AEK: Ο Οφρυδόπουλος μπροστά σε μία πολύ κρίσιμη απόφαση

Υπηρεσιακός τεχνικός είναι, δεν μπορείς να έχεις ιδιαίτερες απαιτήσεις από εκείνον. Αυτό λέει η πιάτσα του ποδοσφαίρου για τον Σωκράτη Οφρυδόπουλο, από τότε που ανέλαβε τις τύχες της ΑΕΚ. Όλοι αυτοί βέβαια δεν σκέφτονται και το εξής σημαντικό για τον ίδιο τον τεχνικό της ομάδας. Ότι δηλαδή μέσα από αυτή την προσωρινότητα του, θέλει και πρέπει να δείξει πράγματα για τον εαυτό του ώστε να δημιουργήσει καλύτερες συνθήκες για την καριέρα του. Για τους απέξω, είναι μια συγκυριακή κατάσταση και τίποτα περισσότερο, για τον ίδιο ωστόσο είναι μια ευκαιρία ζωή, έστω και με εξαρχής γνωστή ημερομηνία λήξης.

H AEK και οι αποφάσεις του Οφρυδόπουλου που πρέπει να έχουν τη σφραγίδα του

Ακριβώς λοιπόν επειδή μέσα από αυτή τη δύσκολη διαδικασία που περιμένει την ΑΕΚ στα επόμενα ματς που της απομένουν έως το τέλος της σεζόν και την αποστολή που εκείνος ανέλαβε να φέρει εις πέρας, ο ίδιος μπορεί να βγει πολυεπίπεδα νικητής, πρέπει να πάρει και αποφάσεις οι οποίες θα φέρουν τη σφραγίδα του. Να μη φοβηθεί απέναντι στον οποιονδήποτε και να κάνει το καλύτερο που εκείνος θεωρεί για να πετύχει  η ΑΕΚ το στόχο της. 

Οι δύο προηγούμενοι τεχνικοί της φετινής σεζόν και ειδικά ο Αργύρης Γιαννίκης, επέμειναν σε μία τακτική πεπατημένη η οποία δεν τους δικαίωσε αγωνιστικά. Αν λοιπόν ο προσωρινός προπονητής της ομάδας επιθυμεί να κάνει τη διαφορά, οφείλει να τολμήσει κι αν χρειάζεται, να σπάσει και κάποια αυγά. Είτε αλλάζοντας το σύστημα για να κάνει κάτι που οι άλλοι επιμελώς απέφυγαν, είτε περιθωριοποιώντας όποιους ποδοσφαιριστές βλέπει να μην έχουν τη συγκέντρωση που απαιτείται. Διότι είναι ξεκάθαρο ότι υπάρχουν και τέτοιοι.

Αν η ΑΕΚ δεν κερδίσει στα Γιάννενα… 

Την ερχόμενη Δευτέρα,η ΑΕΚ θα μεταβεί στα Γιάννενα για να αντιμετωπίσει τον ΠΑΣ ο οποίος σε τρία ματς με τους μεγάλους των play-off αρνήθηκε να χάσει ενώ ο ΠΑΟΚ κατέβαλε την αντίστασή του με πολύ κόπο και μεγάλες δυσκολίες. Άρα λοιπόν, όσοι θα μεταβούν εκεί γι’ αυτό το παιχνίδι, το οποίο παρεμπιπτόντως είναι πλέον πολύ περισσότερο τελικός από ότι ήταν την περασμένη Κυριακή εκείνο με τον Άρη, θα πρέπει να είναι προετοιμασμένοι για μία μάχη που ίσως κάνει την αποστολή εξασφάλισης ενός ευρωπαϊκού εισιτηρίου να μοιάζει πολλαπλάσια δυσκολότερη. Αν η ΑΕΚ ηττηθεί ή δεν κερδίσει, θα χάσει την ευκαιρία να ανακτήσει το χαμένο έδαφος απέναντι σε έναν αντίπαλο που οι άλλοι διεκδικητές των ευρωπαϊκών εισιτηρίων δεν κατάφεραν να νικήσουν.

Η πεποίθηση ότι η ΑΕΚ δεν έπραξε σωστά με το να αποφύγει την επιλογή ενός μπαρουτοκαπνισμένου τεχνικού έως το τέλος της σεζόν όταν αποφάσισε να προχωρήσει σε δεύτερη αλλαγή προπονητή, βρίσκει εντός και εκτός των τειχών της ομάδας όλο και περισσότερους υποστηρικτές. Δεν είναι κολακευτικό αυτό που συμβαίνει για τον Οφρυδόπουλο και μόνον ο ίδιος μπορεί να απαντήσει σε αυτό πετυχαίνοντας κάτι στο οποίο όλο και λιγότεροι πλέον ελπίζουν. 

Όμως, ασχέτως αν το καταφέρει τελικά ή όχι, θα πρέπει να έχει προσπαθήσει να πορευτεί με ό,τι ακριβώς έχει ο ίδιος στο μυαλό του και δίχως να προβαίνει σε συμβιβαστικές λύσεις για να είναι χαρούμενοι στα αποδυτήρια ακόμα και εκείνοι που δεν έχουν προσφέρει στην ΑΕΚ φέτος το παραμικρό. Κοινώς, Σωκράτη αν είναι να χάσεις τότε χάσε με το δικό σου στιλ!

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News