές την μπάλα στα δίχτυα. Ακριβώς ένα μήνα μετά, στις 6 Μαρτίου ο Φεράν Τόρες και ο Μέμφις Ντεπάι (με εκτέλεση πέναλτι) είχαν ανατρέψει την εις βάρος τους κατάσταση στο εκτός έδρας παιχνίδι με την Έλτσε.

Αλλαγή νοοτροπίας

Αυτήν την υπομονή και τη μαχητικότητα μέχρι το τέλος των αγώνων την έψαχνε καιρό η Μπαρτσελόνα. Μάλιστα την έδειξε και ματς, στα οποία δεν πήρε τη νίκη, αλλά έσωσε έστω το βαθμό προς το τέλος, όπως για παράδειγμα με την Αλαβές και την Εσπανιόλ. Αυτό το δεδομένο είναι ζωτικής σημασίας εν όψει συνέχειας. Και δεν είναι απλή η συνέχεια. Επόμενη… στάση «Σαντιάγο Μπερναμπέου».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΙ – ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Τα highlights της Ισπανικής ανατροπής και πρόκρισης
EUROPA LEAGUE: Η Άιντραχτ στο δρόμο της Μπαρτσελόνα για τη Σεβίλλη
ΦΡΕΝΚΙ ΝΤΕ ΓΙΟΝΓΚ: «Θα υπέγραφα 6ετή ανανέωση με την Μπάρτσα»

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News