Ολυμπιακός: Ο πλανήτης υποκλίθηκε στην πρωτοβουλία του Βαγγέλη Μαρινάκη και των πρωταθλητών

Δέκα μαρτυρικές πόλεις, 176 κουκλάκια και μια μεγάλη παγκόσμια υπόκλιση. Όλος ο πλανήτης χαιρέτισε την πρωτοβουλία του Ολυμπιακού να υποδεχθεί τη Σαχτάρ Ντόνετσκ στο Καραϊσκάκη και να στείλουν από κοινού ένα μήνυμα άμεσης κατάπαυσης των εχθροπραξιών στην Ουκρανία ώστε να μην υπάρχουν άλλοι νεκροί. Παράλληλα οι ερυθρόλευκοι πρόσθεσαν έναν ακόμα κρίκο στην τεράστια προσωπική τους αλυσίδων δράσεων και πρωτοβουλιών με επίκεντρο τον άνθρωπο που βρίσκεται σε ανάγκη.

«Σπουδαία πρωτοβουλία»

Τα ΜΜΕ όλου του πλανήτη ενημέρωσαν εκατομμύρια ανθρώπους για όλα όσα συνέβησαν στο φαληρικό γήπεδο. Η γαλλική Figaro, το ιταλικό calciomercato, τα βρετανικά skysport, talkSPORT, BBC, το TNT Sports της Βραζιλίας, το πανευρωπαϊκό Eurosport, το Νο1 ποδοσφαιρικό σάιτ του πλανήτη, goal.com και εκατοντάδες άλλα μέσα ενημέρωσης επαίνεσαν τον Ολυμπιακό και τη διοίκησή του για την πρωτοβουλία αυτή. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης, μετά τους πρόσφυγες της Συρίας, τη συνεργασία με τη UNICEF, τους σεισμόπληκτους, τους πληγέντες από πλημμύρες ή πυρκαγιές απέσπασε τα μπράβο όλου του κόσμου που στέκεται ξανά, ως άνθρωπος και ως διοικητικός ηγέτης του Ολυμπιακού, δίπλα σε όσους έχουν ανάγκη.

Η… μαύρη λίστα των πόλεων

Μαριούπολη, Ιρπίν, Μπούτσα, Χοστομέλ, Χάρκοβο, Βολνόβακα, Τσερνίχιβ, Κέρσον, Οκτίρκα και Μικολάιβ είναι οι πόλεις που επλήγησαν από τους βομβαρδισμούς. Αυτά τα ονόματα είχαν γραμμένα στο πίσω μέρος της φανέλας τους οι πάικτες της Σαχτάρ Ντόνετσκ που αγωνίστηκαν ξανά, έστω και σε φιλικό, για πρώτη φορά μετά την έναρξη των εχθροπραξιών. Κάποιες απ’ αυτές τις πόλεις έχουν καταστραφεί ολοσχερώς. Σε άλλες οι ζημιές είναι πολύ μεγάλες. Χάρη στην πρωτοβουλία του Ολυμπιακού ο βαρύς πόνος θα γίνει, έστω και λίγο, πιο ελαφρύς.

Όλα τα ΜΜΕ στάθηκαν και στην υπέροχη όσο και πικρή ιστορία πίσω από την τοποθέτηση 176 παιχνιδιών στις κερκίδες που συμβόλιζαν τα 176 παιδιά που σκοτώθηκαν όλες αυτές τις μέρες που διαρκεί αυτή η βαρβαρότητα.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το Καραϊσκάκης έγινε το κέντρο του κόσμου και της ανθρωπιάς

He keeps on dreaming έναν κόσμο δίχως πόλεμο.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News