Υβ Τριαντάφυλλος: Έγινε μέχρι... ρυμουλκό - Τα δύο γκολ στην ΑΕΚ και το ρεκόρ του Ολυμπιακού

Υβ Τριαντάφυλλος: Έγινε μέχρι… ρυμουλκό – Τα δύο γκολ στην ΑΕΚ και το ρεκόρ του Ολυμπιακού. Γιάννης Τσαρούχης.

Έγινε βιβλίο, ταινία, ζωγραφικός πίνακας ακόμα και ρυμουλκό. Σίγουρα ένας μεγάλος επιθετικός αλλά και μια ροκ φιγούρα που λατρεύτηκε από τους φίλους του Ολυμπιακού ήταν ο Υβ Τριαντάφυλλος.

Βιβλίο με τίτλο, «Η ζωή του Υβ/ Ο Υβ για τον Ολυμπιακό» από τους Σπύρου Μαρκαντώνη και Θεόδωρο Σαουλίδη, ταινία ως «Υβ-Υβ» από τον Κώστα Καραγιάννη, ζωγραφικός πίνακας από τον Γιάννη Τσαρούχη και.. ρυμουλκό από την οικογένεια Γουλανδρή, το οποίο έφερε το όνομα «Υβ Υβ».

 

Γεννημένος στις 27 Οκτωβρίου του 1948, ο Ελληνογάλλος Υβ, πραγματοποίησε εκπληκτικές εμφανίσεις με την ομάδα του Ολυμπιακού, αλλά και της Καλλιθέας, πετυχαίνοντας συνολικά 88 γκολ σε 5 αγωνιστικές σεζόν (τρεις με τον Ολυμπιακό).

Σαν σήμερα -15 Απριλίου- το 1974 ξεσηκώνει τους φίλους του Ολυμπιακού στο Καραϊσκάκη. Ο Υβ Τριαντάφυλλος σκοράρει 2 γκολ σε 5 λεπτά και ο Ολυμπιακός επικρατεί της ΑΕΚ με 4-0. Δεληκάρης και Σταυρόπουλος πέτυχαν τα άλλα δύο γκολ.

Είναι η σεζόν, που οι ερυθρόλευκοι δημιουργούν ρεκόρ στο πρωτάθλημα με 102 γκολ στο ενεργητικό τους και παθητικό μόλις 14(!), ενώ ο Υβ θα πετύχει 22, αλλά στο τέλος της περιόδου θα επιστρέψει στην Γαλλία.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News