ΠΑΟΚ: Η τιμωρία και το... καμπανάκι της ΟΥΕΦΑ για τα επεισόδια στη Μασσαλία

ΠΑΟΚ: Η τιμωρία και το… καμπανάκι της ΟΥΕΦΑ για τα επεισόδια στη Μασσαλία που άπαντες άκουσαν στην Τούμπα

Η τιμωρία που επέβαλλε η UEFA στον ΠΑΟΚ για τα επεισόδια στη Μασσαλία είναι το «καμπανάκι» που άπαντες άκουσαν στην Τούμπα, με την Ευρωπαϊκή ομοσπονδία να δείχνει πως δεν χαρίζεται και να μην κοιτάζει πολλές λεπτομέρειες.

Το μήνυμα που έστειλε η UEFA με τον τρόπο με τον οποίο αποφάσισε τις ποινές που επέβαλλε σε ΠΑΟΚ και Μαρσέιγ, είναι ξεκάθαρο. Μηδενική ανοχή και οριζόντιες αποφάσεις. Τι έκανε η Ευρωπαϊκή ομοσπονδία; Άκουσε την απολογία και των δυο πλευρών, και αφού οι άνθρωποι των Μασσαλών και του «Δικεφάλου του Βορρά» είπαν όσα είχαν να πουν, με τους μεν να κατηγορούν του δε για εντάσεις, προκλήσεις και τα σχετικά, εξέδωσε απόφαση – μήνυμα: «Δεν μας απασχολεί ποιος φταίει, ποιος δεν φταίει, έγιναν επεισόδια από τους φιλάθλους σας, δεν τα θέλουμε» και η «καμπάνα» έπεσε.

Η λογική της UEFA στην «καμπάνα» του ΠΑΟΚ

H Ευρωπαϊκή ομοσπονδία τιμώρησε τον ΠΑΟΚ με ποινή απαγόρευσης παρουσίας των οπαδών του σε εκτός έδρας αγώνα, με διετή αναστολή, και πρόστιμο 50.000 Ευρώ, μαζί με την υποχρέωση της κάλυψης του κόστους της αποκατάστασης των ζημιών που έγιναν στην κερκίδα στην οποία φιλοξενήθηκαν οι οπαδοί του, στο «Βελοντρόμ». Όσο για τη Μαρσέιγ; Το πέταλο που βρισκόταν δίπλα στους οπαδούς του ΠΑΟΚ θα είναι άδειο στον ημιτελικό του Conference League με τη Φέγενορντ. Τι ήταν αυτό που έφερε την ποινή με αναστολή στον ΠΑΟΚ και την ποινή χωρίς αναστολή στη Μαρσέιγ; Το γεγονός πως οι οπαδοί της ήταν ήδη… «αναφερόμενοι».

Ο ΠΑΟΚ έπεσε στα «μαλακά», πρώτη και τελευταία

Πρν από την εκδίκαση, έγιναν πολλές εικασίες για τον τρόπο με τον οποίο η UEFA θα εξέταζε την υπόθεση. Κάποιοι υπέθεσαν πως ο ΠΑΟΚ είχε «ελαφρυντικά» και αφορούσαν στα όσα έγιναν την προηγούμενη μέρα, με τις επιθέσεις σε οπαδούς του ΠΑΟΚ στην πόλη, αλλά και την στάση αδιαφορίας που είχε η αστυνομία αναφορικά με την μετάβαση και αποχώρηση των οπαδών του Δικεφάλου του Βορρά, θέμα που δημιούργησε αρκετές εντάσεις. Όλες οι υποθέσεις αυτές, πήγαν… κουβά. Η UEFA δείχνει να έχει οριζόντια λογική. Έγιναν επεισόδια; Ναι. Μας έχετε απασχολήσει ξανά; Αν ναι, άμεση «καμπάνα». Αν όχι, θα σε έχουμε στο μικροσκόπιο για δυο χρόνια. Ο ΠΑΟΚ μπήκε στον… «Τειρεσία» των επεισοδίων, και όσο εύκολο είναι να μπεις, τόσο δύσκολο είναι να βγεις…

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News