Τζορτζ Μπάλντοκ: Γι' αυτό επιμένουν Ολυμπιακός, Πογιέτ για τον... Έλληνα γενεαλόγο

Τζορτζ Μπάλντοκ: Γι’ αυτό επιμένουν Ολυμπιακός, Πογιέτ για τον… Έλληνα γενεαλόγο με την Ελληνίδα γιαγιά

Πώς να μη βρει ότι έχει ρίζες στην Ελλάδα. Μετά το ποδόσφαιρο η τρέλα του Τζορτζ Μπάλντοκ είναι η γενεαλογία. Με λίγα λόγια ακαταπόνητου με τη μελέτη και ανακάλυψη-δημιουργία ενός γενεαλογικού δέντρου.

Μαζεύει ονομάτων συγγενών, ζώντων και νεκρών, προσδιορίζει τις σχέσεις μεταξύ τους βάσει ενδείξεων και/η τεκμηρίωσης. Κάπως έτσι έφτασε και στην Ελληνίδα γιαγιά του κάτι βέβαια που λόγω του κοντινού βαθμού συγγένειας δεν ήταν και δύσκολο.

Το… μαρτύρησε στον Τύπο, έγινε λόγος για Ελληνικό διαβατήριο και μας προέκυψε το ενδιαφέρον του Πογιέτ -είχε ενδιαφερθεί και ο Τζον φαν ΄τ Σιπ- και της Εθνικής ομάδας. Το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού είχε έρθει νωρίτερα. Το είχατε διαβάσει στο sportday.gr, την 1η Αυγούστου 2021.

Ο 29χρονος Άγγλος αμυντικός της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ ήρθε ξανά στο προσκήνιο. Γεννημένος στο Μπάκιγχαμ, δεν έχει ακόμα και ελληνικό διαβατήριο, λόγω της πανδημίας.

«Η μεγάλη καθυστέρηση ήταν εξαιτίας του κορονοϊού, ενώ και το Brexit επιβράδυνε την διαδικασία. Είμαι περίπου μία εβδομάδα μακριά από την διευθέτηση των τελευταίων λεπτομερειών κι όλα βαδίζουν προς την σωστή κατεύθυνση» ανέφερε ο Μπάλντοκ για το θέμα της «ελληνοποίησής» του και πρόσθεσε:

«Εάν ήμουν κατά το ήμισυ Έλληνας, η όλη διαδικασία θα ήταν πιο γρήγορη, αλλά δυστυχώς η γιαγιά μου δεν είναι πια μαζί μας και υπάρχει γραφειοκρατία. Πρέπει να μεταφέρω τις σωστές πληροφορίες στην ελληνικές Αρχές, αλλά η γραμμή του τερματισμού είναι κοντά. Ελπίζω να παίξω αρκετά καλά και να μπω στην ομάδα».

Ο Μπάλντοκ ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του σταδιοδρομία στην Μίλτον Κέιν Ντονς. Ο μεγάλος αδελφός του, Σαμ Μπάλντοκ, έπαιξε επίσης για το σύλλογο. Στις 30 Οκτωβρίου 2011, «μετακόμισε» στην Νορθάμπτον Τάουν με δανεισμό ενός μηνός. Το Μάρτιο του 2012, εντάχθηκε με δανεισμό στην Τάμγουορθ, μαζί με τον συμπαίκτη του Τσάρλι Κόλινς.

Στις 3 Μαΐου 2012, πήγε στην ισλανδική Βεστμανάεϊγια, με δανεισμό ενός μηνός. Η περίοδος δανεισμού παρατάθηκε μέχρι τις 8 Αυγούστου, για να παίξει στην προκριματική φάση του Γιουρόπα Λιγκ.

Συνέχισε στην Τάμγουορθ της Νάσιοανλ Λιγκ, ξανά στη Μίλτον Κέινς Ντονς και στις στις 12 Φεβρουαρίου 2015, δόθηκε δανεικός στην Όξφορντ Γιουνάιτεντ. Στις 28 Ιανουαρίου 2016 επέστρεψε και πάλι στην Μίλτον Κέινς Ντονς και στις 13 Ιουνίου 2017 άνοιξε το κεφάλαιο Σέφιλντ Γιουνάιτεντ.

Δείτε τον:

 

 

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News