Ακης Πάνου - Τι ομάδα ήταν και το όνομα ποιου ποδοσφαιριστή έδωσε στον σκύλο του

Σαν σήμερα: Ακης Πάνου, τι ομάδα ήταν και το όνομα ποιου ποδοσφαιριστή έδωσε στον σκύλο του – Μια απίθανη ιστορία

Περίπτωση από τις λίγες. Πραγματικά πολύ μακριά από αυτό που λέμε κοινός νους ή αν προτιμάτε μέσος όρος. Με όποιες και όσες ερμηνείες επιδέχεται αυτό όταν το μυαλό βάζει σε τάξη -αν αυτό γίνεται- τη ζωή του Άκη Πάνου και όσα γι’ αυτόν γνωρίζουμε.

Ο σημαντικός συνθέτης και στιχουργός, ένας από τους πιο πολυτραγουδισμένους τραγουδοποιούς έφυγε σαν σήμερα στις 7 Απριλίου του 2000. Γεννημένος στις 15 Δεκεμβρίου του 1933 στην Καλλιθέα, το τρίτο από τα έξι παιδιά του διαχειριστή της βασιλικής φρουράς Στέφανου Πάνου και της Ελευθερίας Σακελλαριάδη, μεγάλωσε σε μια γειτονιά με πρόσφυγες. Εκεί έμαθε τα τραγούδια των Ποντίων και τα ρεμπέτικα. Λίγο έως πολύ γνωστά όλα αυτά για τον Άκη Πάνου.

Δημήτρης – Αθανάσιος, Παναθηναϊκός και Σαραβάκος

Οι περισσότεροι αγνοούν την αγάπη του για το ποδόσφαιρο, αλλά και από που βγήκε το Άκης. Δημήτρης – Αθανάσιος ήταν το πλήρες όνομά του. Μάλιστα αυτό είναι και το όνομα που έδωσε στον έναν από τους γιους του.

Όσον αφορά το ποδόσφαιρο, ο Άκης Πάνου ήταν φίλος του Παναθηναϊκού. Μάλιστα είχε έναν σκύλο, τον οποίο είχε ονομάσει Σαραβάκο.

Ο Άκης Πάνου ήταν για πολλά χρόνια στη φυλακή καθώς είχε καταδικαστεί για τη δολοφονία του 30χρονου Σωτήρη Γιαλαμά, φίλου της 19χρονης κόρης του Ελευθερίας. Από τις φυλακές της Κομοτηνής θα μεταφερθεί στις φυλακές Κορυδαλλού και αμέσως μετά στο Τζάνειο νοσοκομείο όπου θα διαγνωστεί ότι πάσχει από καρκίνο.

Η αποφυλάκιση

Το χειμώνα του 1999 θα υποβληθεί σε χειρουργική επέμβασή και θα αποφυλακιστεί λόγω της ανήκεστου βλάβης της υγείας του. Έφυγε από τη ζωή στις 7 Απριλίου του 2000 στο Ευγενίδειο Θεραπευτήριο αφήνοντας πίσω του βαριά κληρονομιά. Στις 10 Απριλίου του 2000 κηδεύτηκε στο Κοιμητήριο Καλλιθέας. Στη δίκη που είχε γίνει, μάρτυρες υπεράσπισης όπως ο στιχουργός Μανώλης Ρασούλης και ο Στέλιος Ελληνιάδης είχαν προτείνει να του αναγνωριστεί η αναμφισβήτητη πολιτισμική του προσφορά.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News