ΑΕΚ: Ο Τσούμπερ θέλει να μείνει και το δείχνει

 

Ο Ελβετός μέσος Στίβεν Τσούμπερ, είναι τελευταία σε καλύτερη κατάσταση από αυτή στην οποία είχε βρεθεί για ένα διάστημα τριών μηνών, στη διάρκεια του οποίου είχε πάψει να θυμίζει τον εξαιρετικό και ιδιαίτερα επιδραστικό εξτρέμ των πρώτων εβδομάδων του στην ομάδα.

Βέβαια αυτό έχει και την εξήγησή του η οποία ξεπερνά τις δικές του ευθύνες. Στην ΑΕΚ, προφανώς και δεν ήξεραν -σε σημαντικό βαθμό δεν γνωρίζουν ακόμα- τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να αξιοποιήσουν τον Τσούμπερ στο έπακρο. Είναι ένας ποδοσφαιριστής «πολυεργαλείο» ο οποίος μπορεί να προσφέρει σημαντικές υπηρεσίες τόσο στα άκρα, όσο και στον άξονα, αρκεί να υπάρχει γύρω του ένα λειτουργικό ποδοσφαιρικό περιβάλλον.

Ο Τσούμπερ δεν ήρθε στην ΑΕΚ για το… one man show

Ο 31χρονος Ελβετός δεν είναι παίκτης που επιδίδεται στο «one man show», ούτε φημιζόταν ποτέ για τις φαντεζί ατομικές ενέργειές του και το «ένας εναντίον ενός» παιχνίδι του. Δεν είναι ο παίκτης που θα ξεκλειδώσει άμυνες με προσωπικές προσπάθειες, όμως είναι εξαιρετικός σε σύνολο το οποίο έχει δουλευτεί και βασίζεται σε παιχνίδι συνεργασιών που προϋποθέτουν αυτοματισμούς. Ακριβώς δηλαδή, ό,τι δεν ισχύει με την ΑΕΚ.

Η πορεία του στην Εθνική ομάδα της χώρας του, όπου είναι σημαίνων κρίκος μιας καλοδουλεμένης και λειτουργικής αλυσίδας, καταδεικνύει του λόγου το αληθές. Στην ΑΕΚ άρχισε να «πνίγεται» λόγω της εμφανούς έλλειψης ποδοσφαιρικού σχεδίου από τους προπονητές που προϋπήρξαν του Σωκράτη Οφρυδόπουλου και ειδικά από τον Αργύρη Γιαννίκη ο οποίος μετά από μήνες δουλειάς, άφησε πίσω του ένα σκορποχώρι. Τώρα που ο υπηρεσιακός προπονητής προσπαθεί να κάνει κάποια νορμάλ, βασικά πράγματα, ο Τσούμπερ παίζει καλύτερα. Και σίγουρα θα προσφέρει περισσότερα με έναν προπονητή που θα δώσει τακτικό στίγμα στην ομάδα.

H AEK και η γνώση για την… κακοποίηση του Τσούμπερ 

Ο ίδιος πάντως επιθυμεί σφόδρα την παραμονή του στην Ένωση, άλλωστε έχει υπογράψει μαζί της συμβόλαιο για επιπλέον τρεις σεζόν, έως το καλοκαίρι του 2024, το οποίο και θα ενεργοποιηθεί αυτόματα εφόσον οι «κιτρινόμαυροι» καταβάλουν στην Άιντραχτ Φρανκφούρτης τη συμφωνηθείσα οψιόν αγοράς του, ύψους 1,6 εκατ. ευρώ. Το ξέρουν στη διοίκηση αυτό, όπως επίσης του αναγνωρίζουν ότι είναι ο ποδοσφαιριστής που «κακοποιήθηκε» περισσότερο από κάθε άλλον, από την ίδια την ομάδα, λόγω έλλειψης αγωνιστικού προσανατολισμού από τον πάγκο.

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News