ΑΕΚ: Πως ο Παπαδημητρίου «ακύρωσε» τους Μιλόγεβιτς και Γιαννίκη

Ο μεγάλος στόχος του περασμένου καλοκαιριού για την ΑΕΚ, με την αποτυχημένη προσπάθεια να πείσει τον Ραζβάν Λουτσέσκου καθίσει στον πάγκο της, ήταν ο Ουκρανός Σεργκέι Ρεμπρόφ. Πρωτοστάτησε στην προσπάθεια προσέγγισής του, ο εκτελεστικός διευθυντής της ομάδας, Γιάννης Παπαδημητρίου.

Δεν κατάφερε ωστόσο να βρει την άκρη του νήματος με τον πρώην τεχνικό της Φερεντσβάρος, παρά τη διάθεση του Δημήτρη Μελισσανίδη για οικονομική υπέρβαση. Η ΑΕΚ έφτασε να του προσφέρει συμβόλαιο μεγαλύτερο του 1 εκατ. ευρώ, όμως ο Ρεμπρόφ βρήκε αυτά τα χρήματα τέσσερις φορές περισσότερα (4 εκατ. ευρώ για ένα έτος!) στην Αλ Αΐν. Ήταν αδύνατον για την Ένωση να «ματσάρει» τέτοια πρόταση.

Η αποστασιοποίηση Παπαδημητρίου στην επιλογή Μιλόγεβιτς για την ΑΕΚ

Στην πορεία κι αφού χρόνος είχε χαθεί και οι πολλοί ικανοί προπονητές που η «Ένωση» προσέγγισε είχαν αρνηθεί να αναλάβουν τις αγωνιστικές τύχες της, ο Δημήτρης Μελισσανίδης έπαιξε τη «ζαριά» του Βλάνταν Μιλόγεβιτς. Ενός τεχνικού που είχε προσεγγίσει και παλαιότερα, γνωρίζοντας ότι θα μπορούσε εύκολα να πείσει. Μια απόφαση από την οποία αποστασιοποιήθηκε πλήρως ο Γιάννης Παπαδημητρίου, κάτι που φάνηκε στην την κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν αργότερα με τον τεχνικό διευθυντή Παναγιώτη Κονέ.

Υπό την πίεση του αποκλεισμού από τη Βελέζ, αντιλαμβανόμενος ότι δεν ταιριάζουν τα χνώτα τους με τους δύο διευθυντές και διαπιστώνοντας στην καθημερινότητα της ομάδας ότι δεν υπήρχε επαρκής συνεννόηση και από τη μεριά τους στήριξη, ο Μιλόγεβιτς έψαξε το δρόμο της φυγής. Κι όταν προέκυψε πρόταση από τη Σαουδική Αραβία, τη χρησιμοποίησε για να βρει πιο εύκολα τη διέξοδο.

Ο Γιαννίκης ήρθε με τις ευλογίες του Γιάννη Παπαδόπουλου

Ο Παπαδημητρίου δεν ξετρελάθηκε ούτε με την επιλογή του Αργύρη Γιαννίκη, που επίσης έφερε τη σφραγίδα του Μελισσανίδη, υπό την παρότρυνση του Γιάννη Παπαδόπουλου, στελέχους που εμπιστεύεται και το οποίο δεν έχει κάποιο συγκεκριμένο τίτλο στο οργανόγραμμα της ΠΑΕ. Ο εκτελεστικός διευθυντής αποστασιοποιήθηκε κι εδώ, μάλιστα τον περασμένο Γενάρη χρέωσε στον πρώην τεχνικό της ΑΕΚ και του ΠΑΣ την ευθύνη για τη μη ενίσχυση της ομάδας στις μεταγραφές!

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, οι οποίοι διοχετεύτηκαν τεχνηέντως σε μερίδα του Τύπου, ο Γιαννίκης έκοψε περίπου μια ντουζίνα παίκτες που του είχαν προταθεί. Κάτι που όμως, έστω και off the record καθώς υπάρχουν υπογεγραμμένες ρήτρες εμπιστευτικότητας, αρνείται κατηγορηματικά ο Έλληνας τεχνικός. Υπάρχουν αρκετοί εντός ΑΕΚ που δεν τρελαίνονται με την παρουσία και τη δουλειά του Παπαδημητρίου, όμως τον τελευταίο λόγο κι εδώ, θα έχει στο τέλος της αγωνιστικής περιόδου ο Δημήτρης Μελισσανίδης.

 

 

 

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News