Ιρφάν Πελίτο: Στη Λεωφόρο ο δικηγόρος που έγινε διαιτητής για να μην παχύνει

Ένας Βόσνιος δικηγόρος στη Λεωφόρο για τον αγώνα Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ. Ο λόγος για τον Ιρφάν Πελίτο, ο οποίος ορίστηκε από την ΚΕΔ για να διευθύνει το ντέρμπι Παναθηναϊκού-ΠΑΟΚ. Γεννημένος στις 18 Ιουλίου 1984 είναι διαιτητής FIFA από το 2015 και από τότε στην πρώτη κατηγορία της UEFA.

Δικηγόρος με έδρα το Σεράγεβο, έγινε διαιτητής αφενός διότι ήταν ο πατέρας του, αφ’ ετέρου διότι.. πάχυνε. Ο πατέρας του, Mesud είναι πρώην βοηθός διαιτητή FIFA. Ο Ιρφάν Πελίτο που θα βρεθεί την Κυριακή, στη Λεωφόρο έχει πει: «Γεννήθηκα σαν διαιτητής γιατί ο πατέρας μου ήταν διαιτητής. Ο πατέρας μου δεν με ανάγκασε ποτέ να γίνω διαιτητής, αλλά μια μέρα γύρισα σπίτι και έβαζα κιλά καθώς δεν έκανα πλέον προπόνηση (σημ.: έπαιζε ποδόσφαιρο μέχρι τα 18 του) και του είπα, “μπορώ να γίνω διαιτητής;”. Με ρώτησε “είσαι σίγουρος;” και του είπα “ναι, 100%”».

Ο 37χρονος διαιτητής συνέχισε την περιγραφή: «Μου είπε να πάρω τα παπούτσια μου για τρέξιμο και νασ πάω μαζί του. Με οδήγησε σε μια πίστα και μου είπε να τρέξω επτά γύρους σε 12 λεπτά. “Αν μπορείς να το κάνεις αυτό, μπορώ να βοηθήσω”, τόνισε και συνέχισε “Μπορώ να σου δώσω συμβουλές και υποστήριξη, αλλά δεν μπορώ να τρέξω για σένα”

Κάπως έτσι, ο Βόσνιος δικηγόρος που θα βρεθεί την Κυριακή στη Λεωφόρο έγινε διαιτητής.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News