Τότεναμ: Τι ισχύει με την οψιόν αγοράς του Κουλουσέφσκι

Η Τότεναμ έφερε τον χειμώνα τον Ντέγιαν Κουλουσέφσκι ως δανεικό για 1,5 χρόνο από την Γιουβέντους με την μεταξύ τους συμφωνία να περιλαμβάνει τόσο υποχρεωτική οψιόν αγοράς όσο και κατ’ επιλογή.

Τα «σπιρούνια» πλήρωσαν 10 εκ. ευρώ ενοίκιο γι’ αυτόν το 1,5 έτος που θα τον έχουν στην ομάδα τους. Σύμφωνα με τον Φαμπρίτσιο Ρομάνο, υπάρχουν δύο προϋποθέσεις, σύμφωνα με τις οποίες, αν εκπληρωθεί οποιαδήποτε από τις δύο, η ομάδα του Αντόνιο Κόντε θα αγοράσει αυτόματα τον Σουηδό εξτρέμ αντί 35 εκ. ευρώ. Η πρώτη περίπτωση αφορά συμμετοχές κι έτσι αν ο Κουλουσέφσκι αγωνιστεί στο 50% των αγώνων της ομάδας του Λονδίνου στην Premier League την επόμενη σεζόν (45+ λεπτά σε κάθε παιχνίδι) ενεργοποιείται απευθείας η οψιόν απόκτησή του. Η άλλη περίπτωση σχετίζεται με το αν τα «σπιρούνια» θα κατορθώσουν να βγουν στο Champions League την επόμενη σεζόν, ο 21χρονος εξτρέμ θα γίνει αυτόματα μέλος της ομάδας.

Παρ’ όλα αυτά, η Τότεναμ έχει την δυνατότητα, αν θελήσει, να τον αποκτήσει και το καλοκαίρι, αφού η οψιόν αυτή των 35 εκ. ευρώ ισχύει και ως μη υποχρεωτική, σε περίπτωση που δεν εκπληρωθούν κάποια από τις δύο προϋποθέσεις που της δίνουν υποχρεωτικό χαρακτήρα, κι έτσι αν οι ιθύνοντες των «σπιρουνιών», που είναι αρκετά ικανοποιημένοι μέχρι στιγμής από κείνον, το αποφασίσουν, μπορούν να πληρώσουν το ποσό αυτό και να τον κάνουν δικό τους από το καλοκαίρι.

Μέχρι στιγμής ο Κουλουσέφσκι έχει 11 συμμετοχές με την Τότεναμ με 2 γκολ και 4 ασίστ.

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News