ΑΕΚ: Ποιο το νόημα να έρχονται εκπρόσωποι και να λες «δεν είναι πρώτη επιλογή»;

Αυτό που συμβαίνει στην ΑΕΚ το τελευταίο διάστημα, με την παρέλαση εκπροσώπων εγνωσμένης αξίας προπονητών από την OPAP Arena και το προπονητικό κέντρο των Σπάτων, είναι μια διοικητική επιλογή.

Αφενός για να υποστηριχθεί η αλλαγή σελίδας του συλλόγου με την πραγμάτωση σπουδαίων έργων για το μέλλον του συλλόγου, αφετέρου γιατί η στελεχιακή ομάδα που ασχολείται με το θέμα, δεν είναι ιδιαίτερα επαρκής για να εμφανίσει δικό της λόγο κι ένα άρτιο ποδοσφαιρικό σχέδιο. Αυτό όμως που προκαλεί εντύπωση, είναι ο τρόπος με τον οποίο κάποιες περιπτώσεις αντιμετωπίζονται.

Η ευθύνη των στελεχών της ΑΕΚ που ασχολούνται με το θέμα του προπονητή

Επί παραδείγματι, η ΑΕΚ φρόντισε ώστε να έρθουν για ξενάγηση στην Αθήνα, οι δύο εκπρόσωποι του Ιταλού κόουτς Εουσέμπιο ντι Φραντσέσκο. Μόλις η είδηση είδε το φως της δημοσιότητας, υπήρξε διαρροή ενημέρωσης -εδώ πρέπει να τονιστεί ότι δεν ευθύνονται οι εργαζόμενοι στην επικοινωνία αλλά τα στελέχη που ασχολούνται με το θέμα του προπονητή- σύμφωνα με την οποία ο πρώην τεχνικός της Ρόμα, είναι μεν στη λίστα αλλά όχι στις πρώτες επιλογές.

Εύλογη η απορία λοιπόν: ποιος είναι ο λόγος να εμφανίζεται ένας προπονητής με τέτοιο δυνατό βιογραφικό, ως επιλαχούσα περίπτωση, ακόμα κι αν κάτι τέτοιο είναι αλήθεια; Και πόσο αυτό θα τον επηρεάσει στην απόφασή του, εφόσον η ΑΕΚ τελικά από εκεί που τον είχε πίσω στη λίστα, τον εμφανίσει μπροστάρη της κούρας επειδή οι άλλες επιλογές (ενδεχομένως) θα έχουν χαθεί; Να, ήδη ο Μαουρίτσιο Πελεγκρίνο -που τάχα μου εμφανιζόταν ως επικρατέστερος και σύμφωνος να έρθει!- απάντησε ότι θέλει χρόνο έως τον Ιούνιο.

Η δύσκολη θέση της ΑΕΚ και η απειλή του ευρωπαϊκού αποκλεισμού 

Ήδη, περάσαμε τα μισά του Απρίλη. Η πιο φιλόδοξη προσέγγιση, προέβλεπε ότι ο επόμενος προπονητής θα είχε ήδη έρθει στην ομάδα. Ωστόσο πλέον μετράμε αντίστροφα για να φύγει ο μήνας και η Ένωση δεν δείχνει να είναι κοντά σε κάποιον. Σίγουρα υπάρχουν και επιλογές που δεν έχουν δει το φως της δημοσιότητας, όμως ήδη έχουν εμφανιστεί κάμποσα ονόματα που ισχύουν. Μαζί και οι αρνήσεις για άμεση απάντηση, οι οποίες είναι περισσότερες από όσες έχουν δημοσιοποιηθεί.

Αναμφίβολα, δεν είναι εύκολη δουλειά η εύρεση ενός προπονητή με ισχυρό βιογραφικό, μέσα στον Απρίλιο, Αυτοί που είναι πραγματικά καλοί, γνωρίζουν ότι θα έχουν κι άλλες προτάσεις, οπότε δεν βιάζονται. Κάποιοι εξ αυτών, μιλούν για τον επόμενο Ιούνιο, όχι νωρίτερα. Και μέσα σε όλα αυτά, η ΑΕΚ κινδυνεύει να μείνει εκτός Ευρώπης και να χάσει ακόμα ένα διαπραγματευτικό ατού της. Δύσκολη η θέση της…

 

 

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News